A virtuóz gitárjátékáról és soulos-funkos slágereiről ismert négyszeres Grammy-díjas Lenny Kravitz végre visszatér Budapestre! Egyértelműen az ő koncertje lesz a hétvége fénypontja, de hogy addig is gyorsabban teljen az idő, ajánlunk kiállításokat, performanszfesztiválokat, uszodapartikat, nyárköszöntő jazzkoncerteket és még sok mást.

  • Csütörtök
Halál Kávéház/ Klinika

A kezdeményezés célja, hogy a haláltudatosság növelésével – a maga természetességében elfogadva végességünket – élhessünk teljesebb életet. A Halál Kávéház Budapest e mozgalomhoz csatlakozva 2015 óta kínál lehetőséget bárkinek arra, hogy egy csésze kávé mellett nyílt beszélgetésen vegyen részt a halálról, elmélkedjen az élet végességén, így az értelmén is.

Építészet és társadalmi utópiák/ Kassák Múzeum

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői a Tanácsköztársaság társadalmi kísérlete felől vizsgálják az új társadalmi és közösségi modellek megjelenését az építészeti gondolkodásban. A beszélgetés Albert Ádám Minden a mienk! című kiállításának kísérő programja.

Niskanen & Salo: When I'm Gone, Please Delete My Voice Memos/ Art Quarter Budapest

Az aqb tetőteraszára készülő When I'm Gone, Please Delete My Voice Memosfény- és hangkomponensekből álló performansz-installáció, mely Skype-beszélgetések és telefonnal felvett hangok egymásra hatásán alapszik. Az érintkezés és különbözőség, a részvétel és kirekesztés közti párbeszédet helyezi középpontba. A Niskanen & Salo Helsinkiben és New Yorkban élő alkotó páros.

Random Trip - Budapest Park Special/ Budapest Park

Zseniális csapattal indítja a nyarat a Random Trip: a Budapest Parkban színpadra lép többek között Parov Stelar egykori énekesnője, Lylit, valamint Járai Márk, Lábas Viki, MC Kemon, Sena, Andy Hefler, Saiid, Palya Bea, Szepesi Mátyás és még sokan mások! Az improvizáció mellett elhangzanak élőben a Zenehíd című album kedvenc dalai: a Hajolj közel és a Dobban is.

Disko Oriente/ PONTOON

Az idei első szabadégi kiskelet és multikulturális diszkóünnep, hogy az áradó Nílus mossa össze az organikus groove-okat az elektronikus ütemekkel.

Seine, Mambo Rumble, Megtűrtek/ Auróra

A kultikus horvát zenekar, a Vlasta Popić frontemberének és basszusgitárosának új bandája garantáltan megtáncoltat majd mindenkit, amiben az Eyes On U sideprojektje és Lang Ádám pop-punk együttese lesz a segítségükre.

Esszencia / Kobuci Kert

Az Esszencia a magyar zenei élet egyik legújabb formációja, melynek tagjait a népzene, a jazz, illetve a klasszikus zene világában önállóan is kiemelkedő teljesítményt nyújtó, jeles előadó- és zeneművészek alkotják. Igazi kuriózumként, az együttes a három különböző zenei stílus ötvözetét – egy újszerű hangzásvilágban megalkotva – örömzenén keresztül tárja a közönség elé.

12z Transfiguratio/ Pannónia Filmstúdió

Nicolas Jaar kedvenc magyar zene két estén át lényegül át egy különleges helyszínen, a fellépések hanganyagát pedig később ki is adják majd. Különleges élmény lesz.

NEU / House Music #12LÄRM

Raw-Soul / mheola és TMX egész este csak a legfrissebb és legjobban dübörgő house-ok közül válogatnak, ráadásul még belépőt sem kérnek érte.

Heinrich von Kleist: A Schroffenstein család/ Ódry Színpad

Kleist első drámájában mindent meg akart írni: bosszúdrámát és szomorújátékot, Shakespeare-t és Schillert, groteszk rémbohózatot és lovagdrámát. De a kérdés itt is az, ami minden művében az örök visszatérő: megismerhető-e a valóság? A dolgok valóban azok, aminek látjuk őket?

  • Péntek
Nyárindító design vásár/ Paloma

Izgalmas lakásdekorációk, beton kiegészítők, menő zoknik, ékszerek, babatakarók és párnák, táskák és kutyás kiegészítők, noteszek várnak minket június 1-jén a Paloma félemeletén.

COURAGE-PAREVO Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztivál/ Premier Kultcafé

A COURAGE-PAREVO Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztivál filmjei az egykori szocialista országok ellenkultúrájáról szólnak. Történetek elhallgattatott művészekről és hétköznapi emberek életéről, szamizdat és cenzúra, budapesti punkok, Chuck Norris román női hangon, falra festett törpék Lengyelországban és a ’68-as generáció. Azok a régi történetek, amelyekről nem szoktunk beszélni. Azok, amelyek nemcsak egy generáció, hanem fél Európa életét megváltoztatták.

