Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

Legyél te is műalkotás! – műtárgyakat utánzó játékba hív a Szépművészeti Múzeum

A nagy külföldi múzeumok példáját követve műtárgyakat reprodukáló játékot hirdet a Szépművészeti.

Új kihívás terjed a neten az otthonülők körében: különböző festményeket jelenítenek meg a körülöttük fellelhető kacatokkal, háztartási eszközökkel, családtagokkal és házi kedvencekkel, és a lefotózott végeredményt közzéteszik a közösségi médiában. A kreativitásnak csak a négy fal szabhat határt: 

Most a Szépművészeti Múzeum is beszállt a játékba saját műtárgyaihoz kapcsolódva. Minden héten négy alkotásból választhatnak a kihívásban résztvevők, ezeket kell reprodukálni, a végeredményt lefotózni, a képet pedig Instagramra a #legyelteismualkotas hashtaggel és a @szepmuveszeti taggel lehet feltölteni. A legjobban sikerült parafrázisokat megosztják a Szépművészeti Múzeum Instagram-oldalán és a honlapon is. Aki pedig elküldi a kreációt a szepmujatek@szepmuveszeti.hu címre, megnyerheti Szépművészeti Múzeum és a MúzeumShop ajándékcsomagját. 

Ezen a héten egy női fej (feltehetően Tarentumból), egy valenciai festő Férfi macskával című alkotása, Jan Steen Bordély-jelenetét és Willem Pietersz. Buytewech: Vidám társaság című képét lehet reprodukálni. (A képaláírásokat a nagyításra kattintva látjátok.)

Az online térben terjedő egyéb megoldásokból a Szépművészeti honlapján is tudtok szemezgetni, inspirálódni.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

The AI Film Festival (AIFF) 2024

Magyarországon elsőként szervezett nemzetközi, mesterséges intelligenciával készült filmeknek versenyt a The AI Film Festival (AIFF). A 145 beérkezett pályamunkákból rangos zsűri választotta ki a legjobb alkotásokat, amelyeket március 3-án a Bem Moziban nézhetünk meg. Az AIFF-ra öt – látványfilm, dokumentumfilm, kísérleti film, videóklip, vegyes művészeti alkotás – kategóriában, maximum 15 perces, legalább a mű felében mesterséges intelligenciával készült alkotásokkal nevezhettek a készítők.

Kultúra

Jávor Piroska: „Játék Parnasszuson”

Az idén 80 éves szentendrei festőművész, Jávor Piroska kiállítása nyílik a Szentendrei Képtárban március 8-án, 17 órakor Játék a „Parnasszuson” címmel.

Kultúra

Te nem vagy olyan

A Te nem vagy olyan című kiállítás alkotói különböző terepekről érkeznek és más-más aspektusait érintik a női- és a roma elbeszélésnek, ezek közös halmazának, amelyek még inkább hiányoznak a kortárs társadalmi és művészeti diskurzusokból. Ezen attitűdök sorából nem marad ki az a kérdésfelvetés sem, hogy abban a kulturális mezőben, ahol nagyon kevéssé jelenik meg ez a hang, milyen elvárás épül egy fiatal alkotóra, hogy dolgozzon gender vagy etnikai felvetésekkel, szabadulhat-e a társadalmi és kulturális elvárásoktól.

Kultúra

Légrádi Gergely: Falaink – könyvbemutató

Légrádi Gergely új regényében egy csonka családot ismerhetünk meg anya és fia elbeszélésén keresztül. A kisiskolás gyerek jobbára befelé fordulva, a saját maga által megálmodott világban él.

Neked ajánlott

A