A Rub & Roll Barbecue megnyitása óta legnagyobb figyelmét – ahogy a neve is mutatja – az alacsony hőmérsékleten elkészített húsok felé fordította (autentikus barbecue, sous vide technológia), viszont most idejét érezték annak, hogy a magas hőfokon készült ételekkel is magasabb konyhatechnológiai szinten, és többet foglalkozzanak. Ez eddig elég homályos lehet azoknak, akik a finom ételeket leginkább élvezni szeretnék, úgyhogy mondjuk is, mit jelent a gyakorlatban.


A magas hőfokon készült ételek azok, melyeket mondjuk bedobsz otthon a maxra feltekert sütőbe, vagy a felhevített serpenyőbe, és percek alatt elkészül, mint mondjuk egy roston csirkemell vagy egy rakott étel, aminek minden összetevője elő van főzve, csak össze kell sütni (és a teteje kellemesen megpiruljon). Vagy ilyenek például a grillezésre szánt húsok, a burger húspogácsa, a grillzöldségek és még sokáig sorolhatnánk. A Rub & Rollban ezek az ételek eddig többnyire a sous vide és a klasszikus rostlap együttes erejével készültek el, most viszont a rostlapnak búcsút mondanak, aminek a helyét egy faszenes tüzelésű sütő veszi át. A dolgok pedig itt fordulnak csak igazán izgalmasra! Ebben a zárt terű sütőben – ahogy a jelző is elárulja – faszén generálja a direkt hőt, ami 250-500 fokra fűti fel a sütőteret (ez kategóriáján belül amúgy igen szuper dolog).

A sütő tehát készen állt, viszont a grill az a műfaj, ami tényleg à la minute, vagyis frissen fogyasztva jó, rengeteget veszít a minőségéből, szaftossággából akár már 20 perc alatt is, ami ugye egy ideális házhoz szállítás időtartama. Így az eredeti terv szerinti nagy dobás még várat magára (amíg újranyithatnak az éttermek). De szerencsére a hőfok további lehetőségeket rejt magában - a gyakorlottak már sejthetik is, mi adta magát elsőre... Bizony, a pizza! A 300-350 fok a pizza ideális sütési hőtartománya – ennyi pedig elég is volt ahhoz, hogy a konyhai kreatívok ihletet kapjanak: elkezdtek házi pizzatésztareceptet fejleszteni (mi mindenre lehet jó a bezártság) és meg is alkottak 10 egyedülálló pizzaremeket, melyet hamarosan mi is élvezhetünk otthonainkban.

Szerették volna a pizzakészítést egy teljesen eredeti oldaláról megfogni, friss alapanyagokkal, faszenes sütőben, kiváló minőségű, magas fehérjetartalmú liszttel és meglepő ízkombinációkkal. Amikor eljött az idő, hogy megnevezzék saját stílusukat – ami a barbecue-val is játékra kél –, Tony Gemignani Pizzabibliáját segítségül hívva rátaláltak két egyszerű szóra, mely a Rub & Roll pizzakészítési metódusára legjobban illik: ez pedig a kaliforniai stílus. Röviden és tömören annyit érdemes tudni erről az irányzatról, hogy maga Gemignani alkotta meg, mint saját stílusát: a könnyű, vékony tésztát, a friss alapanyagokat és a kreativitást helyezi előtérbe. Innentől kezdve pedig nem is volt megállás!

Nézzük, miért is olyan nagyszerű ez a pizza: a Rub & Roll házilag fejlesztett tésztájához 14%-os proteintartalmú lisztet használ, mely a hosszú érlelésű pizzatészták közé tartozik: ennek köszönhetően kiegyensúlyozott minőséget kínálnak telt ízzel és habkönnyű textúrával párosítva. A házi paradicsomos alaphoz prémium olasz paradicsomragut főznek, melyet Blues Hog competition bbq-szósszal fűszereznek. A pizzavariációk feltétei között több házi füstölésűt is találhatunk, ezek mellett pedig kizárólag friss és minőségi alapanyagokat használnak, amit a Rub & Roll kaliforniai pizzája meg is követel. Csak extraszűz olívaolajjal, San Marzano paradicsommal és kiváló szicíliai bivalymozzarellával dolgoznak. A pizzákat 300 fokon sütik az említett faszenes sütőben, melynek tészája vékony, a széle pedig puha – ez jó hír azoknak, akik kifejezetten szeretik a pizza szélét is megenni.

A Rub & Roll kaliforniai stílusú pizzája új árnyalatot visz a sokszínű budapesti palettára, melyet minden bizonnyal élvezettel fogyaszt majd az is, aki eddig nem találta még meg a kedvencét ebben a nagyszerű műfajban. Rendeljétek házhoz telefonon 061 611 0199-n, vagy a rubandrollshop.hu-n keresztül, vagy keressétek őket a Wolton és Netpincéren is!

Címkék

Elérhetőségek

Rub & Roll Barbecue 1055 Budapest, Szent István krt. 13. Facebook-oldal Weboldal