Az előttünk álló egy hét főattrakciója természetesen a Sziget Fesztivál, de szerencsére mellette is lesz élet a városban, amit legújabb programajánlónkban is igyekeztünk bizonyítani. Az alternatív koncertek közé felírhatjuk a kanadai PUP, a Pál Utcai Fiúk és a Ricsárdgír fellépését is, lesznek közel-keleti reggelik és brunchok, de a mediterrán hangulatot olívaolaj- és szappanvásár is fogja majd erősíteni. Több program is kapcsolódik a Perseidák meteorraj érkezéséhez, lehet majd jógázni a Citadellán, de a gyerekeknek is ajánlunk nyári napközis tábort.

Csütörtök

Habár az első napon és Ed Sheeran koncertjén már túl vagyunk, a 2019-es Sziget Fesztivál java még bőven hátra van, ezen a csütörtöki napon a Franz Ferdinand, a Chvrches, Richard Ashcroft The 1975 koncertjét ajánljuk. Szerda hajnalig egyébként Martin Garrix, a The National, Macklemore, Post Malone, a Twenty One Pilots és a Foo Fighters fellépését érdemes megnézni, de a koncertek mellett idén is számtalan egyéb elfoglaltság is vár ránk a színháztól a workshopokig.
Augusztus 8-án az óbudai Esernyős szabadtéri helyszínén játszik a budapesti underground egyik legszórakoztatóbb zenekara, a Ricsárdgír. A meglehetősen humoros dalairól és lendületes koncertjeiről ismert szentendrei csapat ezúttal akusztikus formában csap le.

Péntek

Várhatóan augusztus 8. és 15. között lesz megfigyelhető a hazai égbolton a Perseidák meteorraj, ekkor akár óránként 100 hullócsillagot is elcsíphetünk a kevésbé fényszennyezett területekről. Augusztus 9-én, a Budai Szabadtéri Színház nézőteréről vadászhatunk a hullócsillagokra, ahol egy 35 tagú szimfonikus nagyzenekar koncertjével indul az este, majd Sárneczky Krisztián, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont munkatársa tart előadást.
Egyenesen a görögországi Peloponnészoszról (Messzinia tartományból) érkezik a szűretlen olívaolaj, a kalamata olajbogyók és olívaszappanok a Ráday utcába, hogy a személyesen a készítőiktől vásárolhassuk meg őket.
  • Egyél egy jót a Duna-parton!


Nincs nyár klasszikus vízparti falatozás nélkül, ezért összeszedtük nektek a 8 kedvenc Duna-parti helyünket, ahol finomat ehettek. Legyen szó hamburgerről, pizzáról, hekkről vagy lángosról, mindegyikhez találunk minőségi alternatívát a városban.

Szombat

Augusztus 7. és 13. között frissítő smoothie-k, sercegő shakshukatálak mellett merülhetünk el a közel-keleti életérzésben a Mazel Tovban mindennap, 10 és 12 óra között. Electroswing ütemek, egészséges juice-ok, kiváló pezsgő- és proseccofelhozatal – képzeletben irány Tel-Aviv! Csoportos vezetett jóga órák alkonyattól pirkadatig a jóga legismertebb irányzatainak megfelelően ismert hazai- és nemzetközi jógaoktatókkal a Citadella Szabadság-szobor felőli oldalán! A programot a Citadella másik oldalán Jóga Piknik egészíti ki, amely lehetőséget és teret biztosít a jógaiskolák bemutatkozásának, szakmai beszélgetéseknek és a sportághoz kapcsolódó egyéb tevékenységek megjelenésének.

A Budapesti Nyári Fesztivál keretein belül a Városmajorban ad akusztikus koncertet a Pál Utcai Fiúk. A zenekar a rendhagyó felállás mellett új dalokkal is készül augusztus 10-re, hiszen már javában zajlanak a következő albumuk munkálatai.

A Flying Bird Teahouse bevezető kínai teakurzusán a rövidebb elméleti részt egy hosszabb, gyakorlatcentrikus rész követi. Megismerhetjük az egyes teatípusokat (fehér, zöld, oolong, vörös/fekete, puer), és a termőterület, valamint feldolgozási mód szerint elkülönülő teafajtákat.
Vasárnap
Augusztusban közel-keleti, pontosabban libanoni ízekkel dobja fel vasárnapi brunchait a DNB Budapest csapata. A nyári meleghez tökéletesen illenek a közel-keleti konyha, friss, különleges fogásai, melyeket legközelebb augusztus 11-én próbálhatunk ki.

A torontói PUP legutóbb Frank Turner előtt lépett fel Budapesten, augusztus 11-én azonban önálló koncerttel érkeznek a Dürer Kertbe. A zajos és meglehetősen lendületes punkzenéjükkel már az első két lemezük után belopták magukat a műfaj kedvelőinek szívébe, most azonban legfrissebb, Morbid Stuff című albumuk dalait mutatják be.


A SUP Budapest csapata is készül a Perseidák érkezésére, vasárnap még sötétedés előtt evezhetünk ki velük a Lupa-szigetre, ahol lesz tábortűz, szalonnasütés, a bevállalósak pedig kint is tölthetik az éjszakát.
Hétfő
Vajon nagyobb a nyomás egy bringa kerekében, mint egy autóéban? Hogy tudok telefonnal olyan képet készíteni, mintha profi gépet használnék? Mi az a zero waste, amiről anyuék beszélnek? Ilyen és hasonló kérdésekkel, témákkal foglalkozhatnak a gyerekek a Szimpla Terem napközis táborában augusztus 12. és 16. között.
  • Lazíts Budapest mediterrán hangulatú részein!


Ugyan a klímaváltozás erősen dolgozik ennek megváltoztatásán, de Budapesten egyelőre csak bizonyos tereken és utcákban élvezhetjük azt a fajta hangulatot, ami a mediterrán országok sajátja. Szintén friss összeállításunkban azokat a pezsgő fővárosi köztereket mutatjuk be, ahova egyszerűen jó érzés munka után vagy esténként kiülni, enni, inni, szimplán csak nézelődni.

Kedd


A nyár folyamán minden kedden flow jógázhatunk pazar panorámával a háttérben a Várkert Bazárban. Legközelebb augusztus 13-án lesz erre lehetőség az njoy jógaiskola oktatójának vezetésével, az órára kezdőket és gyakorlott jógikat is várnak.
  • Kóstold meg a Szirom ázsiai ételeit!


Huszár Krisztián fúziós ázsiai food barja, a Szirom az év elején nyitott meg a Margit körúton, néhány nappal ezelőtt pedig mi is felmértük a helyet. A séf valamennyi ételt maga készít, köztük az igazi kuriózumnak számító vietnami gulyást is, ami mindenkinek ki kell próbálnia egyszer.

Szerda

A Vasarely Múzeumba tesz kitérőt a Nemzeti Galéria Borszerda-sorozata augusztus 14-én. Amellett, hogy az Etyeki Borkúria jóvoltából koccinthatunk majd, izgalmas tárlatvezetéseken és workshopokon is részt vehetünk, miközben élő zene szól a háttérben.
  • Próbálj ki egy nappali bulit!


Budapesten is egyre népszerűbbek a nappali szabadtéri bulisorozatok, nemrégiben ezek közül is összegyűjtöttük a kedvenceinket. Lassacskán már a hét minden napjára jut egy-egy ilyen parti, így a nyár végéig még bőven lesz lehetőségetek kipróbálni valamelyiket.