Budapesten nem újdonság már a közösségi közlekedés, de jó tudni, hogy akkor is van kényelmes és költséghatékony opció, ha a városon kívül utaznánk. Ilyen például az Oszkár TeleKocsi, az az autómegosztó rendszer, ami jól működik akár egy Budapest-Zamárdi, Budapest-Pécs vagy Olaszország-Budapest távolságon. 5 személyes történetet gyűjtöttünk össze, ami mellette szól.

Első sorban

Nyáron, amikor teljes gőzzel zajlanak a fesztiválok, és mindenki egy bizonyos koncertre siet, jól jön az előre leszervezett oda-visszaút. Egy Robbie Williams-rajongó oszkározó is 1,5 hónappal előre foglalt kocsit magának a Sziget Fesztiválra, és meg is osztotta, miért bizonyult jó döntésnek. “...Egész nap ott álltunk a kordonnál, hogy a helyünk foglalva legyen. Szóval Oszkárnak köszönhetően sikerült az első helyről látni Robbie-t!” Ha ti is készültök fesztiválra, nézzétek meg az Oszkáron a szabad fuvarokat!

Állatbarát sofőrök, sofőrbarát állatok

Vannak kifejezetten állatkedvelő Oszkár-sofőrök, akik minden esetben jelzik, hogy a kisállatokat is szívesen fogadnak. Így történt, hogy egy Oszkár-út során hirtelen megugrott a személygépkocsiban megengedett fők száma, ugyanis a sofőr és 2 újonnan szerzett hala mellé egy egyedül utazó személy és két kiskutyás gazdi is bejelentkezett. “A gazdákkal nagyon jót beszélgettünk, a közös téma gondolom senkinek nem okoz fejtörést. Azóta is rendszeres, hogy (legalább egy) kutyával utazom.”

A helyi az igazi

Az adott útvonalon jártas sofőröket érdemes a helyi érdekességekről, útba ejtendő  kávézókról, cukrászdákról kérdezni. Mariettáék például épp Budapestről tartottak Pécsre, amikor az édességekre terelődött a szó. Gyorsan kiderült, hogy  mindannyian odáig vannak a krémesért. Szerencsére Marietta, a sofőr ismerte a helyi kulisszatitkokat, így a világ legjobb krémesének lelőhelyét is. “Éppen Kakasdra érkeztünk, amikor Marietta hirtelen ötlettől vezérelve egy helyi kis cukrászda felé vette az irányt, miután kiderült, hogy mindannyian odavagyunk a házi krémesért. Szerinte ott, Kakasdon a világ egyik legfinomabb krémesét készítik.

Külföld sem akadály

A meglehetősen olcsó repülőjegyeknek hála egy pár spontán nyaralásként Velencébe repült egy hétvégére, ámde a hazautat a hektikus olasz buszjáratokra bízták. A nyaralás végén azonban kiderült, hogy a menetrend módosítása miatt nincs mivel hazaindulniuk. Utolsó mentsvárként fordultak a telekocsihoz: “Rutinos Oszkározóként – bár nem sok reményt láttam rá – a keresőbe beírtam a Velence-Budapest viszonylatot, és legnagyobb meglepetésre a rendszer másnapra találatot jelzett!” Így végül gyors, olcsó, kellemes utazásban volt részük.

Különös találkozások

Ismerjük a közhelyes mondást, miszerint sosem tudhatjuk, hogy kivel hoz össze éppen a sors. Különösen igaz ez egy-egy telekocsis útra, annak ellenére, hogy az Oszkár nem a társkeresésről szól. András és leendő párja, Kata között viszont éppen egy hosszabb út során alakult ki a szimpátia, ami a következő közös út során el is mélyült. “Elkezdődtek a találkozások, az ügyetlen érintések… 2013 márciusában kivittem Katát a Kanári Szigetekre, hogy egy bálnashow keretén belül a kivetítőn megkérjem a kezét.” Azóta is tele a kocsi, igaz egy kicsit másképp, időközben már 2 gyermek szülei lettek.

Ha ti is szeretnétek társasággal utazni, akár sofőrként, akár utasként telekocsizni, nézzetek körül az Oszkár oldalán!