2018 első negyedéve olyan programdömpinget hozott magával, hogy úgy döntöttünk, kibővítjük a programajánlót: amikor csak lehet, tíz eseményt is ajánlunk, hogy mindenki találjon magának valót. Első alkalommal irányt mutatunk a kolbászfesztiválok, sörpremierek, visszatérő világsztárok, színházi estek, teraszos ejtőzések, pop-up vacsorák, majálisok és más, kimozdulásra inspiráló lehetőségek között.

  • Csütörtök
Duplicator premier/ Hopaholic

A Mad Scientist és Armando_otchoa (avagy a Csakajósör!-ös Kővári Gergő) közösen főztek egy sötét duplabakot, amely - állításuk szerint - veszélyesen jól csúszik.

Párhuzamos alkotók - Ozsvárt Enikő kiállítása/ ROOTS Budapest

Hogyan nézne ki Mona Lisa swagbe pattintva? Mi lenne, ha Michelangelo napjainkban köztünk yoloskodna? Magritte-tal chilleznének Kendrick Lamart pörgetve egy lowrider Cadillacben. Ráadásul festményen. Most megtudhatod.

Léhűtő Terasz Grand OpeningLéhűtő Kézműves Söröző

A főváros egyik legjobb kraft sörözője, ahol a minőségi főzeteket remek tapasokkal és burgerekkel kísérhetjük végre megnyitja a teraszát. Ráadásul a Yeast Side itt mutatja be legújabb, Outside nevű pale ale-jét, ami egy könnyed és jól csúszó nyári sör.

Borganika tavaszi fesztivál/ Borganika

Virágeső, izgalmas bor-étel párosítások, kistermelői, szezonális alapanyagok, öt fogásos pop-up vacsora. Ha már a pisztrángkrém és a Váli Pincészet Luca Bora 2017 vagy a vörösboros bárányragu kapros galuskával és a Benedek Péter Kékfrankos 2016 összjátékának gondolata, itt a helyed.

Fekete Ádám: A Jeditanács összeül/ Trafó

Tragikomikus ábrándozás arról, hogy miért csináljuk, amit nem szeretnénk, és miért nem, amit de.

Szilárd featuring Galambos Dorina, Schoblocher Barbara, Kiss Flóra/ Kuplung

A Quimby zongoristája sok év után újra szólóban lép fel; lezser popdalainak megszólaltatásában többek közt a Rivers Of Lust és a Blahalouisiana énekesnője lesz a segítségére.

Cultivo - A családi ügyÖtkert

A Cultivo eddigi egyik legizgalmasabb beszélgetésén arra keresik majd a választ, hogy miként befolyásolja a munkát a családi kapcsolatsegít, netán hátráltat, és milyen felelősséget rak az ember vállára a közösen komponált DJ set, a családi alapítvány ügye, vagy egy már felépített cég felelős vezetése.

Blue Tips, Skeemers/ Mika Tivadar Mulató És Kert

D-vitamint a fülekbe! A hazai beach pop színtér egyik legenergikusabb zenekara, a Skeemers és a szentendrei Blue Tips közösen hangolnak rá mindenkit a napsütéses évszakokra.

Kontroll/ Bem Mozi

Ki ne érezte volna már úgy egy adott pillanatban, rövid vagy hosszabb élete során, hogy ki kell lépnie megszokott környezetéből és el kell bújnia a világ elől? Menekülni a múlt elől, saját maga elől és a jelenből egyaránt. “Eltűnni a föld színéről”. Bulcsú (Csányi Sándor) életében is elérkezett ez a pillanat.

Kaktus/ Toldi Klub

A Kaktus egy fiatal pécsi zenekar, akik a jazztől a post-rockon át a kísérleti pop-ig minden műfajból szemeznek, és ezeket gyúrják energikus koncertjeiken a végtelenségig, vagy ameddig a műsoridő engedi. Most sem lesz másképp.

  • Péntek
Bike & Breakfast/ Esernyős

Itt a tavasz, jön az újabb bringásreggeli Óbudán, az Esernyősben. Friss péksüteménnyel, kávéval és gyümölcslével várják a kerékpárosokat, hogy meglegyen a megfelelő energia a reggeli hajtáshoz.

