Az előttünk álló közel száz órában lesz Budapesten dizájnvásár, bluesfesztivál, sörpremier, termelői piac és rengeteg kihagyhatatlan koncert. Meg még sok más program; kiválasztottuk közülük a legjobbakat.

  • Csütörtök

Az Andrássy úti Ghraoui üzletbe belépve elámulunk. Kézműves csokoládémanufaktúrák esetében aprócska boltokhoz szoktunk, itt viszont a nagy belmagasságú, grandiózus térben akár keringőzni is lehetne. Illene is a hangulathoz, ami leginkább egy luxusruhaüzletét idézi: minden csillog, a csokik körbesétálható üvegvitrinekben, valamint elegáns, színes dobozokban és üvegekben sorakoznak az aprócska polcokon. Kóstoltunk kandírozott gyümölcsöket, bonbonokat, trüffeleket és pralinékat is, mind kiváló volt.

Funk & Soul Session By BudabeatsPONTOON

Klasszikus funk-soul egész este a Duna-parton, többek közt DJ Bootsie naplementéhez hangolt, stílusba illő szettjével, a Dokkerman & The Turkeying Fellaz koncertjével és a Budabeats Records vezetőinek, a Soul Cure rezidenseinek heavy funk-northern soul szelekciójával.

A Pál utcai fiúk - barangolás a városban/ Petőfi Irodalmi Múzeum

Ezen a magyar-olasz nyelvű sétán a mindkét országban nagy népszerűségnek örvendő klasszikus szereplőinek a nyomába szegődhetsz. Amellett hogy a túra során ellátogathatsz a regényben megemlített helyszínekre, bepillanthatsz az író Molnár Ferenc korába, a korabeli iskolások életébe is.

Napkelettől Napnyugatig/ Várkert Bazár

A magyarul ugyan nem beszélő, de táncainkat, kultúránkat ápoló és továbbadó táncosok egyik legkiválóbbika, a hongkongi Kenneth Tse Kárpát-medencei turnéjának keretében hazánkban is fellép.

Bagossy Brothers Company 5. születésnap, Lóci Játszik/ Budapest Park

A folkos-rockos-magyar alteres slágereivel már a Nagyszínpad! döntőjét is megjáró kvartett tortáján a tagok mellett Csorba Lóciék fújják el a gyertyát.

Dope Smoker, Sex Blender, Red Swamp, Pyoba/ S8 Underground Club

Mamutsonka-vastagságú riffek , effektpedáltaposós hangzások, súlyok beborulások négy koncerten át. Ha éled a Kyuss-t, az Electric Wizardot vagy a Black Sabbathot, ez a te estéd!

VI. Óbudai Blues Fesztivál/ Kobuci Kert

Az óbudai Zichy-kastély kertjében ismét megrendezik a műfaj talán legfontosabb fővárosi ünnepét, melynek keretében csütörtökön a blues hazai és tengerentúli kultúráját is hitelesen tolmácsoló Little G Weevil, Pribojszki Mátyás szájharmonikás zenekara, a Jumping Matt & His Combo és a The Pontiac lép fel.

Zolo &Halo (Tape Delay)/ Központ

A dreamy chillwave fiúbanda két tagja akusztikus felállásban játssza az elmúlt évek klasszikusait, a legújabb zenéket és saját elektro-downtempo dalaikat.

Contwig, Grimcity, Anderson Pose/ Auróra

A francia math-hardcore zenekar híres elképesztően intenzív és kaotikus koncertjeiről, így ha hiányzik a The Dillinger Escape Plan, a Gaza vagy a Botch, itt a helyed!

SUP Budapest: éjszaka a városban/ Római-part

Harmadik alkalommal is végigvezet mindenkit a SUP Budapest csapata az éjszakai fényekben úszó Budapesten, a Római-parttól egészen a Kopaszi-gátig, a Duna felszínét meglovagolva.

  • Péntek
Egy még gőzölgő pizzával hátradőlni a Duna partján, élvezve a folyó fölötti hűs szellőt és a mellettünk zajló koncertet – valahogy így képzeljük el a nyári idillt. A PONTOON-on már eddig is biztosítva volt szinte mindegyik elem az urbánus hedonizmushoz, a minőségi "beach friendly food" illata azonban csak idén kezdett terjengeni a Lánchíd pesti hídfőjénél. A Blitz Pizza Budapest fatüzelésű kemencéiben jobb híján "new age"-nek nevezett tésztakorongok sülnek, négyféle változatban - és akár a budai oldalról is megéri átkelni értük.

