A belvárosi Bécsi utcában nyílt meg a magyar világmárka új boltja. Az üzlet minden apró részlete jól átgondolt koncepció alapján született meg, az enteriőr kialakítása során fontos szempont volt, hogy a bolt hűen tükrözze a márka által vallott életérzést, és jóval többet tudjon nyújtani az egyszeri vásárlás élményénél. A régi és új, a légies tonettszékek és súlyos márványlapok, a természetes anyagok és lágy pasztellek olvadnak harmonikus egységbe az itt-ott felbukkanó egészen személyes tárgyakkal.

A márka 2006-ban indult világhódító körútjára az első kollekció megjelenésével, 2017-re pedig olyan luxusáruházakban is megtalálható volt, mint a londoni Browns vagy a párizsi Galeries Lafayette, ahol a karácsonyi szezonban egy pop-up standdal voltak jelen. 2018 elején pedig a New York Fashion Weeken is debütált a Nanushka, sőt megnyitott az első tengerentúli pop-up boltjuk Los Angelesben is.

A nemzetközi ismeretség növekedésével párhuzamosan egyre fontosabbá vált egy nagyobb, és igazán karakteres arculattal rendelkező budapesti bolt kialakítása is. A Deák Ferenc utcai üzlet bezárása és egy ideiglenes pop-up store után idén év elejére végre elkészült a márka zászlóshajójának is szánt boltja a Bécsi utcában.

Az utca felőli hatalmas kirakatablakokon át áradt be a napfény, amikor egy még hűvösebb március végi reggelen itt jártunk. Az impozáns belvárosi üzlethelyiségbe lépve, annak grandiózus belmagasságával mintha egy világpolgár gondosan összeválogatott nappalijába érkeztünk volna, ahol minden bútordarabnak és apró kiegészítőnek története van.

A diverz, de harmonikus összképet mutató belső nem szigorúan egy korszak hangulatát adja vissza, az inspirációs források között a Távol-Kelettől kezdve a westernes elemekig mind megtalálható, és békésen megférnek egymás mellett az idő próbáját kiállt tonettszékek, a trópusi növények, a nehéz perzsák és a modernista vonalú lámpák, vagy a súlyos márványpult és az indusztriális nyerstégla fal.

A koncepció kialakításáról és a mögötte húzódó filozófiáról Baldaszti Péter társtulajdonos mesélt egy kávé mellett. A boltot is közösen álmodták meg Sándor Szandrával, a Nanushka alapító-tervezőjével, és az Urba építészével, Lengyel Marcival. Fontos volt, hogy az arculat egyszerre tükrözze a márka által képvisel életérzést, és úgy emlegessék a külföldiek és a helyiek is, mint kötelező budapesti látványosságot.

A cél az volt, hogy a lehető legmesszebb kerüljenek a fast fashion világától, a szokásostól eltérő bolti jelleg és hangulat is azt az érzést erősíti, hogy aki ide belép, annak lelassuljon az idő. Tudjon magára és a ruhákra figyelni, megélje a pillanatot, de közben kiélvezhesse a hely miliőjét, mindezt anélkül, hogy feszélyezve érezné magát. A sok személyes részlet, könyvek, egyedileg válogatott bútorok, Nanoha kerámiák teszik egyedivé, de otthonossá is a boltot.

A bolthoz tartozó kávézón keresztül is ezt az életstílust szeretnék közelebb hozni az ide betérőkhöz, illetve a vásárlás, nézelődés élményéhez valami pluszt adni. A kávézó most még csak “próbaüzemben” működik az üzlet részeként, de tervben van, hogy a jövőben bárki, aki betér ide, a városban máshol megszokott áron kóstolhat specialty kávékat vagy egyedi – a Nanushkának készített – juice-okat. És hogy mennyire komolyan vehetőek a kávézóhoz kapcsolódó tervek: a La Marzocco gépen készített, és az Awaken pörkölőből származó kávék mellett Zhao Zhou teákat és a Juiceline speciális ízvilágú leveit is kínálják a profi baristák. 

Egyedi hangulatával és finom részleteivel a bolt teljes összhangban áll a Nanushka-ruhák által képviselt életstílussal, és ezzel nemcsak a budapesti divatvilág gazdagodott egy igazán különleges helyszínnel, de világviszonylatban, a high-fashion szcénán belül is izgalmas színfoltként került fel a térképre.