Számháború/ Margitsziget

Summer For Youth nyári programsorozat szervező csapata számháborút rendez minden kedves középiskolai érdeklődőnek, táborozónak, barátoknak és barátnőknek és mindenek előtt azoknak, akik csak egy délutánt szeretnének a szabadban játszani.

Éjszakai kalandtúra/ Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark által minden évben megrendezett Éjszakai Kalandtúrák során a látogatók szakvezető kíséretében nyerhetnek bepillantást a vadaspark záróra utáni életébe. A napnyugta után induló túrákon az éjszakai életmódot folytató állatok titkos és kalandos életét leshetjük meg, akiknek azután kezdődik a napjuk, miután mi már nyugovóra hajtottuk a fejünket.

1000mods, Red Swamp/ Akvárium

Görögország leghangosabb stoner rock zenekara eddigi legnagyobb klubkoncertjére készül, amelyben a budapesti stoner sludge metált játszó Red Swamp lesz a segítségükre.

Parno Graszt/ KOBUCI

Ha a Parno Graszt húzza a talpalávalót Kobuci kertben, akkor az biztosan egyenlő a telt házas, féktelen mulatással, olyan autentikus és energikus, sokfelé kikacsintó cigány muzsikával, amit kevesen képviselnek idehaza.

PONTOON Live Jam/ PONTOON

Az egyik kedvenc nyári lazulós, zenés helyünk visszatér, többek közt egy kilenc tagot számoló élő dzsemmeléssel, ami után Vikipop és DJ Crimson pakolják majd a lemezeket.

Pansy Kit, Eyes On U, Rats Kill Bats/ Tinta Art Café

Három magyar zenekar, amelyekben a frontcsajos felállás mellett közös a sikítozás és a zajos gitárok iránti rajongás. Deathrock, posztpunk twee hatásokkal, radikális macskazene Budán.

Hungarian Rhapsody - Queen Live In Budapest/ Uránia Nemzeti Filmszínház

Az 1971-ben alakult és Freddie Mercury 1991-es haláláig aktív Queen a rockzene történetének egyik legsikeresebb zenekara. Az együttes utolsó, 1986-os Magic turnéján 80 ezer néző előtt léptek fel a Népstadionban, a világhírű külföldi zenekarok közül elsőként a vasfüggöny mögött, így aztán a budapesti stadionkoncert igazi mérföldkő volt. A digitálisan felújított kép és 5.1-ben újrakevert hang fantasztikusan adja vissza a koncertet, amelynek máig máig emlékezetes pillanata, amikor Freddie Mercury a közönséggel együtt énekelte a Tavaszi szél vizet áraszt… című magyar népdalt, olyan ismert dalok társaságában, mint a Kind of Magic, I Want to Break Free, Radio Ga Ga vagy a We Will Rock You.

BWOLA/ Fészek Kulturális Központ

A global bass színteret itthon képviselő Babylon Records kéthavonta jelentkező, tematikus, audiovizuális táncos mulatsága, ami ömlesztőtégelyként szolgál mindazoknak, akik szeretik egy éjszaka alatt háromszor körbeutazni a Földet. 

Psyk/ Larm

Dinamikus, perkusszív technó-energiabomba a Der Morgen szezonzárójának alkalmából. Manuel Anós saját, Non Series nevű kiadója mellett olyanoknál jelenteti meg zenéit, mint a Tresor vagy a Semantica; falremegtető szett várható.

  • Szombat
Hadik Irodalmi Brunch/ Hadik 

Vajon mi a közös Tompa Andreában és Korniss Péterben? Egy közös történetük már összeért. Tompa Andrea Omerta című regényét olvasva kicsit Korniss Péter széki asszonyokról készült fotói mögé láthatunk, míg Korniss képeit nézve, sokkal jobban megértjük Tompa Andrea harmadik regényének hősét, Szabó Ződ Kali karaktereit. A két alkotó most először ül egy asztalhoz, ki tudja, hány közös történettel ér véget ez a különleges találkozás.

