Budapesten nincs eseménytelen hétvége, így most is több napra elegendő eseményt gyűjtöttünk össze: visszatérő világsztárok koncertjeit, lakásvásárokat, csapfoglalásokat, tavaszváró kutyabarát pikniket és még sok mást. Érdemes lesz kimozdulni!

  • Csütörtök
Fehér Nyúl Sörfőzde Születésnap/ Neked Csak Dezső - Brewpub & Bistro

Nagy nap volt a Fehér Nyúl életében 2017. március 20. Hosszas előkészületek és rengeteg munka után ezen a napon főzték az első sörüket a Soroksári úti sörfőzdéjükben. Az évforduló alkalmából a Neked Csak Dezsőben koccinthatsz a srácokkal, összesen tizennégy csapról folyó Fehér Nyúl sörrel. Egészségedre!

YKRA Kemping'73 Launch Party/ ZUN Store

Csütörtökön mutatkozik be az YKRA tavaszi-nyári limitált szériás Kemping’73 mintája, melyet Csordás Levi tervezett. A minta túrázási emlékeket idéz fel gyermekkorunkból, amikor még a macisajt elengedhetetlen kelléke volt a kirándulásoknak, a szalonnát a frissen vágott kenyérre csöpögtettük és a gyermekvasúton lógattuk ki a fejünket, ahogy suhant el mellettünk az erdő. A zenéért Adis Abbé felel majd.

A Finn Nemzeti Színház bemutatja: just filming/ Trafó

Egy férfi és nő találkozási kísérlete másfél órában. A férfi észt, a nő magyar, közös gyökerük a posztszovjet időszak, beszélt nyelvük pedig inkább a film, mint a tört angol. Küzdenek egymás megértésért, vagy épp egymás ellen, miközben kapcsolatuk ingázik a játék és a szívszaggató viszony kategóriái között. Felidézik Bernardo BertollucciUtolsó tangó Párizsban és Oltalmazó égbolt című filmjeit, de feltűnik az előadásban Sergio LeoneVolt egyszer egy Vadnyugat-a is. Személyiségük elsöprő energiával, vagánysággal, humorral és líraisággal tölti meg az előadást, ők pedig egyszerre mutatják meg sötét és gyermeki arcukat is.

MAO: Legendás albumok - Miles Davis: Birth Of The Cool / Opus Jazz Club

A Capitol Recordsnál 1957-ben megjelent Birth of the Cool című válogatáslemez tizenkét olyan felvételt tartalmaz, amelyeket Miles Davis nonettje a kiadó számára három session alkalmával rögzített 1949-50 folyamán. A szokatlan hangszerelésű és számos figyelemre méltó zenészt felvonultató darabok innovatív hangszerelései, melyek olyan klasszikus zenei technikák, mint például a polifónia hatását is tükrözik, a bebop-korszak utáni jazz jelentős fejlődési állomását jelentik. Ahogy a lemez címe is sugallja, ezeket a felvételeket szokás a cool jazz történetének kiindulópontjaként tekinteni. A legendás albumot a Modern Art Orchestra az elejétől a végéig eljátssza majd ezen az estén.

Feeding Fingers / Robot

A Feeding Fingers 2006-ban alakult és szinte lehetetlen meghatározni, hogy milyen műfajban játszanak. A zenéjükegyesíti többek között a dark-wave, indie, elektro, jazz, világzene karaktereit. Hatodik stúdióalbumuk, a Do Owe Harm idén januárjában jelent meg, azóta pedig az együttes amerikai és európai turnéra indult, amelynek Budapest is állomása lesz március 23-án.

  • Péntek
DOT Lakásvásár/ DOT For You

Március 23-án jelentős kedvezménnyel vásárolhatunk szépséghibás noteszeket, naptárakat és füzeteket a DOT for You lakásvásárán, melyek közt akadnak újabb és régebbi darabok is, de mindegyikre igaz, hogy éppen a hibáik miatt különlegesek.

Aki gyakran sétál át a Krúdy utcán, az bizonyára látta már a rasztahajú olasz férfit és kompániáját az utcán ácsorogni és jönni-menni. Az Al Dente étterem tulajdonosa és csapata immár két, egymástól pár méterre lévő hely között ingázik: a bisztró után megnyitották az olasz street foodra specializálódott Al Dente On The Road rosticceriát. Csak hab a tortán, hogy a Horánszky utcában már saját cukrászműhelyük is van.

Heinrich von Kleist: O. márkiné / Szkéné Színház

"A történetek kényszerítenek arra, hogy színpadra állítsuk őket. Az előző darabunk próbafolyamata tanított meg különbséget tenni a valódi személyesség és az álszemélyesség között. A legfőbb tanulság, hogy a személyes vonatkozások megjelenítésének kulcsa: a józan ítélet. Mint az eddigi darabválasztásokban, most is az egyik anyag megszülte a következőt, jelen esetben az Orlando az O. márkinét. A próbafolyamat egy váratlan, de mégis logikus pontján ez a »szülés« magától történt meg: Lady Orlando a szexuális bántalmazását követő pillanatban váratlanul karóráért kiált. Abban a pillanatban szülte meg Lady Orlando O. márkinét." – mesélte Soós Attila rendező a darabról.

