Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Futóköröket jelölnek ki a Fiumei úti sírkertben

Bécsi mintára hamarosan futóútvonalakat alakítanak ki a Fiumei úti sírkert területén, melyeket szeptember 14-én adnak át.

A pályákat a Nemzeti Örökség Intézete jelöli ki a jól működő nemzetközi példák alapján, de nemcsak ez hívta életre a tervet, hanem az egyre növekvő igény az olyan zöldfelületekre, ahol sportolni, kikapcsolódni lehet.

Az 1,5 és 3 km-es útvonalak kialakítása mellett egy információs táblát is kihelyeznek a mozogni vágyók számára, a szeptember 14-én, 10 órára kitűzött átadón pedig Rakonczay Gábor ultramaratonista társaságában lehet majd először futni a sírkert területén.

UPDATE: a Nemzeti Örökség Intézete ideiglenesen elhalasztotta a futókörök kijelölését, hivatalos közleményük alább olvasható.

https://www.facebook.com/nemzetioroksegintezete/posts/2395557943875122

Hasonló tartalmak

Budapest

A karácsonyi bácsi az internetújságból

Mennyből az angyalként lépett hozzám egy decemberi délután a bácsi, kinek szemei kedélyesen csillogtak, szája pedig be nem állt. Maga volt az ajándék.

Budapest

Ahol az első hazai altatásos műtétet végezték – A Semmelweis Klinikák története

A Semmelweis Klinikák korszerű sebészetével egykor a tudomány fellegvára volt, és itt hajtották végre az első hazai altatásos műtétet.

Budapest

Illusztrációkon mutatjuk, hogyan fejlesztené Rákosrendező barnamezős területét a Főváros

Illusztrációkon mutatjuk, hogyan fejlesztené Rákosrendező barnamezős területét a Főváros: tó, patak, rengeteg zöldfelület és lakóházak.

Neked ajánlott

A