CityMatiné S07E01/ Golftanya

Idén is folytatódik a CityMatiné, a főváros nappali partisorozata! Maradt a már megszokott DJ-trió (Captain Knuckles, Sobek és Monolit), valamint a finom falatok, a jó hangulat pedig remélhetőleg a jó időt is hozza majd magával.

Everness Kikelet/ Dunakavics Bowling Klub

Az Everness Kikeleten megízlelheti, aki még nem volt, milyen is a fesztivál. Lesz koncert, mozgás, tánc, jóga, előadás, workshop, gyerekprogram, étel, ital, no meg tér, ahol összejöhet mindenki, kapcsolódhat, fejlődhet közösségben.

Anna Daubner X Sixfeet/ Punch Store

Sixfeet dog design márka tervezője, Saci és az Anna Daubner márka megálmodója, Anna régóta ismerik egymást, majdnem ilyen régóta szerettek volna együtt dolgozni. Ezen együttműködés során végre megszülettek a várva várt közös nyakörvek. Az Anna Daubner agaras-növényes printjét Saci kezébe vette, kicsit megmozgatta, majd igazi Sixfeet-es formába öntötte. Az eseményen megvásárolhatóak lesznek a nyakörvek, pórázak, Anna 2018-as tavasz nyári kollekciójával együtt.

FIRST Taproom Terasznyitó/ FIRST Craft Beer

Végre itt a tavasz, izzítja a grillt és a hangfalakat a First Taproom Terasz is, mely szombaton indítja a szabadtéri szezont a Váci úton, ráadásul szívesen látják a kutyás vendégeket is néhány korsó sörre és barbecue-ra.

Eliades Ochoa/ Akvárium Klub

A világhírű Buena Vista Social Club egyik sztárja, Eliades Ochoa, vagy ahogyan ma nevezik, a kubai Johny Cash tavaszi budapesti koncertjén fülbemászó dallamok, vérpezsdítő ritmusok, kihagyhatatlan slágerek és egy igazi kubai fieszta várja a közönséget.

Busa 40 - Busa Pista fesztivál/ Dürer Kert

A rapveterán 40. születésnapján a közönséggel és zenésztársaival a színpadon fogja ünnepelni e jeles napot. A jelenleg is aktív zenekarai, projektjei fogják szórakoztatni az igényes nagyérdeműt. Ez egy egyszeri és megismételhetetlen közös örömzenélés lesz.

Grouper, ssaliva, Carla Under Water/ Trafó

Az újkor szívszaggató balladái, romantikus hiperambient kamarazene és zuhatagszerű improvizációk alkotják az Electrify sorozat tizenhatodik epizódjának programját, ahol a főszerep az álomszerű hangulatoké.

Brunettes Shoot Blondes/ Instant

Aki ott volt tavaly nyáron a Hajón vagy két éve a Szigeten ésBudapest Showcase Hub nyitóján, az már tudja. Aki nem, az majd most szembesül, milyen is a cool pop szcéna ukrán testvéreinknél. Egy biztos: a sok milliós YouTube lejátszások nem hazudnak!

Angerfist/ Akvárium Klub

A Masters Of Hardcore egyik legfontosabb előadója, a nu style gabber/hardcore színtér megkerülhetetlen neve, Angerfist először Magyarországon! Ha várható atomcsapás erejű DJ-szett idén, akkor ez lesz az!

  • Vasárnap
Török brunch/ Élesztőház

Egy hatalmas asztalt körülülve, igazi török teát szürcsölve lakmározhatsz az ezúttal nem svéd-, hanem “törökasztalról”, mely roskadásig lesz pakolva sajtokkal, olívabogyóval, friss zöldségekkel, szezámpasztával, mustmézzel, gyümölcsökkel, friss török péksüteményekkel, török lecsóval, joghurtos posírozott tojással és még ezernyi jóval.

