A főleg közéleti témákkal foglalkozó hírportál, a 444 februárban jelentette be, hogy közösségi finanszírozással saját fővárosi kalauzt jelentetnek meg. A tizenkét fejezetre bontott 444 Jó Hely Budapesten pedig teljesíti, amit a címben ígér: olyan éttermeket, cukrászdákat, fürdőket, workshopokat vagy zöld pontokat ajánl, amiket érdemes felkeresni.

"Budapest nagyon sokat változott az utóbbi években: sokkal több helyen lehet jót enni, jót inni, erősebb a kulturális felhozatal, jobbak a sportolási lehetőségek, lényegesebben gazdagabb a boltok kínálata, és még a kisgyermekes szülők is egyre több nekik való helyszín és program közül választhatnak." - áll a kötet előszavában. Így elérkezettnek látták az idő, hogy ezeket összegyűjtsék, hozzátéve hogy a saját gyűjtés kapcsán igyekezték kerülni a "legjobb szó használatát. "Még azt sem mondjuk, hogy ez a 444 legjobb hely Budapesten. Csak azt, hogy ez itt 444 jó hely."

A tizenkét fejezet között a kötelező körökön (éttermek, cukrászdák, kocsmák és szórakozóhelyek) túl vannak külön kutyatulajdonosoknak vagy gyerekeseknek szóló is, a merítés széles, a leírások pedig olyanok, mint maga a 444: szórakoztatóan informatívak. A beszerzést illetően pedig, ha nem rendelted elő, jövő héttől keresd a Libri üzleteiben vagy például az ISBN Könyv+Galériában.