Az itthon még nem nagyon ismert, extra küllemű bubble waffle-nek nem csak a kinézete csábító, de a választható több tucatnyi feltét láttán elég nehéz megállnunk, hogy ne fullasszuk magunkat instant édességmámorba. Új gofrizó nyílt a Ráday utcában, kipróbáltuk.

A Ráday utca a feltámadó belváros első “fecskéje” volt, évekkel ezelőtt sorra nyíltak itt a jobbnál jobb helyek, nyáron a teraszain ücsörgött, vagy erre sétált az idetévedt turista és az erre tanuló egyetemisták és a kisgyerekesek is. Régóta ezen a környéken dolgozik Orsi és Geri is, látták a fejlődést, változást, és jól ismerik a hiányosságait is. Most pedig belevágtak a saját szerelemprojektjükbe: nyitottak egy különleges gofrizót a Ráday elején, a Waffle & Love-ot.

A név találó, van waffle és szerelem is, nemcsak a szakma és a vendégek iránt, de az alapítók is egy párt alkotnak. Eleinte kicsiben gondolkodtak, és inkább a street food irányába kacsingattak, de aztán egy pályázat révén megadatott a páratlan lehetőség, hogy inkább egy nyugodtabb, beülős helyet nyithassanak. 

Belépve jó érzés fog el minket, a letisztult és tágas terek a boltívekkel és fehér tónusokkal, a nagy, utcára nyíló ablakokkal és ajtókkal – pont olyan, ahová szívesen beülünk egy kis baráti beszélgetésre és valami finomságra. Ha biztosra szeretnénk menni, hogy ücsöröghetünk barátainkkal az ablak mellett, éredemes előre asztalt foglalni.  

Persze a hely igazi sztárja a buborékos gofri, azaz a bubblewaffle, a speciális sütőben készített, majd minden jóval megkent, megtöltött, felpakolt és leöntött csoda. Az alapok közül a sima gofri mellett választhatjuk ezt a buborékos formát sima és gyümölcsös változatban is, akkor még a tésztába is sütnek málnát, áfonyát, szedret.

Utána kiválogathatjuk a több tucatnyi feltét közül, hogy mit is szeretnénk, itt érdemes már a beérkezés pillanatában elkezdeni agyalni, mert a kombinációk száma végtelen. Csokis, vaníliás és nyáron majd fagyis alapok után kérhetünk gyümölcsöket, szezontól függően például kivit, epret, barackot, málnát, majd ezerféle csoki közül válogathatunk a Tobleronétől a Ferreróig, és itt még nincs vége, jön a tejszínhab és a mindenféle díszítő szórások és öntetek. 

Mi egy étcsokis-málnás-rafaellós változatot kóstoltunk, és bár az elfogyasztott kalóriákat inkább nem számoltuk, az íze a savanykás málnával és kesernyésebb minőségi csokival épp tökéletesen ellensúlyozta az édes tejszínhabot önteteket.

Mivel minden egyes rendelést mi magunk válogathatunk össze, fix ára sincs a kész gofrinak, minden attól függ, mennyire száll el a fantáziánk, és hány dolgot kérünk bele, de általában komponensenként 250-300 forinttal számoljunk az alap mellé. Valamint a típustól és a feltétektől függően az elkészítési idő is olyan 5-10 perc között változhat. 

Kóstoltuk még Orsi specialitását is, a sós waffle-t, ebből van sajtimádó, serranós, skandiáv lazacos és baconos ízbomba is, mindegyik mellé jár egy rukkolasaláta is. Egy kávéval vagy turmix-szal csodás napindító lehet reggelente. Ha pedig valaki inkább csak egy meleg italra vágyik a téli napokon, kérhetünk forró csokit is, ami amellett, hogy finom, abszolút Instagrambarát, habos-színes-mázos formában is érkezik.

Az igazán látványos tálalás mellett azonban arra is figyelnek, hogy felhasználva eddigi vendéglátós tapasztalataikat, a legjobb minőségre törekedjenek. Csak olyan ételt adnak ki a kezeik közül, amit ők is megennének, az alapanyagokból a lehető legjobb minőségűt keresik.

Értelemszerűen itt cukormentes verziót elég nehéz bármiből is elkészíteni, de ha valaki hamarabb ír Orsiéknak, barátokkal beülnének, és szeretnének laktóz- vagy gluténmentes verziót enni, akkor arra is van lehetőség.