Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Gasztró

A „foltos macska” megérkezett Újbudára – Gatto Macchiato, a gasztrokávézó

A 42 pörkölő újhullámos kávéja, eredeti alapanyagokból készült olasz finomságok és barátságos, bekucorodós hangulat fogad Újbudán, a Gárdonyi tértől öt percre.

Gatto Machiatto – annyit tesz, „foltos macska”. Pintér Eszter tulajdonos a bengáli macskája után nevezte el így a helyet a „latte macchiato” mintájára, ami foltos/pöttyös/festett tejet jelent. Eszter a közigazgatás világából érkezett a vendéglátószektorba, a váltás pedig egészen meglepő, hiszen tájépítész diplomája van, és 2015-ig vezető pozíciót töltött be a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi Felügyelőségnél.

Az átszervezések azonban őt is újratervezésre késztették. Nem aprózta el, cukrász-, barista- és vendéglátásszervező-vendéglős szakképesítést is szerzett, mielőtt elindította első saját vállalkozását az olasz aperitivo gasztronómiai tradíció által inspirálva. Laza, beülős helyet szeretett volna, ahol lehet enni, inni, beszélgetni munka után, mielőtt az ember hazatér.

Eszter egészségügyi okokból fordult az olasz konyha könnyen emészthető fogásai felé. Így alakult ki a Gatto Macchiato alapvető profilja, amelynek minőségi olasz alapanyagok képezik a gerincét. Saját pék gondoskodik a péksüteményekről, szakács és konyhai kisegítő is sürög-forog hátul a konyhában. A kínálat pedig több mint parádés: nápolyi típusú pizza, focaccia, ciabatta, antipasti tálak krémekkel, sajtokkal és sonkákkal, helyben készült sütemények (amelyek közt találunk mindenmentest is, alakorlisztből készült cukor-tojás-tejmentes pitét), jó borok, Primator sörök közül választhatunk, többek között.

A sárgabarackpálinkás mousse-ban igazi a vanília, Nobilis a pálinka, az olasz pizzaliszt mellett a Szabó Malom lisztjeiből sütnek, a baracklekvár a többi szörppel együtt a verőcei Panni manufaktúrából érkezik. A déli menüajánlat a nap fénypontja, ottjártunkkor épp baconchips-es zellerkrémleves és spenótos-ricottás gnocchi volt csirkemellfilével. És ne feledjük a lényeget, miszerint a kávéval sem viccelnek, az 42 újhullámos kávépörkölő a beszállítójuk.

Pintér Eszter minden nap az üzletben van, és nevetve mondja, hogy „borzasztó fáradt”. Ezt meg lehet érteni, hiszen első ránézésre is meg lehet állapítani, hogy rengeteg munka van a helyben, és most nemcsak az ételek sokszínűségére és gondos előállításukra gondolunk.

A maximalizmus az enteriőrön is tetten érhető, az igényes burkolattól elkezdve az apró dekorációs tárgyakon át a saját emblémával ellátott macskás ülőpárnáig. Nem mellesleg a vendégeknek nem tűnhet fel, de komoly gépészeti munkákat vetettek be a kialakításkor, pollenszűrő és olyan hangszigetelés lett beépítve, amely a konyhában üzemelő nagy teljesítményű szagelszívót a fenti részen üldögélő vendégek számára teljes mértékben hallhatatlanná teszi.

A Gatto Macchiato a hely, ahol személyre szabott igényeket is teljesítenek, ha valaki gluténmentes pizzát vagy tésztát enne vagy este egy kis salátát kívánna. Akkora az igény munkaidő után a meleg ételre, hogy hamarosan áttérnek az à la carte étlapra is 5-6 tétellel, valamint a szombati nyitvatartást is fontolgatják.

Hasonló tartalmak

Gasztró

5 hely, ahol karácsonyi varázslat vár

?>

5 csodás, ünnepi díszbe öltözött helyszínt mutatunk, ahol igazán átélhetjük a karácsony hangulatát.

Tudjuk, hol állsz sorba jövő héten! – Az év egyik legizgalmasabb ázsiai bisztrója nyitott meg a Hunyadi téren

?>

Cheeseburger spring rolls és mekis almás pite vagányra kalibrálva – a ZEN Eatery az év egyik legjobb ázsiai étterme lett!

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Véndiák – minél idősebb, annál fiatalosabb

?>

Az 1938 óta működő Véndiák mindenki számára tud olyat nyújtani, ami után elégedetten távozhat: magyaros ebédet, hamburgert, desszertet vagy koktélt.

Neked ajánlott

A