Több száz kulturális központban és művelődési házban, köztük már nyolc határon túli településen is várják országszerte változatos programokkal az érdeklődőket február 14-16. között a Kultúrházak Éjjel-Nappal rendezvénysorozat alkalmából. A Magyar Népművelők Egyesülete által tizennégy éve útjára indított esemény célja, hogy minél többen részesei legyenek a kulturális sokszínűségnek. A hagyományosnak mondható táncházak, népzenei és néptánc találkozók, farsangi programok mellett lesz például slam poetry est, QR túra helytörténeti vetélkedő, valaint interakatív robotika bemutató és lego-technic kiállítás is.

Több száz helyszínen, ezernél is több programmal várják az érdeklődőket a jövő hétvégén országszerte, a programsorozat az ország számos művelődési házának részvételével zajlik, akik az esemény hivatalos weboldalán folyamatosan regisztrálják programjaikat. 

 A látogatóknak a hagyományosnak mondható táncházak, népzenei és néptánc találkozók, farsangi programok mellett igazi különlegességekkel is készülnek. A Gyöngyház Kulturális Központban Sajt 32 youtuberrel lehet találkozni, Soltvadkereten a Pataki Művelődési Házban társasjátékok tucatjaival várják az érdeklődőket, Keszthelyen az Ismerős Arcok ad koncertet a Balaton Kongresszusi Központ és Színházban, míg Újpesten Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember a párkapcsolati kommunikációról és konfliktuskezelésről tart előadást az UP Újpesti Rendezvénytérben. Árnyékok játéka címmel Kerekegyházán a Katona József Művelődési Házban családi workshopra várnak korosztálytól függetlenül mindenkit, és az elkészítés után ki is lehet próbálni a saját árnyfigurákat.

Sajátosan ötvözi a szépirodalmat a popkultúrával, a színházat a rapzenével a szombathelyi AGORA- Művelődési és Sportház slam poetry estje, míg Pápán a Huszár Közösségi Házban interakatív robotika bemutató és lego-technic kiállítás várja a programozás iránt érdeklődő gyerekeket, ahol a robotirányítás alapjaival ismerkedhetnek meg. Bölcskén QR túra címmel QR-kódok segítségével rendeznek helytörténeti vetélkedét, míg Budafokon a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban a gyerekek nagy kedvence, Farkasházi Réka és a Tintanyúl lép majd a színpadra. Tavaly volt először, hogy külföldi települések is részt vettek a programban, idén pedig már az összes, hazánkkal szomszédos ország csatlakozik az eseményhez, Bécstől Eszékig nyolc határon túli település szervez táncházat ezen a hétévégén. 


A rendezvény facebook-oldalán kifejezetten a nagyközönségnek szóló játékot is meghirdettek a szervezők, ahol a szerencsések 15 ezer forint értékű ajándékkártyákat nyerhetnek, amelyeket Feldobox kulturális élményajándékra tudnak majd felhasználni.