A nagy budapesti kolbászozás/ Budapest-szerte

Egy várva várt hétvége, amikor kolbásznak áll a világ, kedvedre kóstolhatod a szaftosabbnál szaftosabb karikákat, tunkolhatod őket kézműves mustárba. Hat helyszín, kedvezmények, ajándék sörök, hús hússal.

Yoga Brunch - Panoráma Jóga/ Academy Golf

Itt a tavasz és közeleg a nyár, úgyhogy elérkezett az idő, hogy újra kimenj a szabadba és ott folytasd a jógázást festői környezetben! A következő Yoga Brunchra lélegzetelállító panorámával várnak mindenkit a budai hegyek közt, ahol hatvan perces jógagyakorlással indíthatod a napot, majd egy egészséges brunch menüt fogyaszthatsz el a Pázsit Étterem napfényes teraszán.

Ukmukfukk Zinefeszt 2018/ Anker't

Idén is lesz Ukmukfukk zin fesztivál, ahol jól kipakolnak mindent, legyen bármilyen elvont illusztráció, képregény, vagy egyszerűen csak nagyon ronda torták gyűjteménye, jöhet bármi, aminek csak a printer és a papírméret szab határt.

A BBC bemutatja: Vad Balaton & Üzenet a palackban/ Art+Cinema

A Vad Szigetköz és a Vad Kunság rendezőjeként és operatőreként ismert, Balázs Béla-díjas Mosonyi Szabolcs és alkotótársa, Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer legújabb természetfilmje, a Vad Balaton a televíziós változatból kimaradt jelenetekkel bővített hosszabb és szélesvásznú (cinemascope) kivitelben lesz újra látható.

Saïd Tichiti - Vázsonyi János/ Fekete Kutya

Két hangszerrel és énekkel tökéletes tradicionális hangzást hoznak, néha meditálós, máskor pörgős, akár transzba esős zenét. Saïd a duó énekese, guembrin és más marokkói ütős hangszereken játszik, Vázsonyi János pedig alt vagy szoprán szaxofont fúj lazán a tőle megszokott profizmussal. Jól összeszokott, összehangolt duó, nehéz elszakadni a zenéjüktől a koncert végén.

Tűzvirágok/ Központ 

"A Tűzvirágok három kulcsszereplője közül kettő a lelke legmélyén élő gyermekhez fordul segítségért, hogy valamivel pótolja az életére telepedő hiányt: Nishi játékokkal próbálja csillapítani felesége szorongását, a tolókocsis Horibe a halálból az élet felé tapogatódzva festeni kezd. E játékosság, a feketére lakkozott világ eredeti, elleplezett színeinek felfedését célzó elemi és tiszta szándék, mely annyira varázslatossá teszik Kitano munkáit. Megmutatni, hogy mit takar a felszín mattsötétje, lehántani a legfelső réteget – keveseknek vannak meg az eszközei ehhez." - fogalmazta meg Pápai Zsolt, miért is kihagyhatatlan a vasárnap esti vetítés.

Ugly Kid Joe/ Barba Negra Track

Pályafutása során először látogat Magyarországra az Ugly Kid Joe, a kaliforniai rockbanda pedig ennek megfelelően biztos eljátsza majd az összes klasszikusát az Everything About You-tól a Cats In The Cradle-ig!

Seth Troxler/ Akvárium Klub

A DJ-producer szettjeiben ötvözi a klasszikus detroiti technóra és chicagoi house-ra jellemző stílusjegyeket a kétezres évek berlini minimalista hangzásával, de bátran kalandozik a legmodernebb középtempós irányokba is.

  • Hétfő
Barabás Lőrinc Quartet/ Lámpás

A Barabás Lőrinc Quartet pop-os jazz világa izgalmas instrumentális zene, elektronikus fűszerezéssel. Groove-os ritmusok, lüktető basszusfutamok, a szintetizátor és a trombita megannyi hangszíne a 70-es évek improvizatív jazzrock stílusjegyeivel átitatott sajátos zenei irányt teremt.

