Az egyes finanszírozási formák között igazán különlegesnek számít a heti kölcsön, melynek keretei között heti rendszerességgel fizetjük vissza a felvett pénzösszeget. A szabad felhasználású konstrukció többek között már ezért is megér egy külön cikket. Egyaránt kitérünk a heti kölcsön részleteire, mutatunk néhány opciót a felhasználási lehetőségeire, emellett pedig az igénylés lehetséges lehetőségeire is rávilágítunk.

Mit érdemes tudnunk a heti kölcsönnel kapcsolatban?

A 40 ezer forintos minimum összeghatártól egészen 420 ezer forintos nagyságrendig van lehetőségünk pénzt igényelni a heti kölcsön keretei között a Providentnél, a visszafizetésre pedig negyven, illetve hetvenkét hetes futamidő állhat a rendelkezésünkre.
A konstrukció sajátossága, hogy a havi törlesztőrészletek helyett heti rendszerességgel történik a visszafizetés, méghozzá banki átutalásokon keresztül. Könnyebbséget jelenthet, hogy a heti kölcsön sikeres igényléséhez sem kezest, sem pedig fedezetet nem szükséges biztosítani.
Mindezek mellett kiszámítható konstrukciónak számít, hiszen a kamat emelkedésétől, valamint az árfolyamkockázattól sem kell tartanunk menet közben. Ugyanannyit fogunk tehát minden egyes héten visszafizetni a futamidő teljes hossza alatt.

Milyen élethelyzetekben bizonyulhat előnyösnek a heti kölcsön igénylése?

A Providentnél elérhető heti kölcsön szabad felhasználású finanszírozási formának minősül, tehát a felvett pénzösszeg elköltésével kapcsolatban nem lesz bizonyítási kötelezettségünk. A 40 és 420 forint közötti keretösszeg pedig sok mindenre biztosít lehetőséget.
Sor kerülhet többek között egy-egy elavult vagy meghibásodott háztartási készülék cseréjére, el lehet utazni egy bakancslistás országba, meg lehet látogatni a messze élő hozzátartozókat, illetve többek között az autónk felújítását is el tudjuk végeztetni.
A heti kölcsön egyik legnagyobb előnye a szabad felhasználásban rejlik, hiszen a megkapott pénzösszeg ráfordítását illetően egyáltalán nincs megkötve a kezünk.

Hogyan tudjuk igényelni a heti kölcsönt, és milyen gyorsan juthatunk pénzhez?

A heti kölcsön igénylésének folyamatát elindíthatjuk SMS-ben, telefonhívással, valamint online kapcsolatfelvétellel is. Az első lépés után a pénzintézet részéről felveszik az adatainkat, majd pedig sor kerülhet a hitelbírálatra.
Amennyiben a bírálat eredménye pozitív, akkor a szerződés aláírását követő 10 munkanapon belül meg is érkezik a bankszámlánkra a felvett összeg. Némiképp gyorsabb a folyamat, hogyha a heti kölcsön mellé külön díj ellenében az Otthoni Szolgáltatást is kérjük.
Ebben az esetben a folyósítás akár az otthonunkban végzett hitelbírálatot követően azonnal meg is történhet, méghozzá készpénzes formában. Úgy is fogalmazhatunk, hogy mindössze néhány órán belül kézhez is kaphatjuk a szükséges összeget.