A minőségi tejtermékek és péksütemények rajongói valószínűleg boldogan fogadják majd a hírt, hogy a Cserpes Deák téri egysége újranyitott. A többhónapos munkálatok során pedig alaposan meg is újult, nemcsak elrendezésében, de belső dizájnjában is – a visszatérés után egyedül csak a kínálat volt ismerős. Bejártuk a régi-új helyet, kóstoltunk, kakaóscsigáztunk, és örömmel tapasztaltuk, hogy az ízek maradtak a régiben.

A megújult Cserpesbe belépve rögtön feltűnt számukra két dolog: az egyik, hogy a finomságokat rejtő pult már nem rögtön az ajtó mellett található, amit csak üdvözölni tudunk – tágasabb, levegősebb lett így a földszint kialakítása. A másik, hogy a belső dizájn eléggé megváltozott a helyre eddig jellemző minimalista-gyerekrajzos stílushoz képest. A Deák téri egységben a sárga, a fekete és a fehér színek, valamint az egyszerre shabby chic-es és modern elemek dominálnak, valamint a különböző galaxisokat meglátogató asztronauta macskák.

A kínálat gerincét továbbra is a már jól ismert termékek alkotják: pogácsa, kakaós csiga, túrós batyu, saláták és szendvicsek, illetve a Cserpes saját márkás készítményei. Csokoládés tej, smoothie-k, joghurtok és különféle dzsúzok és még sok más, amik csak arra várnak, hogy valaki kosarában landoljanak.

Emellett viszont már hatféle menüt is kínálnak: a habos klasszikusban(590 forint) például benne foglaltatik egy kakaó vagy karamellás tej és egy édes péksütemény. A jó reggeltben(790 forint) pedig egy sima vagy egészséges croissant, ami mellé cappuccinót vagy lattét kérhetünk. A szendvicses opció(990 forint) egy tarjás vagy mozarellás változatot jelent, de nem magában: Cserpes túrórudi és egy házi tea vagy limonádé is jár mellé. A melegszendvicses verzió (960 forint) a fentiek közül csak utóbbit tartalmazza, a salátás (1090 forint) lehetőség mellé pedig nem csak mi választhatjuk ki az öntetet, de jár még mellé egy sajtos pogácsa vagy egy (egészséges) croissant is. A hatodik lehetőség pedig egy gyümölcssalátát és joghurtot foglal magába, utóbbiból ráadásul kérhetünk laktózmentes változatot is.