Friday: Changing Faces/ A38 Hajó

A Bladerunnaz DJ-i, az A38 Hajó fedélzete, koktélakciók és a legnyáribb drum 'n' bass-ek – évek óta ez a legjobb mód arra, hogy elindítsd a pénteket és vele a hétvégét. Ráadásul a mostani felvonáson a színtér egyik szlovák reménysége is pörget majd.

Irie Maffia, NB, Slow Village/ Budapest Park

Az ország egyik legjobb koncertzenekara, benne a talán legkarizmatikusabb hazai zenészekkel és MC-kkel visszatér a Soroksári útra, és biztosak vagyunk benne, hogy most is különleges ősenergiákat szabadítanak majd fel.

Grindrise Festival 9Dürer Kert

Idén is megrendezik a hazai metál/-core színterek legígéretesebb zenekarait felvonultató Grindrise fesztivált, olyanokkal, mint a Harmed, a Dreadwolf vagy a Sleepless, ráadásul két külföldi vendégegyüttes is megzúzza majd az egybegyűlteket.

Analogue Art By Ramin Sayyah/ Impostor - Mistress

Ramin Sayyah egy Funktion-One hangrendszerrel felszerelt szobában szólaltatja meg analóg vasait, Roocha a bakeliteket bűvöli majd, de lesznek perzsa fogások is és specialty kávé a The Moto Social jóvoltából.

Sour Rise Again! x Beer & BBQ Weekend/ Kupak és Dugó Bár

A MONYO Brewing Co.maracujás sour ale-jának, a Sour Rise-nak a Római-parton debütál majd az új recept szerint lefőzött változata. Ennek örömére a legtöbb másik csapot is elfoglalják, míg a szmókerban péntektől vasárnapig minden nap más húsokat sütnek a sörök mellé.

Barabás Lőrinc Quartet/ A38 Hajó

A Barabás Lőrinc Quartet pop-os jazz világa izgalmas instrumentális zene elektronikus fűszerezéssel. Groove-os ritmusok, lüktető basszusfutamok, a szintetizátor és a trombita megannyi hangszíne a 70-es évek improvizatív jazzrock stílusjegyeivel átitatott sajátos zenei irányt teremt.

Neonhullám Synthwave NightDürer Kert

80-as évek hangulatát idéző, neonízekben úszó szintizene, megelevenedő VHS-korszak, izzasztó táncparkett. QuixoticLazerpunk, Envo és Gridscape a pult mögött. Dangerzone!

UVCT: Club Culture/ A38 Hajó

JumoDaddy és Wondawulf visszahozza a klubkultúrát a város szívébe – táncolj, ismerkedj, kapcsolódj ki és nézd meg a napfelkeltét a buli végén. Mindezt persze úgy, hogy közben a legfrissebb basszus- és popzenék szólnak egész este.

Jackie HouseLÄRM

Magyarország egyetlen homohouse-kommandója vendégül látja a San Francisco-i queer-kollektíva, a Honey Soundsystem alapítóját, hogy megmutassa a kedvenc retro-erotikus diszkó és oldschool tánczenei slágereit.

  • Szombat

A terasz és a kerthelyiség kategóriákba sok minden belefér Budapesten. Szokták vele illetni a kopottas hátsó udvarokat, a járda felét elfoglaló két asztalt vagy a sétálóutca forgalmának kitett placcokat is. A város nincs eleresztve az igazán szép, gondos kezek által ápolt kerthelyiségekkel, ahol természetközelben és háborítatlanul vacsorázhatunk vagy iszogathatunk. De azért így is sikerült összegyűjtenünk közel huszat, ahova jó kitelepülni míg tart a nyár.

Czakó Piacz/ Czakó Kert

Az ország legjobb termelői ismét elhozzák a portékáikat a Tabánba: jobbnál jobb zöldségek, gyümölcsök, sajtok, húsfélék, magok, virágok, vadon termő gombák és sok más. A piac ideje alatt a termelői finomságokból készült reggelivel és ebéddel vár mindenkit a Czakó Kert séfje.

Formula 1 Magyar Nagydíj 2018/ Hungaroring

A világ legnépszerűbb, legnagyobb szabású és legprofibb gyorsasági autós sorozata harminckét éve folyamatosan visszatér a Hungaroringre – és ez idén sem lesz másképp.