Szabó Benedek és a Galaxisok, Platon Karataev / Akvárium Klub

Március 23-án, az Akvárium Klubban adja majd első 2018-as budapesti koncertjét a Szabó Benedek és a Galaxisok, szinte pontosan egy évvel azután, hogy ugyanitt bemutatták a Focipályákon sétálsz át éjszaka című, harmadik nagylemezüket. Az este vendégzenekara a Platon Karataev lesz, poprockos-indiefolkos slágereikkel.

NAZA/ Akvárium Klub

Szűcs Krisztián szerencsére nem sokáig tudott tétlen maradni a HS7 2015-ös búcsúkoncertje után. Országos cimborájával, a Magna Cum Laudés Mező Misivel nekiláttak megvalósítani régóta dédelgetett tervüket, és 2016-ban megalapították közös zenekarukat a NAZA-t. Kettejük mellé csatlakozott gitárosként és producerként Szepesi Zsolt (Sean Darin), valamint dobosként a Kispálból és a Kiscsillagból ismert Mihalik Ábel. Bemutatkozó lemezük Az kell ami nincs címmel 2017 júniusában jelent meg. A mostani koncerten - ami egyben az első budapesti klubfellépésük is - mutatják be napokban megjelenő új EP-jük anyagát is.

  • Szombat

Szimpla Kutya - Tavaszváró kutyabarát piknik és vásár/ Szimpla Kert

Március 24-én kutyabarát pikniket és vásárt szervez a Szimpla Kert és a Kutyabarát.hu, ahol kézműves és kutyás termékek közül válogathatunk, miközben megosztjuk egymással a kutyás városi lét tapasztalatait, már javában a tavaszban járva.

Tokaji Március nagykóstoló/ Corinthia Hotel Budapest

A Tokaji Március nagykóstolón kiállító pincészetek tételei mind borstílusok, mind szőlőfajták tekintetében széles áttekintést nyújtanak a borvidék kínálatából. Tokajtól Sárospatakig termett, friss és korábbi évjáratokból származó száraz és késői szüretelésű édes tételek, birtokborok, dűlőszelektált borok, furmint fajtaborok és furmintalapú házasítások mellett a hárslevelű és a sárgamuskotály sem hiányzik majd, de felbukkannak kabarból, kövérszőlőből és zétából készült borok is.

V4 Future Sports Festival/ Bok Csarnok

Március 23-25. között kerül megrendezésre a V4 Future Sports Festival Budapesten, Magyarország első, világszínvonalú nemzetközi tornája az e-sport területén, amelyre a V4 országok (Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia) játékosai nevezhetnek. Lesz Counter Strike: GO, League Of Legends, Clash Royale és FIFA 2018 bajnokság, de még szerepet kap még foodtruck show, kosztümös bemutató és az esti hangulatról koncertekkel gondoskodunk, melyeken a fellépők R3hab és a TheFatRat.

Richard Dawson, Mike Cooper/ Trafó

Két kiemelkedő brit énekes-gitárost hallhatunk egy estén Richard Dawson és Mike Cooper személyében. Mindkettejükre erősen hatott saját hazájuk folkzenéje, mégis meglehetősen különböző utakon járnak: “poszt-minden” kontra kortárs pásztorzene.

Claptone / Akvárium Klub

Claptone-t sokan misztikus, arany maszkjáról és a közönségét teljesen megbabonázó zenei hangzásvilágáról ismerik. A house zene egyik legkiemelkedőbb ikonja megjárta már a világ legnagyobb városait és főfellépője a legismertebb fesztiváloknak is, mint a Tomorrowland vagy a Welcome To The Future, március 24-én pedig az Akvárium Klub pultja mögé érkezik.

  • Vasárnap

Ledpuppets fény-báb-színház/ Budavári Művelődési Színház

A Ledpuppets formáció egy víz alatti világot kelt életre a bábszínház, az élő zenés performansz és a látványszínház elemeit felhasználva. Az előadás a morcheni nemzetközi bábfesztiválon debütált, azóta itthon és külföldön is bemutatták fesztiválokon, illetve külön előadásként felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, nagy sikerrel.

Kiskertpiac - Üdv, tavasz!/ Anker't

Sok virág, növény, finomságok a kertből, természetes dizájn tavaszi, ünnepi hangulatban! Megvásárolhatod majd többek közt a Feelc Dekoregyedi kézműves gyapjúfilc termékeit, a DuNatura Vendégház minimálcukros és mentes lekvárjait, a RisoPlant egyedi floráriumait és Kabooca teáit.

Vintage Piac/ Tesla Budapest

Stílust váltasz? Vagy csak kiegészítőket keresel? Te magad kreatívkodsz, és ehhez szeretnél eszközöket találni? Ha a vintage stílus szerelmese vagy, akkor ezt a piacot neked találták ki. Új és felújított kisbútorokkal, különleges kiegészítőkkel készülnek majd a Teslában, továbbá fontos, hogy nem antik bútorokról van szó.

Venom Inc., Suffocation/ Barba Negra Music Club

Az extrém metal két alapcsapata érkezik március 25-én Budapestre: a Venom Inc. és a Suffocation is friss lemezét mutatja majd be. A legendás zenészek egy brazil thrash metal trió, a Nervosa, és a kanadai Aeternam koncertje után lépnek a Barba Negra Music Club színpadára.