The Human Scale/ European Youth Centre Budapest

Jan Gehl dán építész megkérdőjelezi a modernségről alkotott elképzeléseinket és utánajár, mi történik, ha az embert állítjuk egyenleteink középpontjába. Gehl negyven éven keresztül ösztönözte Dánia fővárosának tervezőit, majd koppenhágai fejlesztései a világ olyan távoli városait inspirálták, mint Melbourne, Dhaka, New York, Csungking vagy Christchurch. A vetítést követő beszélgetést Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese és az I bike Budapest főszervezője moderálja.

Nyárköszöntő Jazz Fesztivál/ Dürer Kert

Zenei csemegék, finom borok, kézműves sörök, street food, kerthelyiség – a Dürer Kert nyárköszöntő jazz fesztiválján fellép többek közt Európa kedvenc jazz-funky formációja, az izlandi Mezzoforte és Paul Brown is.

Budapest Rooftop Cinema: Jurassic Park - 25th Anniversary/ Corvin Club

John Hammond a világ legkiválóbb genetikusai segítségével valóra váltja élete nagy álmát: újraalkotja a jura-korban élt őslényeket, s őslényparkot rendez be egy eldugott szigeten. A park tervezői áttörhetetlen biztonsági rendszert dolgoznak ki a majdani látogatók védelmére. Arra azonban nem számítottak, hogy egyik emberük a konkurencia megbízásából kikapcsolja a rendszert. Az őslények elszabadulnak, s kiderül, hogy sokkal gyorsabbak, intelligensebbek és veszélyesebbek, mint ahogy azt a park megalkotói gondolták.

The Pilotwings/ PONTOON

A The Pilotwings duója nem csak a Supernature partisorozat kurátora, valamint a Brothers From Different Mothers kiadó egyik legforróbb igazolása, hanem napjaink house zenéjének egyik legnagyobb innovátora is. De kaleidoszkópszerű szettjeikben megfér minden a jungle-ös ritmusokon a globálbasses veretéseken át a szintipopig vagy a videójáték-zenékig. Érdemes tehát nem elfelejteni: free your mind and your ass will follow.

Designer Drums/ VaLyo Kikötő

Soundbank és Akos V utazik és utaztat a tánczenék elmúlt - és előttünk álló - jónéhány dicső évtizedében.

Pre_pride_party #1/ Akvárium Klub

A Pride fesztivál egy hónapját bulikkal keretezik majd a szervezők: első alkalommal az Anima Sound System, a Beat Dis, Yinna, a Crisis Sound System és az AGAVOID zenél majd.

Bad Company/ Barba Negra Track

Idén nyáron rendszeresen, nagyjából kéthetente szabadtéri bulikkal jelentkezik a Bladerunnaz a Barba Negra Trackben. A bulik nem ragadnak le egyetlen irányzatnál, egy este több stílusirányzat is képviselteti magát - első alkalommal a Maldinit, DJ Fresh-t, dBridge-t, KS-t és Vegast magába foglaló Bad Company pakolja majd a lemezeket.

Songcircle Budapest: Tomáš Tkáč & Zanzinger/ Lumen Kávézó

A cseh énekes-dalszerző akusztikus hangszerekre, elektronikára és lo-fi hangmintákra épülő világát hasonlították már Sufjan Stevenshöz és Jim O'Rourke-hoz is; előtte a mindig kiváló Zanzinger játszik majd.

  • Szombat
Reggeli/ ZHAO ZHOU

Három autentikus tea és hozzájuk méltó, reggelinek való falatok. Mindezt a pultot körbeülve és barátkozva.  Egyszerűnek tűnhet, de aki járt már a ZHAO ZHOU-ban, tudja, hogy milyen mélységek tárulhatnak fel.

SimpliCity Fesztivál 2018/ A Grund

SimpliCity Fesztivál a rend, a tudatosság, a harmónia, a felelősségvállalás rendezvénye, ahol nem mellesleg egy deka szemetet sem termelnek. Magyarország és talán a világ első fesztiválja, ahol megtapasztalhatjuk, hogyan tehetjük teljesebbé az életünket kevesebbel és hogyan legyünk egyszerűen jól.

Gyerek Sziget / Hajógyári-sziget

Most szombaton végre ismét a gyerekeké lesz a Hajógyári sziget és egy mesés, játékos birodalommá változik négy hétvégén át, egész júniusban. A nyitónapon, június 2-án itt lesz a kicsik szupersztárja, Halász Judit, míg másnap a Kaláka szórakoztatja őket. De lesz még színház, valamint Jógakaland és Gladiátor futás is ezen a hétvégén. Mindezt ráadásul ingyen!

