A nagy külföldi múzeumok példáját követve műtárgyakat reprodukáló játékot hirdet a Szépművészeti.

Új kihívás terjed a neten az otthonülők körében: különböző festményeket jelenítenek meg a körülöttük fellelhető kacatokkal, háztartási eszközökkel, családtagokkal és házi kedvencekkel, és a lefotózott végeredményt közzéteszik a közösségi médiában. A kreativitásnak csak a négy fal szabhat határt: 

Most a Szépművészeti Múzeum is beszállt a játékba saját műtárgyaihoz kapcsolódva. Minden héten négy alkotásból választhatnak a kihívásban résztvevők, ezeket kell reprodukálni, a végeredményt lefotózni, a képet pedig Instagramra a #legyelteismualkotas hashtaggel és a @szepmuveszeti taggel lehet feltölteni. A legjobban sikerült parafrázisokat megosztják a Szépművészeti Múzeum Instagram-oldalán és a honlapon is. Aki pedig elküldi a kreációt a szepmujatek@szepmuveszeti.hu címre, megnyerheti Szépművészeti Múzeum és a MúzeumShop ajándékcsomagját. 

Ezen a héten egy női fej (feltehetően Tarentumból), egy valenciai festő Férfi macskával című alkotása, Jan Steen Bordély-jelenetét és Willem Pietersz. Buytewech: Vidám társaság című képét lehet reprodukálni. (A képaláírásokat a nagyításra kattintva látjátok.)

Az online térben terjedő egyéb megoldásokból a Szépművészeti honlapján is tudtok szemezgetni, inspirálódni.

Címkék