A FŐKERT Nonprofit Zrt. idén is megrendezi a Miénk itt a Park önkéntes parkszépítő akcióját, április 21-én, a másnapi Föld Napjához kapcsolódva, a Népligetben.

Április 21-én, szombaton ismét csatlakozhatunk a A FŐKERT Nonprofit Zrt. felhívása alkalmából a Miénk itt a park! kertészkedő-közterületszépítő kampányhoz. 10:00-14:00 óráig bárki részt vehet az akcióban, ami legnagyobb örömünkre idén a Népligetbe szerveződik. A három kerület határán található zöld terület a város legnagyobb közparkja, nagyobb kiterjedésű (129 ha!), mint a Margitsziget (96 ha) vagy a Városliget (100 ha). Mégis a legelhanyagoltabb mind közül. Számos ígéret, terv volt már a rehabilitációját illetően, de még most is a főváros egyik sok lehetőséget elpuskázott, mostoha sorsú helye.

A 4 órás közös kertészkedés közben cserjeültetésre, füvesítésre, kerti utak és homokozók gyöngykavicsos és homokos felfrissítésére lesz lehetőség, és további kertészeti munkákba is beszállhatunk önkénteskedni.

Mindemellett a középiskolások részére padfestő pályázatot is indítottak, amire ugyan már lezárult a jelentkezési határidő, de a szombati napon a legjobbnak ítélt padkreatívokat a helyszínen meg is festhetik a nyertes középiskolás csapatok. Az önkéntes kertészkedésre a kommunikacio@fokert.hu címen lehet jelentkezni.