Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Ezekre a nosztalgia- és retró járatokra pattanhatsz fel szeptember végéig

Szeptember végéig lesz alkalma a fővárosiaknak menetrend szerinti nosztalgia- és retrójáratokon utazni. Lássuk, melyek ezek.

Szombatonként a világ tíz legszebb villamosvonala közé választott 2-es villamos vonalán az N2-es nosztalgiavillamosról tekinthető meg a világörökségi helyszínként is számon tartott Duna-part.

Vasárnaponként az N19-es nosztalgiavillamossal utazva a budai rakpartról láthatjuk a pesti oldal panorámáját és a budai történelmi fürdők műemléképületeit; a villamos a Deák Ferenc térről indul, majd a Szent Gellért tértől a 19-es villamos vonalán halad a Katinyi mártírok parkjáig.

Minden vasárnap a nosztalgiavillamosok mellett a Deák Ferenc térről indulva körjáratként viszi az érdeklődőket az N109-es nosztalgiabusza Deák Ferenc tér - Erzsébet tér - Budai felső rakpart - Margit híd - Nyugati tér - Bajcsy-Zsilinszky út - Deák Ferenc tér útvonalon. A vonalon az IK180-as csuklós nosztalgiabusz mellett az IK630-as kabrióbusszal is lehet találkozni: a 37 fő utazására is alkalmas, nyitott utastérrel rendelkező autóbusz a múltban is a legnépszerűbb városnéző buszok közé tartozott.

A korábbi években megszokott járművek mellett új, úgynevezett retró járatok is indultak az idei szezonban, amelyek normál díjszabással vehetők igénybe. Rendszeres retró járat közlekedik minden szombaton és vasárnap R158 jelzéssel a Széll Kálmán tér és a zugligeti Libegő között. A járaton a BKV múzeumi jelleggel felújított Ikarus 260-as és Ikarus 415-ös típusú autóbusza közlekedik.

R47-es jelzéssel retró villamos közlekedik a Deák Ferenc térről Budafokra, a Városház térreszeptember 21-én a BKV Budafok kocsiszínben tartandó nyílt napjához kapcsolódva, és ezen a napon fotósok számára indított pótkocsis nosztalgiavillamossal is készül a BKK. Ezzel kapcsolatban részleteket a BKK honlapján, illetve Facebook-oldalán olvashatnak majd az érdeklődők.

Retró autóbuszjárattal emlékezhet az utazóközönség az egykori 3-as buszraszeptember 7-én, szombaton a Móricz Zsigmond körtér és Nagytétény-ipartelep között, a mai 33-as autóbusz útvonalán közlekedve.  Szeptember 14-én retró-trolibuszjárat közlekedik R74-es jelzéssel a 74-es trolibusz útvonalán; a legendás szovjet gyártmány ZIU-9-es trolibusz a vonal meghatározó típusa volt évtizedeken keresztül.

A nosztalgia és retrójáratok közlekedéséről további információk a BKK nosztalgia aloldalán érhetők el.

Hasonló tartalmak

A karácsonyi bácsi az internetújságból

?>

Mennyből az angyalként lépett hozzám egy decemberi délután a bácsi, kinek szemei kedélyesen csillogtak, szája pedig be nem állt. Maga volt az ajándék.

Mennyire ismered a Széll Kálmán / Moszkva tér történetét?

?>

Új kvízünkkel tesztelhetitek, mennyire ismeritek Budapest egyik legfontosabb csomópontjának történeté.

Budapest

Ahol az első hazai altatásos műtétet végezték – A Semmelweis Klinikák története

?>

A Semmelweis Klinikák korszerű sebészetével egykor a tudomány fellegvára volt, és itt hajtották végre az első hazai altatásos műtétet.

Illusztrációkon mutatjuk, hogyan fejlesztené Rákosrendező barnamezős területét a Főváros

?>

Illusztrációkon mutatjuk, hogyan fejlesztené Rákosrendező barnamezős területét a Főváros: tó, patak, rengeteg zöldfelület és lakóházak.

Neked ajánlott

A