Újhullámos kávéval, egészségtudatos finomságokkal nyílt meg egy – a rózsadombiak számára jól ismert – házikóban a Kuckó kávézó.

A 11-es busz Eszter utcai fordulójában nem lehet nem kiszúrni a víkendkunyhóra emlékeztető épületet, ami korábban virágosként is működött, majd 5 éven át szolgálta a környéket Mini Cukrászda néven. Pár hete pedig megújult belsővel és kínálattal várja a vendégeket: Kádár Judit 15 éve él a környéken férjével és három gyermekével, és akárhányszor elsétáltak a csupatető házikó mellett, mindig érezték, hogy egyszer valamit kezdeniük kell vele. Ezért is örültek meg, mikor meglátták a „kiadó” táblát.

Judit eredetileg lakberendező, és bevetette minden kreatív energiáját a piros-fehér színvilágú cukrászda gyökeres átalakításába – csak a napernyő maradt meg az eredeti dizájnból, de hamarosan is lecserélik.

Illetve nem változtattak a fagyizó profilon se, ami kétségkívül az egyik legnagyobb vonzereje a kunyhónak: továbbra is lehet kapni náluk a Fragola fagylaltjait, de immár kint, a teraszon, így aki fizetni szeretne, annak meg kell ismerkednie belülről is a vadiúj kávézóval és annak termékeivel. Nevezetesen a The Mill ínycsiklandozó péksüteményeivel, a Szelence nyersvegán és A flódnis házias jellegű süteményeivel, továbbá helyben készített szendvicsekkel. Házi szörppel vagy a Fű Juice Bar préselt leveivel öblíthetünk le mindent, a kávékhoz pedig a Tamp&Pullban és a Kaffeine-ben is népszerű brit Has Bean újhullámos pörkölést választották: egy konzervatívabb és egy bátrabb, világosabb ízvilágot.

Hogy a helyet többnek szánják, mint fagyizó-kávézónak, az azt is bizonyítja, hogy míg az emeleti rész korábban irodaként működött, Juditék jól felszerelt játszószobát alakítottak ki benne. Itt egy óvodapedagógus fog foglalkozásokat tartani gyerekeknek, de terveznek felnőtteknek is workshopokat tartani kalligráfia, smink és asztrológia témákban – egyelőre ezekre érzékeltek igényt a vendégek részéről.