A nyár és a grillezés kéz a kézben járnak, mindenki szeme előtt ott lebeg az idilli kép, ahogy naplementében sörrel a kezében ácsorog a füstölgő húsok felett. A komoly járványhelyzet távolodásával egyre többen igyekszünk bepótolni az elhalasztott ünnepeket, a csapatépítőket, a végtelenül hiányolt baráti összejöveteleket – melyek a jó ételekkel teljesek. Ha mi szeretnénk őket elkészíteni, létezik egy egyszerű és biztos módszert!

Nagyon úgy néz ki, hogy az idei nyár nem a messzi tájak gasztronómiájának felfedezéséről, hanem sokkal inkább az otthoni sütögetésekről fog szólni – a friss, minőségi alapanyagok beszerzésése pedig csak néhány kattintásra van. A Wolt sokunk kívánságát valósította meg azzal, hogy házhoz hozza kedvenc ételeink alapanyagait.

Alkotni jó, a saját kezűleg elkészített ételek finomabbak, de rutin hiányában számolnunk kell a lehetőséggel, hogy nem találjuk el megfelelően az arányokat, hogy nem sikerül megugranunk a kihívást – a múlt kudarcain segít felülkerekedni a Wolt, és újra felébreszti a kreatívitásunkat. A gasztronómiai DIY jegyében egyre több étterem rukkolt elő csináld magad dobozokkal, amelyek lényege, hogy a Wolt alkalmazásán keresztül házhoz rendelhetjük a kimért alapanyagokat és az 'összeszerelési útmutatót’. A macerás előkészületeket lecsípve marad a főzés öröme: tarthatunk mediterrán vacsorát, összedobhatunk valamilyen ázsiai fogást, hambizhatunk kertimozizáskor vagy grillezhetünk a csillagos ég alatt. Mi a Zing DIY-dobozaira vetettünk egy közelebbi pillantást.

A Zing tulajdonosainak már régóta dédelgetett álma volt a 'meal kit', azaz hogy az éttermekben megszokott ételeket mi maguk is elkészíthessük otthon. A grillszezon beköszöntésével ez kifejezetten remek hír, hiszen az előre összekészített és bepácolt, sütésre váró, kizárólag hazai marha- és csirkehúsok garantáltan egy új szintre emelik a kerti partink hangulatát. A szettek összeállítása mindenkinek az ízlésére van bízva, elkészítését pedig pontról pontra segítik. Hagyományos és Angus Burger-csomag négy főre és nyolc főre, LITE kiegészítő csomag sajtszósszal, BBQ-szósszal, chipotle mayoval, savanyított uborkával, bélszín- és hátszínsteak, Angus rostélyos steak két főre, gourmet citromos-kakukkfüves csirkemell, keleti csirkecomb, földimogyorós marha csíkok mind mind a rendelhető finomságok listáján.

A DIY filozófiájának nagy rajongójaként jómagam a Zing keskesajtos burgerének önálló összeszerelésére adtam a fejem, és a Wolt-on keresztül rendeltem hétvégére szezámos bucikat, rozmaringos sajtokat és káposztasalátát. A rendelésben az a szuper, hogy nem kell feltétlenül az eredeti burger minden összetevőjét kérnünk, ha a hűtőnkeben már lapul egy üveg jalapeño és egy csomag felhasználásra megérett jégsaláta, ezeket is bevonhatjuk a burgergyártásba. Sőt, itt az ideje felfedezni, mivel működhetnek még tökéletesen ezek az alapok, és burgerek variációjának fejlesztésébe kezdeni, ahogy én is tettem. A bucik hiphop aranybarna ropogóssá melegednek – nemcsak grilllapon, de sütőben is, és a sajtnak is pár perc sütés elég, hogy felvegye az omlós, puha állagát. Ezután kezdőthet a kreatív díszítés, és a rácsodálkozás, hogy ez van olyan finom, mint az eredeti. Ha felfedeznéd te is a burger készítés örömeit, és a gyorsan, finomat-elv nagy rajongója vagy, nézz körül a Wolton

Címkék

Elérhetőségek