A város feletti tetőteraszok különleges hangulattal bírnak a zajból és nyüzsgésből kiemelkedve, ezért is örültünk, mikor ráakadtunk a legfrissebb budapesti szereplőre.

A Memorise Sykbar egy négycsillagos hotel 6. emeletén található, ahová liften keresztül juthatunk fel. Délután 5-kor nyit, és mivel délnyugati tájolású, ez talán nem is akkora baj, mert eléggé odasüt a nap. Rálátunk a Gellért-hegyre, az Egyetem téri templom tornyaira, illetve a környék tetőire.

A szállodát Hotel Memories OldTown néven kell keresni, a Kecskeméti utcából nyíló, csendes Bástya utca elején találjuk frissen renovált épületét.

Mikor benéztünk a bárba, részletes kóstolást és tesztet nem végeztünk, de információnak annyit, hogy a koktélválaszték elég nagy, van grillkonyha is, az előételek között találunk sajtválogatást biohajdinával veknivel és zöld diós lekvárral (3500 Ft), a főételek közül a házi őzburgert fekete zsemlében (3800 Ft) vagy kígyómakrélát (5700 Ft). A kiszolgálás kedves, kíváncsian várjuk a folytatást; most hétvégén koktélesteket tartanak, és 20% kedvezménnyel várják azokat, akik Facebook-eseményüket megosztják.