POOL & BEER szezonindító/ Vituki uszoda

A tartósan jó időnek köszönhetően hamarosan a Pool & Beer is indítja a szezont a kedvenc DJ-ikkel, napsütéssel, grillételekkel és gumiállatokkal, a Vituki uszoda fövenyén.

SANDY CRUSH TOUCH THE CRISIS/ Patyolat

Téralakítás, tárgyhasználat, együttműködési gyakorlatok, anyagkísérlet, léptékváltás, dekadencia, emóciók, avagy performatív építőworkshop a Crisis What Crisis performanszfesztivál keretében.

Táncház Maraton/ Fonó Budai Zeneház

A táncház során hat nemzet – többek közt a csehek, a szlovákok, a bolgárok, a románok és a magyarok – táncaival ismerkedhet meg a közönség a magyar táncházmódszert alkalmazva.

https://vimeo.com/30230143

A halál nem egy álom/ Bem Mozi

Jurij Kirnyev kísérleti dokudrámája a világhírű Szomorú vasárnapról és szerzőjéről, Seress Rezsőről szól. A legenda szerint sokan vetettek véget életüknek miután meghallgatták ezt a gyönyörű dalt. Igaz ez? A film bemutatja egy örökéletű legenda születését és különböző szempontokból ad választ a kérdésre.

Beer Week In Budapest 2018 ráadás/ Főzdepark

A Beer Week In Budapest kóstolónapjairól megmaradt sörkülönlegességeket erősen nyomott áron immár mindenki megkóstolhatja. Ajánlott mindenkinek, aki posztfesztivál traumától szenved, aki nem tudott eljönni valamelyik, vagy akár egyik nap sem, illetve annak is, aki ezúttal jobban szeretne rákoncentrálni bizonyos tételek kóstolására.


Garázsband Fesztivál/ Müpa

A Müpa évente egyszer színpadot épít mélygarázsába – talán nem túlzás azt mondani, hogy ez a ház legkülönlegesebb koncerthelyszíne. A fesztiválon való fellépésre tizen-huszonévesekből álló pop- és rockegyüttesek pályázhatnak, amelyek készen állnak arra, hogy bemutatkozzanak a nagyközönségnek. A beérkezett pályázatokból szakmai zsűri által kiválasztott öt zenekar egyenként negyvenperces önálló koncertet ad majd.

House Sound Of Budapest / LARM

Hárman – nem párban hanem forgóban – a fővárosi hauzélet kulcsfigurái közül elhozzák és elő is húzzák azokat a lemezeket, amik mostanában meghatározzák a mindennapi mosolyukat. Amiket készek átragasztani bárkire június első szombatján.

  • Vasárnap
Pöttömkert - Rutkai Bori Banda/ Budapest Park

A Park nem csak a felnőtteké! A Pöttömkert havonta megújuló, érdekesnél érdekesebb interaktív programokkal várja a kisgyermekes családokat a Budapest Parkba. Június 3-án a Rutkai Bori Banda lép fel a Pöttömkert színpadán, sok-sok egyéb program mellett.

Kiskertpiac - Helló nyár!/ Anker't

Nyárüdvözlő Kiskertpiac! Növény, gasztronómia és természetközeli dizájn városi kertészeknek és mindenkinek, aki szeretne egy virágos vasárnapot. Ez alkalommal kísérő rendezvény a Zöld Szépség Vasárnap a természetes kencék és ékszerek kedvelőinek

Városi kutyapiknik/ Római Camping

Vasárnap városi kutyapikniket rendez a Római Campingben a Kutyabarát.hu és a Walking Dog csapata, amivel egy új rendezvénysorozat veszi kezdetét. A belépés díjtalan és amellett, hogy a helyszínen van lehetőség étel és ital vásárlására, otthonról is hozhatjuk a piknikes kosarakat, pokrócokat, sütit és fröccsöt.

KIOSK & Terasz gyereknap/ KIOSK

Idén a KIOSK és Terasz Budapest közös gyereknapi dzsemborit tart, ahol egész nap az apróságok körül forog majd a világ. Felhúznakk egy ugrálóvárat, jönnek gólyalábasok, lufibohócokkal bolondoznak és természetesen a vasárnapi játszósarkuk is bevetésre kész lesz.

Katerina Belkina: Genesis/ Faur Zsófi Galéria

A Berlinben élő orosz származású művésznő rendkívül sikeres bemutatkozó kiállítása után (2016, Paint, Faur Zsófi Galéria) ismét ellátogat Magyarországra. Ezúttal a számos nemzetközi díjakat elnyerő Empty Spaces, és Revival sorozatok kerülnek bemutatásra.

Lenny Kravitz/ Papp László Budapest Sportaréna

A soulos-funkos-loversrockos slágereiről, sokoldalúságáról, valamint virtuóz gitárjátékáról ismert négyszeres Grammy-nyertes Kravitz a színpadon él igazán.