A Spice of Europe szlogennel és Budapest megújult turisztikai márkájával indítja el nemzetközi kampányát a Magyar Turisztikai Ügynökség. A Budapest fókuszú hirdetések online, print és televíziós felületeken jelennek meg május 15-e és június 30-a között. Nézd meg nálunk a videót!

Új Budapest-logó, új weboldal, új kreatív tartalmak és imázsfilm is készült a kampányhoz, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség a Graphasellel közösen alkotott meg. ASpice of Europe szlogennel a főváros „metaforikus fűszerességét és sokszínűségét” szeretnék bemutatni. „Budapest Európa fűszere, mert itt egy vendég ugyan megtalál minden klasszikus, kozmopolita, európai fővárosra jellemző értéket, a történelmi örökséget, eklektikus és elegáns építészetet, színes kulturális kínálatot, első osztályú gasztronómiát, virágzó divat és dizájn szcénát, de mindemellett a város felszabadult hangulata folyamatosan stimulálja az utazók érzékszerveit” – olvasható a Graphasel koncepcióleírásában.

A kampányhoz három célcsoportot különítettek el: a 25 és 40 év közötti értéktudatos fiatalokat, az élménykereső családosokat és a 30 és 55 év közötti világutazókat szeretnék megszólítani és fővárosunkba invitálni. Úgy tűnik, a sokat költő luxusturisták bevonzása, ami a tavaly októberben nyilvánosságra hozott Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 Grand Budapest Projektjében merült fel, várat magára, ahogy az is, hogy a Dunakanyar fejlesztésével többnapos ittlétre ösztönözzük a Budapestre érkezőket. Azt a lovat ütik, amelyik jól teljesít, vagyis azokat a küldőpiacokat célozzák meg, ahonnan eddig is jöttek az utazók: a kommunikációs kampány Németországban, az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Spanyolországban, Franciaországban és Olaszországban lesz látható.

2017-ben 12 millió turista kereste fel hazánkat, 30 millió vendégéjszakát eltöltve itt, az új kampánnyal arra törekednek, hogy 2030-ra elérjék az évi 50 millió vendégéjszakát. Továbbá hogy beleelőzzék, vagy legalábbis  megközelítsék környékbeli legfőbb konkurenseink, Bécs és Prága idegenforgalmi számait. „Azt szeretnénk elérni, hogy ha valaki Európába vagy Európában utazik, ne legyen kérdés, hogy nemcsak Londont, nemcsak Párizst, hanem Budapestet is látnia kell. Kiemelt célunk, hogy a hozzánk érkező vendégek töltsenek el Budapesten legalább még egy éjszakát. És szeretnénk megmutatni azt is, hogy Magyarország fővárosában izgalmas programlehetőségek sokasága várja a turistákat” – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a nemzetközi kampányt bemutató sajtótájékoztatón.

A kampányfilmben egy fiatal pár vezet minket át a városon, a Művészetek Palotájától a Kisföldalattin és a Vasarely Múzeumon, a Széchenyi és a Gellért fürdőn, a Várkert Bazáron és az Országházon át. A történet szerint a fiú már járt itt kiskorában, és felnőttként szeretné megmutatni kedvesének is a magyar fővárost.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=4AGEI99454k

Az imázsfilm rendezője Mednyánszky René Aka Menzkie, aki készített már reklámfilmet a Telekomnak, a Vodafonnak, zeneszerzőnek pedig Karányi Danit kérték fel. A stylistok magyar tervezők munkái közül, többek között Zoób Kati, Áeron, Agneskovacs, Anna Daubner, Eve by Eva Remenyi, Tomcsanyi, Tipton, Rekavago, Vecsei Millineri, Dorko vagy éppen a Tisza cipő kollekciói közül választottak ruhákat és kiegészítőket.

A nemzetközi kampányt május 15-től online, nyomtatott és televíziós felületeken is elindítja a Magyar Turisztikai Ügynökség. A rendelkezésre álló összeg 65 %-ot online platformokon használta fel, emellett televíziós kampány is indul, melynek során az MTÜ első számú globális médiapartnere a CNN lesz. A társaság csatornáin csaknem 900 alkalommal fogják sugározni az imázsfilmet az észak-amerikai, európai régióban, ezáltal több mint 250 millió háztartásba jut majd el a Spice of Europe kampány. Fontos szerepet kapnak a légitársaságok médiafelületei is (WizzAir, Lufthansa, British Airways, Iberia, Ryanair, American Airlines, United Airlines). A kampány a klasszikus hirdetési formákon kívül tartalmi együttműködési megállapodásokon keresztül is eléri majd a közönséget a mértékadó utazási és életmód platformokon (Condé Nast Traveler, VICE, AFAR.) Mobilon is reszponzív weboldal is elérhető lesz a kampányban, és elkészült egy új Budapest logó is, amiben szerették volna egyértelműsíteni a főváros turisztikai desztinációs kódját a BUD kiemeléssel, míg a hullám a Dunára utal.

A kedden induló Spice of Europe nemzetközi kampány az első állomás, ami ősszel egy kulturális, télen pedig a téli Budapestet bemutató változattal fog folytatódni. A nemzetközi kampánnyal párhuzamosan két másik kommunikációs kampányt is indít az MTÜ: elindul a tavaszi-nyári forgalomélénkítő belföldi kampány, a harmadik kampány pedig a régióban népszerűsíti majd Magyarország vidéki desztinációit.