Manapság már egy berlini bolhapiacon vásárolt bőrdzsekit sem lehet úgy eldobni Budapesten, hogy az ne egy vintage/second hand boltra essen. Így különösen örülünk a baba megnyitásának; Nem Bettina concept store-jának trash-es őszintesége és elragadó felhozatala nagyon hiányzott már itthonról. A retró Nokiák, lemosható tetoválások, kazetták és Michael Jackson-nyomatos pólók mellett ráadásul a legizgalmasabb hazai – designer – brandek termékei közül is válogathatunk, legyen szó a virágéknál kitűzőiről vagy a LÄRM vászontáskáiról.

A Margit körúton eddig is gyakran megfordultunk, főleg a Monofu desszertjei miatt, ezentúl viszont érdemes még pár lépést tenni a Széna tér irányába. A 62. szám alatt nyitott meg ugyanis a b a b a, rengeteg olyan holmival, amelyek nélkül lehet élni, de nem érdemes. Például ki ne akarná lecserélni az okostelefonját arra a legendás Nokia 9300-ra, amelyet a Destiny’s Childos Kelly Rowland és Nelly közös számához, a Dilemmához készült klip tett halhatatlanná? (Igen, ebben a videóban ír SMS-t Rowland az Excelben.) Vagy szeretne igazán stílusosan érkezni a hétvégi bunkertechnózásra, aminek előfeltétele egy LÄRM-es vászontáska?

Nem Bettina concept store-jában mindezeket megtaláljuk és még sok mást is. A NEM márka alapítója és Budapest egyik legvagányabb DJ-párosának, a NemKoolnak az egyik fele (most pénteken a Toldiban pörgetnek majd) saját bevallása szerint csak azt árulja, amit ő maga is szívesen hordana/használna. Ebbe pedig ugyanúgy beleférnek a turkálókban talált, pont vállaltan trash-es mivoltuk miatt szerethető darabok, mint a különböző hazai tervezők kollekcióinak egyes elemei. Így kerülhetnek egy lookbookba például a 90-es évek ikonikus magas szárú Reebok lépői és a Girls & Mathematics felsői vagy a kínai piacos hálóköntös és a virágéknál kitűzői.

De ahogy a bevezetőben említettük, a kínálatban megtalálhatóak a KERET Blog által rendezett Kikeltető tehetségkutató legjobb dalait összefogó kazetták, Szombat Éva a boldogság gyakorlóiról szóló, Practicioners című könyve, Moravszki Kata
Oops!… I Did It Again című Britney Spears-fanzine-ja vagy Fanny Papaynaptárai is. Februártól pedig Hitka Viktória egyedi trash bögre kollekciója egyedül csak náluk lesz megvásárolható és érkeznek majd még Feelinkita pulóverek és Pleasure is pretty kiegészítők is. Valamint Beverly Hills-es tornazsákok, kulcstartók és tényleg minden, amitől az egyszeri betérő úgy érezheti magát, mint aki hirtelen három évtizedet utazott vissza az időben. A csináld-magad szellemében működő üzletben ráadásul mindent felpróbálhatunk egy külön fülkében, a ránk várók számára pedig előzékenyen kikészítettek pár Bravo magazint. Tökéletes összhatás.

Bettina saját bevallása szerint sosem szégyellte, hogy telepi gyerekként néha turkálóból kell öltöznie és a baba ékes példája annak, hogy rejtett kincseket tényleg ott találni. Arról nem is beszélve, hogy amit itt veszel, az garantáltan kisebb eséllyel jön szembe veled a fővárosban mászkálva, mint egy tetszőleges fast fashion-lánc valamelyik ruhája. Mi a magunk részéről már izgatottan várjuk, mikor érkeznek új darabok!