Bár a május nem épp a teraszozásnak kedvezett (vagy a kinti programoknak úgy általában), de ha hihetünk az előrejelzéseknek, június első napjaiban azért kijut Budapestnek is a napsütésből. Ezzel együtt pedig felmerül a kérdés, hogy hol használhatjuk ki ezt a legjobban, merre induljunk. Mi ebben a cikkben a tetőteraszok mellett tesszük le a voksunkat, azokon belül is a nemrég nyáriasodott Intermezzo Roof Terrace-on néztünk szét.

A Hotel President tetejére vissza-visszajárunk, mert az itt kialakított tetőteraszon szó szerint télen-nyáron van mit csinálni. Írtunk már a korcsolyapályájukról és a buborékaikról is, most viszont az általunk legjobban kedvelt állapotában mutatjuk be: egy kellemes nyári este szuper kilátással, koktélokkal és grillételekkel megspékelt opciójaként.

Az Intermezzo Rooftop Terrace-ra keresztelt vendéglátóhelyben az a jó, hogy bárki használhatja – ezt mégis viszonylag kevesen tudják. A nyílt titok ismerőjeként pedig a következő forgatókönyvre számíthatunk, ha valakit meglepünk és felhozunk ide: le fog esni az álla, hogy aztán 29 méterrel lentebb landoljon. A We Love Budapest sétánkon ezt első kézből tapasztaltuk – a tetőterasz a túránk legnépszerűbb állomása volt.

És hogy hogyan lehet feljutni? Első lépésként erősen ajánlott asztalt foglalni (a terasz mindennap, délután 6-tól este 11-ig van nyitva), aztán pedig nincs más dolgunk, mint a szálloda recepcióján kérni egy kártyát, amivel majd liftezni tudunk. Két rövid liftút után pedig célt is érünk, és innentől kezdve már csak a nézelődés és az evés-ivás lesz a dolgunk.

Merthogy a terasz étteremként és bárként is működik. Ételfronton erős a grillvonal, kérhetünk steaket, grillzöldséget vagy lazacot is. Vannak könnyed saláták, szendvicsek, hamburgerek (amelyek közül mi különösen szerettük a quinoapogácsás vegaváltozatot, édesburgonya hasábbal - 4290 Ft) és desszertek is, de aki csak rágcsálna valamit az itala mellé, sajtválogatást (1990 Ft), kencéket vagy olívabogyót is kérhet.

Ami pedig az italfelhozatalt illeti, érdekesség, hogy kérhetünk Opera gint – amit az első magyar gyártású ginként tartanak számon. Ezt egy kis tonikkal, szőlővel és rozmaringgal kiegészíve egy nagyon finom italt kapunk, de persze az örök kedvenc Aperol Spritz is ott az itallapon. Mellette pedig egyéb koktélok (1890-2590Ft), borok, sörök, röviditalok is képviseltetik magukat, egészen baráti áron.

A terasz egész nyáron aktív használat elé néz: jógaórákat és bulikat is tartanak majd idefent. Kéthetente vasárnaponként a Be Massive csapata fog zenélni, és már most lehet készülni augusztus 20-ra is. Bejelentkezni telefonon vagy e-mailben tudtok.