Tender/ Dürer Kert

A londoni duó debütáló albumát, a Modern Addictiont hallgatni olyan, mint egy katarzis: az orgazmustól, a szakításig és a csendig, a lemez egy olyan kapcsolatot jár végig, amely a kezdeti lángolás után összetört, majd meggyógyult. James Cullen és Dan Cobb izgalmas debütálása érdekes képet fest a vágyakról és a szeretet megőrzéséről, finom, elektronikával átszőtt pop dalokkal.

Szökik a málna/ Három Holló

Színházi akció a trivialitás és a megszabadulásvágy között. Szánalmas képek a csapdába esettekről. Tapintható a feszültség a vályú fölé hajolva, provokáció nélkül is bármikor lázadás törhet ki.

Sajátszínház / Éljen soká Regina!/ Trafó

Az Éljen soká Regina! egy autoetnografikus dokumentumszínházi előadás, amely egy hosszabb művészetpedagógiai, közösségi színházi, részvételi kutatási folyamat egyik fontos eredménye. Az előadás a (roma) nők és az ellátórendszer találkozásainak személyes tapasztalatait dolgozza fel.

Bagóczky Lívia & Oláh Krisztián Duó featuring Ifj. Oláh Kálmán/ Hadik

A Junior Prima Primissima- és Gramofon-díjas Oláh Krisztián zongoraművész és Bagóczky Lívia koncertjéhez Ifj. Oláh Kálmán szaxofonos csatlakozik ezen az estén.

Dancehall Madness Spring Edition/ Dürer Kert

Dancehall Madness sorozatot is megérintette a tavaszi szél, április 30-án, a tavaszi kiadás már a Dürer Kert kerthelyiségébe hozza el a forró jamaicai hangulatot a BabyBoom Sound közreműködésével.

Kayzo, Gammer/ Akvárium Klub

Az utóbbi évek legkeresettebb amerikai producere, aki egyedülálló módon ötvözi a trap zenét a hardstyle elemeivel ismét visszatér Budapestre, előtte pedig a már most az EDM megújítójaként emlegetett Gammer fog melegíteni.

Emperor, Halogenix/ Corvin Club

Enei és Mefjus mellett Emperort tartják a neurofunk egyik legnagyobb ígéretének, a 170 BPM-es főműsoridős szettek abszolút mesterének – valószínűleg most sem fog csalódást okozni.

  • Kedd
Gyerekjóga majális/ Fővárosi Állat- és Növénykert

A gyerkőcök megnézhetik, vannak-e cseperedő állatgyerekek, milyen színű a zsiráf nyelve, hogyan iszik vizet, tényleg olyan lassan mozog-e egy lajhár, mint egy lajhár, és még sok hasonlónak fognak utána járni. Utána kisétálhatnak a Városligetbe egy rétre és eljógázhatják amit láttak.

Kocsmajális/ Dürer Piknik Park

Ötödik alkalommal rendezik meg idén a Kocsmajális nevű vendéglátós bográcsbalhét május 1-jén, a Dürer Piknik Parkban. A szervezők rengeteg programmal készülnek, a rendezvény pedig természetesen család-, gyermek- és kutyabarát.

Székely Csaba: Kutyaharapás/ Szkéne Színház

Egy kockázatos bankrablás, és egy kockázatos rendőri akció. Egy gengszter, aki fiaként szereti a beépített rendőrt, és egy gengszterfőnök, aki elnyomja a fiát. Egy világ, ahol mindenki mindenkit lenéz, mindenkit szid és mindenki mindenkivel szövetkezik. Aztán mindenki rajtaveszt. Egy film, amit mindenki látott, de senki sem tanult belőle. Apropó, ti láttátok a Saul fiát?

Oldschool rapposzter kiállítás II. (1984-1987)/ ROOTS Budapest

Május 1-én második részéhez érkezik a 10 felvonásos, zenéléssel egybekötött poszterkiállítás és hiphop kulturális fejtágító! Az este során a helyszínen korábban már fotókiállítással is jelentkező Kontler Balázs 1984 és 1987 közötti New York-i rapbulikat hirdető plakátok és flyerek replikáit helyezi el a klub falfelületein. A képek DJ Györemix korhű vinyl zenei aláfestésével és verbális tárlatvezetésével kelnek életre.