Kalandozások a hősök útján - családi séta/ Döbrentei tér

Hogy került az aranyszarvas egy tabáni ház homlokzatára? Milyen volt az élet száz évvel ezelőtt a Tabánban? Kik és miért harcoltak egykor a Budai Várért? A kalandozások során legendák és igaz történetek tárulnak fel uralkodókról és hadvezérekről, hétköznapi és nem mindennapi hősökről.

Cruisin: Sébastien Léger/ Szent Gellért tér

Aki egyszer átélte már, tudja, mennyire feledhetetlen élmény egy mozgó hajó tetején, hidak alatt, Budapest legszebb épületei között átúszva bulizni egy ismert DJ mixére, több száz emberrel együtt. Ha te nem tartozol közéjük, most itt a lehetőség, hogy bepótold.

Apey/ Dürer Kert

Az Apey & The Pea, a Trillion és az egykori Neck Sprain énekes-gitáros-frontembere most akusztikus hangszerelésű, lágyabb dallamvilágú szólódalaival lép fel.

Libegők Éjszakája/ Zugligeti Libegő

Fennállása során először ülhetünk majd fel a Zugligeti Libegőre sötétedés után, ráadásul az időpont a júliusi-augusztusi csillaghullás idejére esik, így a város fényei mellett az eget is érdemes lesz kémlelni.

Formula 1 Unofficial Afterparty/ Ötkert

A Formula 1 miatti felforrósodott hangulat nem áll meg a Hungaroringen, főleg mert a versenyzők évek óta előszeretettel fejezik be a futamot a Zrínyi utcában. Idén is hamisítatlan versenyhangulattal, megvásárolható merchekkel, grid girl osztaggal és egyéb akciókkal várnak mindenkit!

GonnoLÄRM

japán house-technó reneszánsz egyik kulcsfigurája, aki szettjeivel a rég elveszett "történetmesélés" művészetét gyakorolja először Magyarországon! Bármilyen stílusról legyen is szó, Gonno eklektikus stílusa és szerény jelleme olyan neves producereket és DJ-ket nyert rajongótáborába, mint Laurent Garnier vagy Optimo.

  • Vasárnap
Manapság, mikor már az újságos is specialty kávét árul, felértékelődik, ha egy hely többet tud nyújtani – kínálatban, hangulatban, elhelyezkedésben – a megszokottnál. A budai Várnegyedtől alig pár perc sétára található Bloom Coffee-ban például odafigyelnek arra, hogy a különböző érzékenységűek is több opció közül tudjanak választani, anélkül hogy ezért mélyebben a zsebükbe kelljen nyúlniuk.

WAMP - Miénk a nyár!/ Erzsébet tér

Még egész augusztusban tart a fesztiválszezon, a Szigettől kezdve rengeteg kisebb-nagyobb fesztivál vár mindenkire a nyár legforróbb hónapjában. Ha hiányos a nyári partyszetted, most még nem késő beszerezni néhány izgalmas darabot a legjobb hazai tervezőktől.

Margitsziget a magasból/ Margitsziget

Ezen a sétán a Víztoronyé lesz a főszerep, amely megújulva kilátóként és kiállító térként is működik, valamint az újratelepített gyönyörű japánkert a zenélő kúttal, a rejtőzködő fürdő és kápolna, a megújuló épületek, és még sok-sok érdekesség.

DJ Palotai: Sunday Session/ A38 Hajó

Találkozás egy régi baráttal a hullámok között: hideg italok a kézben, finom zenék a hangszóróban, dunai naplemente a háttérben, hazánk egyik legrutinosabb DJ-je a pult mögött.

Wombo Orchestra/ ELLÁTÓház

Szédületes karneváli dzsessz, amelyben New Orleans összeborul a legsúlyosabb hiphoppal, a big bandek világa a fiesztákéval. Mindent elsöprő lendület, hihetetlen ötletek, nagyon vicces hangszerelések; ska, funk, hardcore és rezesbandás lagzihangulat, amit végképp az egekbe emel a Wombo Orchestra frontleánya, a hangszálait és a megafont egyforma ügyességgel kezelő Julie Roman.

Az édes élet/ Uránia Nemzeti Filmszínház

Marcello írói álmokat dédelgetett, végül újságíró lett. Egy bulvárlapnál dolgozik, és a felső tízezer fényűző társasági életének ismert figurája és krónikása. Élvezi a hamis csillogást, tudja mit takar ez, mégis eladja lelkét az ördögnek.