Az egész ország Tetris Challenge lázban ég – a rendőröktől elkezdve, a tűzoltóktól az orvosokon át már a színházakat is berántotta a kihívás, melynek lényege, hogy a résztvevők a munkájukhoz szükséges eszközöket maguk köré kipakolva készítenek egy felülnézeti fotót az Instagramra, majd kihívnak valaki mást is.

A nemzetközi berkekben – főleg német és orosz területeken – már egy ideje hihetetlenül népszerű a kihívás mentősök, tűzoltók és rendőrök körében, amely Magyaroszágon a Készenléti Rendőrség által készített fotóval indul hivatalosan útjára. A képen egy bevetési és dokumentációs feladatok ellátására alkalmas eszközökkel felszerelt járőrautó látható.

?utm_source=ig_embed

De ahogy a játék egyre komolyabbra fordult, feltűnt a rendőrségtől továbbá a Légirendészet és a Dunai Vízirendészet is. 

A pécsi tűzoltók sem maradhattak le, kétórás megfeszített pakolás után elkészült az ő fotójuk is. 

A 180 éves I. Sz. Bókay Gyermekklinika legfiatalabb osztályával, a Sürgősségi és Egynapos Betegellátási Osztállyal csatlakozik a Tetris Challange-hez. 

Hatalmas közönségkedvenc volt a kihívás különleges hortobágyi változata id. Kosina Péter gulyás, illetve ifj. Kosina Péter csikós számadókkal.

A budapesti Gyermekvasút sem maradhatott ki a kihívásból. 

Miután rengeteg szakma kulisszatitkaiba bepillantást nyerhettünk a tetriszes kihívásnak köszönhetően, Magyarország nemzeti könyvtárának, az Országos Széchényi Könyvtárnak régi és ritka könyvekkel foglalkozó részlegénél, a Régi Nyomtatványok Tárában úgy gondolták, hogy ők is fellibentik a fátylat a könyvtárosok közel sem szürke hétköznapjairól – az OSZK instáján bukkantunk rá erre a gyöngyszemre. 

A budapesti színházak közül a Jurányi Ház és a műszaki részleg csatlakozott először a Tetris Challenge-hez, de reméljük nem kell sokat várni a következőre, hiszen ők a Pécsi Nemzeti Színházat hívták ki, amivel szeretnénk elindítani egy folyamatot, népszerűsítve ezzel a színházi szakma hétköznapi hőseit. 

?igshid=1wu7k4yf0r3bf&fbclid=IwAR1FnCJ0odErng4fK6bbYZNGYm_9DLvyyHfZ7YBcoesaBiuoctT6hfGeXqk

A Suhanj! Alapítvány sem maradhatott ki, hiszen ők azoknak segítenek, akiknek az élet, a sport még nagyobb kihívás. A képen azt láthatjuk, mennyi minden szükséges ahhoz, hogy egy fogyatékossággal élő társunk sportolhasson.

Még maradva a sportnál, most azt is láthatjuk „kiterítve”, mennyi minden szükséges ha pár napos kirándulásra indulnánk, mondjuk a Kéktúra vonalán.

Ráadásnak pedig a legcukibb összeállítás, hiszen a négylábúak sem maradhatnak le.