Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

Kopogtat a Budapesti Nyári Fesztivál – elindult a jegyárusítás a Városmajori Szabadtéri Színpadnál is

Június 1-jén a Margaret Island szimfonikus koncertjével hivatalosan is megkezdődik az idei Budapesti Nyári Fesztivál. A Városmajori Szabadtéri Színpad nem sokkal utána, június 8-án kapcsolódik be: Freddie áll majd színpadra. Tegnap délután az utolsó jegyárusító pont is megnyitott; a Városmajorban személyesen Bán Teodórától és Geszti Pétertől lehetett vásárolni.

Egy korábbi cikkünkben bemutattuk, mi várható idén a hamarosan kezdődő Budapesti Nyári Fesztiválon, sőt, interjúztunk is az egyik fellépővel, Zságer Balázzsal, a Žagar zenekar frontemberével. A start már nagyon közel van, és tegnap az utolsó jegyárusító pont is megnyitott: a Városmajori Szabadtéri Színpadnál lévő pénztárral teljes lett a paletta.

Ha valaki szeretne nyáron Margaret Island, Nigel Kennedy, Nicola Bendetti, Pink Martini, Žagar, Budapest Bár, Magashegyi Underground vagy Palya Bea koncertre menni, esetleg megnézni A salemi boszorkányok, Parasztbecsület/Bajazzók, Barbár éjszakák vagy Bonnie & Clyde előadásokat (hogy csak párat említsünk), a Városmajoron túl a Szabadtér Jegyirodában (Bárczy István utca 1-3.), a Margitszigeti Szabadtéri Színpad jegypénztárában és online tudja bebiztosítani a helyét.

Aki egyébként tegnap 3 és 4 óra között érkezett jegyet váltani a Városmajorba, személyesen a fesztivál ügyvezető igazgatójától, Bán Teodórától és Geszti Pétertől vásárolhatott, ők ugrottak be ugyanis a pénztárba. Geszti nem véletlenül volt jelen: ő is fel fog lépni augusztusban a Best of Geszti műsorával. A városmajori sort június 8-án Freddie kezdi.

További információkat ITT találtok.

Hasonló tartalmak

Kultúra

The AI Film Festival (AIFF) 2024

Magyarországon elsőként szervezett nemzetközi, mesterséges intelligenciával készült filmeknek versenyt a The AI Film Festival (AIFF). A 145 beérkezett pályamunkákból rangos zsűri választotta ki a legjobb alkotásokat, amelyeket március 3-án a Bem Moziban nézhetünk meg. Az AIFF-ra öt – látványfilm, dokumentumfilm, kísérleti film, videóklip, vegyes művészeti alkotás – kategóriában, maximum 15 perces, legalább a mű felében mesterséges intelligenciával készült alkotásokkal nevezhettek a készítők.

Kultúra

Jávor Piroska: „Játék Parnasszuson”

Az idén 80 éves szentendrei festőművész, Jávor Piroska kiállítása nyílik a Szentendrei Képtárban március 8-án, 17 órakor Játék a „Parnasszuson” címmel.

Kultúra

Te nem vagy olyan

A Te nem vagy olyan című kiállítás alkotói különböző terepekről érkeznek és más-más aspektusait érintik a női- és a roma elbeszélésnek, ezek közös halmazának, amelyek még inkább hiányoznak a kortárs társadalmi és művészeti diskurzusokból. Ezen attitűdök sorából nem marad ki az a kérdésfelvetés sem, hogy abban a kulturális mezőben, ahol nagyon kevéssé jelenik meg ez a hang, milyen elvárás épül egy fiatal alkotóra, hogy dolgozzon gender vagy etnikai felvetésekkel, szabadulhat-e a társadalmi és kulturális elvárásoktól.

Kultúra

Légrádi Gergely: Falaink – könyvbemutató

Légrádi Gergely új regényében egy csonka családot ismerhetünk meg anya és fia elbeszélésén keresztül. A kisiskolás gyerek jobbára befelé fordulva, a saját maga által megálmodott világban él.

Neked ajánlott

A