Gondolkodott valaha szobrászati ​​elem hozzáadásán a szobai dekorációjához? A 3D-s dekoratív falpanelek - a megfelelő megvilágítással kombinálva - meglepően egyedi és modern falfelületet eredményeznek, egyedi stílust adva a belső tereknek. A 3D falpaneleknek köszönhetően korlátlan lehetőségek nyílnak meg Ön előtt, csak engedje szabadon a fantáziáját!

Mi is az a 3D dekoratív falpanel?

A hagyományos gipszből készült 3D dekoratív falpanelek 600 x 600 mm-es csempékben kaphatók, és ugyanúgy installálhatók, mint a szokásos burkolólapok. A falra történő felragasztás után ki lehet fugázni a hézagokat. A fehér paneleket normál háztartási festékkel lehet festeni az Ön által választott színben.

Hol használhatja a falpaneleket?

Szinte bárhol, ahol 3D hatású falat szeretne kialakítani, például bútorok háttereként vagy egy kiemelt falfelületként a hálószobában, a társalgóban, az irodában vagy akár a fürdőszobában. Használhatja különböző funkciójú terek elválasztására vagy a játszósarok kidekorálására. A hatás fokozása érdekében elhelyezhet rejtett vagy direkt fényforrásokat a panelek egyedi megvilágítására, érdekes vagy játékos fény-árnyék hatásokat létrehozva ezzel.

Ezekre lesz szüksége a dekorációhoz

Mérőszalag
Glettanyag
Alapozó
Vízmérték
Ragasztó
Simító
Szivacs
Ceruza

A falpanelek felrakása lépésről lépésre

A falpanelek elhelyezése nem bonyolult, íme a lépések:

1. A fal előkészítése 

Vizsgálja meg a falat, amelyre rögzíteni szeretné a paneleket. Vízmérték segítségével ellenőrizze, hogy a falfelület egyenletes-e, és használjon glettelőanyagot a kiegyenlítéshez, ha szükséges. Ezután ellenőrizze a padló szintjét. Ha nem teljesen vízszintes, akkor a burkolást a padlószinttől felfelé haladva kell elvégezni

2. A panelek elhelyezése 

Mérje meg a falfelületet, és jelöljön ki segédvonalakat a panelek elhelyezéséhez. Érdemes megtervezni a lapok pontos helyzetét annak biztosítása érdekében, hogy azok szimmetrikusan legyenek elrendezve.

A simítóval hordja fel a ragasztót a falra. Óvatosan nyomja be a 3D-s falpaneleket a ragasztóba, ügyeljen az illesztésekre. Használjon 2-3 mm-es távtartót a lapok között, és tegye fel az összes lapot. Hagyja száradni egy éjszakán át. Távolítsa el az üveget, és mérje meg az alsó csempétől a padlóig. Mérje meg, jelölje be és vágja le a burkolólapokat, hogy illeszkedjenek a fennmaradó helyekhez. Vágás előtt győződjön meg arról, hogy megjelölte-e a megfelelő lapot, és csiszolja meg ennek megfelelően.

3. Festés 

Fesse be a paneleket alapozóval. Fugázza be a réseket, és szivaccsal távolítsa el a felesleget. Színezze a paneleket a választott színű normál háztartási festékekkel. 

Lehet egyszerűbben?

Ha nem akar a festéssel bajlódni, válasszon a tapetaposzter.hu Poszter specialista webshopjában színes vagy mintás 3D falpaneleket, és varázsoljon azokkal.