Ma még tombol a kánikula – egy párakapu vagy szökőkút megváltás lehet napközben a városban. Íme 5 hely, ahol picit lehűlhetünk.

Szabadság tér
A 2010-ben átadott, szenzoros érzékelőkkel működő szökőkút a nyári kánikulák alatt már nem egyszer bebizonyította, hogy milyen príma hűsölési lehetőséget nyújt kicsiknek és nagyoknak. Ha elég gyorsak vagyunk, simán elkaphatunk egy-egy feltörő vízsugarat. 

Margitsziget Örök klasszis a híres zenélő szökőkút, itt már maga a zöld környezet is igazi felüdülést ad, hát még ücsörögni a hűs permetben. A nevéhez híven pedig délelőtt 11-től este 9-ig különböző zenei blokkok váltják egymást, ahol a klasszikus zenétől kezdve a Rolling Stones-on át Koncz Zsuzsáig terjed a paletta. 

Egyetem tér
Az egyetem téren reméljük hamarosan üzembe kerül a felújítás után a „lapozós” szökőkút is, de addig is az ideiglenesen felállított párakapu alatt elsuhanva kicsit felfissülhetünk jártunkban-keltünkben a Belvárosban. 

Erzsébet tér Ez inkább a délutáni-esti órákban válik kellemes helyszínné, de egy kis lusta láblógatásra és hűsölésre itt van esélyünk a városban. 

Dob utcai park
Igazi rejtett kincse a városnak az egykori „15-ös tömb” helyén álló 4000 négyzetméteres park, a bulinegyed szívében a Dob és Wesselényi utca között. Itt nem csak szökőkutat, de párakaput is találunk, és megfelelő mennyiségű árnyékos padot, ha kicsit szusszannánk.