A 100 hektáros park multifunkciós sportpályákkal, egy különleges terepjátszótérrel, kivilágított futókörrel, kutyás élményparkkal, a Promenád újabb szakaszával gazdagodik, miközben a Kis Botanikus kertet is szépen felújítják.

A városligeti parkfejlesztés második ütemében az újabb család-, gyermek-, állat- és sportbarát fejlesztésekre kerül sor, de elkészül a városligeti Promenád Ajtósi Dürer sor és Damjanich utca közötti szakasza, valamint a Kis Botanikus kert is megújul. 
 
A Nagyjátszótér szomszédságában épül a mintegy 17.000 m²-es Terepjátszótér, melynek egyedi, organikus formavilágú játéktere rollerezésre, görkorcsolyázásra, szaladgálásra tervezett izgalmas pályákkal várja a nagyobb gyerekeket. Lesz itt skateboard pálya, rolleresek és BMX-esek számára tervezett ún. pumptrack pálya, valamint mászófalak. A legnagyobb biztonság érdekében a játékok alatt eséscsillapító gumiburkolatokat helyeznek el. A területen teljesen rehabilitálják a növényzetet, 58 db új lombos fát és több ezer cserjét és évelőt ültetnek el.

A tematikus kutyás élménypark félhektáros területe könnyen megközelíthető helyen, az Ajtósi Dürer sor–Stefánia út kereszteződéséhez közel alakították ki, területét biztonságos kerítés határolja, melyen több, zsilipes rendszerű bejáratot helyeztek el. A parkrész különlegessége, hogy elkülönített területet kaptak a kistestű és a nagytestű kutyák és mindkét részen terepalakulatokkal megmozgatott játéktereket alakítottak ki az ebek számára. Itt hat új lombos fát ültetnek el, valamint több mint 10.000 cserjét és évelőt is. Ennek ellenére a Városligetben – néhány elzárt terület kivételével – továbbra is lehetőség van a kutyák szabadon sétáltatására is.

Az Ajtósi Dürer sor–Dózsa György út szomszédságában található terület is teljes átlakuláson megy át, a korábbi, leromlott állapotú sportpályákat alapjaiban újítják meg, és további pályákkal, modern öltözőkkel egészítik ki azokat. Az új, 18.000 m²-es sportcentrumban két, foglalható, kivilágított (egy műfüves labdarúgó és egy gumiburkolatú kosárlabdázásra, röplabdázásra és lábteniszre alkalmas pálya) és három ingyenesen használható multifunkciónális pálya jön létre. A ligeti hagyományoknak megfelelően pingpong- és sakkasztalok is helyet kapnak a területen, illetve számos kültéri fitneszeszköz és két darab teqballasztal is. A sportolók kényelmét női, férfi és akadálymentesített öltözők, illetve ivókutak, kerékpártárolók szolgálják. Az új sportcentrum területének teljes növényzetét rehabilitálják: 58 db új lombos fát és több ezer cserjét és évelőt ültetnek el. A 2 kilométer hosszú, színezett rekortán borítású futópálya teljes hosszában kivilágított lesz, a belépési pontoknál bemelegítő területeket, a pálya útvonalán pedig ivókutakat helyeznek el.

Visszanyeri régi fényét a Városliget legkülönlegesebb növényeit felvonultató, ismeretterjesztő Kis Botanikus kert is. A növénytelepítés és az információs rendszer különösen nagy hangsúlyt kap a területen, az oktatási és ismeretterjesztési tevékenységet segíti az egyes fajták, botanikai különlegességek kitáblázása közérthető grafikákkal és szöveggel. A megújuló Kis Botanikus kertbe mintegy 335 különböző fajtájú új növényt ültetnek el.
 
Az Ötvenhatosok terén lévő, egykori betonfelületű parkoló helyén épülő mélygarázs felett Promenádot alakítanak ki, mintegy 2 hektár területen. A sétány 60 százaléka zöldfelület lesz. A Promenád középső, pihenő zónájában köztéri világítótestek, ülőbútor kombinációk és zöldkazetták kerülnek kihelyezésre, és ide 108 db lombosfát meg 38 db nagyobb cserjét is ültetnek. Az elegáns sétány és a park határán lesz majd egy 600 m²-es pihenőtér ülőbútorokkal és egy 80 m2 nagyságú díszmedencével.

Címkék