Újdonságokkal jelentkezünk a VII. kerületből: egy ígéretes hely nyílik a héten. A félreérthetetlenül csak Hétkertre keresztelt lokál egyszerre lesz szórakozóhely, élettér, koktélbár és kert, ráadásul a mögötte álló stábot elnézve biztos alapokon nyugszik. Az egyik tulajdonos az Ötkerthez és Citymatinéhoz is kapcsolódó Csókay Gergő, a gasztrovonalért pedig Liptay Dávid és a Blitz Pizza felel.

A VII. kerület nem fukarkodik a szórakozóhelyekkel és bárokkal, de ezzel együtt a legjobb példája annak, hogy jó helyekből mindig elfér még egy. Újabban az Ötkertből és a Citymatinéból ismerős Csókay Gergőék döntöttek úgy, hogy belevetik magukat a bulinegyed sűrűjébe, és új élettel töltik meg a Tesla hűlt helyét. Az erzsébetvárosi éjszakák törzsvendégei ebből már tudhatják, hogy a Kazinczy utcában járunk, itt fog négy nap múlva megnyitni a Hétkert Budapest.

Az első feltételezéssel ellentétben ez nem kifejezetten szórakozóhely lesz, sokkal inkább egy közösségi tér vagy élettér, ahol össze lehet gyűlni enni, inni beszélgetni egy fárasztó nap után. Persze lesz mellé zene is; a tervek szerint élő zenével indítják majd a hetet, a hétvégéhez közeledve pedig váltanak különböző stílusokra – a hiphop zenéktől kezdve, az electroswingen át a deep house-ig.

Ami a harapnivalókat illeti: a házba a BLITZ pizza költözött be, ami önmagában is ígéretes, főként, hogy hoztak magukkal egy eredeti nápolyi kemencét, amiben egészen különleges ételek is készülnek majd. Azt egyelőre nem árulták el, hogy pontosan mik, de annyit megtudtunk, hogy a pizzatésztához bátran és kicsit másként fognak hozzányúlni, és a naplementét használják inspirációként. Saláták is szerepelnek majd a menün, és az sem kizárt, hogy nyársra tűzdelt falatkákat is sütnek majd faszénen.

Ezzel meg is érkeztünk a kerti parti hangulathoz, ami azért nagyon találó, mert a terasz egy az egyben egy esőerdőt idéz, maga az urban jungle. Sok a növény, vannak nyugágyak, finom ételek és koktélok, ennél több pedig nem is nagyon kell a boldogsághoz.

Italok terén erős lesz a gin-tonik vonal: egy dedikált itallapról válogathatjuk össze a szimpatikus párosításokat. Több új koktéllal is készülnek, amelyek érlelt rum vagy tequila alapjaikkal megint csak a trópusokra repítenek. Kaphatunk majd egy kicsit megcsavart Aperol Spritzet – csak itt éppen Jungle Spritz-ként kell kérnünk, de azt is kideríthetjük, milyen a Negroni-juk.

A Hétkert Budapest augusztus 2-án debütál, egy két napos nyitó bulival, kövessétek a Facebook-eseményt!