Hétvégén már az áprilisra fordulunk rá, Budapest programszervezői a neves alkalomból úgy döntöttek: eseményekben gazdag napokkal ünneplik meg a szeszélyes hónapot.

Csütörtök
Újra megrendezik a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált, amin korábban például az Oscar-díjas Mindenki is bemutatkozott. A helyszín nem is lehetne más, mint a Toldi mozi, ahol 5 napon át nézhetsz meg blokkokba gyűjtött alkotásokat.

Brutális mennyiségű, makói földben termett, meseszínű tulipánnal árasztják el három napig a Wild Flower Bart. A tulipán piacon megismerkedhetsz hazánk legkülönlegesebb tulipánjait termelő farmerjával, aki jelenleg több mint 110 fajta virágcsodával foglalkozik.A tavaly újraéledt és nagy sikert aratott Irodalom Éjszakája 2017-ben is folytatódik. A különleges irodalmi happening március 30-án költözik az V. és IX. kerületbe, hogy formabontó stílusban hozza közelebb a kortársvilágirodalmat a hazai közönséghez. Az Irodalom Éjszakáján a Katona József Színház színművészei huszonkét izgalmas, esetenként a közönség számára egyébként nem látogatható helyszínen olvasnak fel részleteket 22 ország kortárs szerzőjének novelláiból.

Március 30-án a szervezők húznak egy nagyot és három korszak három nagy ikonját látják vendégül a Cultivo kanapéján. Olyan ikonokat, akik hosszú ideje alakítják a hazai popkultúrát, egy-egy dalukkal vagy koncertjükkel több tízezer embert mozgatnak, munkásságuk pedig nem csak zenei, de kulturális értelemben is meghatározó. Ők pedig: Lukács László, Nagy Feró, Marsalkó Dávid.Péntek

A pénteken induló 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál ismét világsztár-felhozatallal készül. A programok közül kiemelkedik John Malkovich, Daniele Gatti, Georg Baselitz, Pumeza Matshikiza, Gyenyisz Macujev, és a Komische Oper Berlin előadása/fellépése.Megnyitják az Impostor belső udvarát pénteken a BAOTIFUL-ban, ahol grillezéssel, zenével, égbe meredéssel ünneplik a nagy átalakulást, akár egyből munka után is csatlakozhattok.

Akusztikus koncertekkel, gyerekprogramokkal és stand up comedy-vel készül az áprilisra az AkváriumKlub a teraszon kialakított tavaszi színpadán. Az eseménysorozat első fellépője HenriGonzo a Fran Palermóból.A keményvonalas-iparos technó két vasbetonsúlyú figurája, az argentin-berlini tengelyről érkező JonasKopp és a könyörületességet nem ismerő szerb Scalameriya érkezik az Akácfába pénteken.

StevenJulien tavaly lerakta az asztalra az év albumát Fallen címmel, illetve megalapította napjaink legmeghatározóbb underground kiadóját, az Apront. Március 31-én vele ünnepli 5. születésnapját a Nightdrive a Toldiban.SzombatA cseh, dán, észt, finn, lengyel, lett, litván, magyar, norvég, szlovák és svéd dizájnerek munkáiból rendezett kiállításon sorozatgyártott termékek, kisszériás darabok és műfaji határmezsgyén egyensúlyozó egyedi alkotások is láthatók lesznek. Ez a 12. madeinhungary + 5. MeeD április 1-től.

Saját, zárt sütiműhelyükben készülnek a teljesen gluténmentes sütemények, és ez esetben azért indokolt aláhúzni a „teljesen” szót, mert a glutén még a levegőben is megmaradhat, és aki érzékeny rá, annak megárthat. A műhelyben folyamatos a sütifejlesztés, és ami innen a VIK polcaira kerül, az egyben cukor- és laktózmentes, és közülük sok finomság a paleo és vegán, illetve a tejfehérjét száműző étrendnek is megfelelő.

Április 1-től az egyik legismertebb és legkeresettebb kortárs német képzőművész, GeorgBaselitz műveiből látható kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában. A budapesti Goethe Intézet közreműködésével létrejövő kiállítás több mint 80 műalkotást mutat be.Idén tavasszal minden eddiginél közelebb kerül egymáshoz a kortárs művészet, hiszen a Mercedes-Benz Fashion Week Budapest számára a modern művészet központja, a LudwigMúzeum ad otthont.

Egy letisztult és modern környezetben 13 hazai tervező ősz-téli kollekcióját és számos kiegészítő tervező prezentációját tekintheted meg.
Az esemény afterparty-ja pedig a TEREM-ben lesz majd.Itt az ideje újra megtölteni egy teret élettel! Szombaton ismét szállni fog a toll, készülnek majd a tollangyalok, hiszen itt a Nemzetközi Párnacsata Nap!

A Turbo zenekar 2015 szeptemberében a MÜPA-s koncertjét követően elköszönt a közönségétől és az aktív zenéléstől. Az akkor 10 éves, számtalan hazai és külföldi színpadot megjárt formáció pályafutása során négy kiváló lemeznek adott életet, melyekkel a temérdek szakmai elismerés mellett két Fonogram-díjat is besepertek. A Turbo egy koncert erejéig most újra színpadra áll.Vasárnap
A Magyar Kerékpárosklub, a Budapest Zöldutak és a Zöld XVII Egyesület közös szervezésben ingyenes túrát rendez. Tekerj végig a Rákos-patak budapesti szakaszánRákoscsabától a Dunáig!

Harmincötödször kerültek falra az előző év legjobb magyar sajtófotói, vagyis kezdődik a fotóriporterek és a fotográfia ünnepe. A Capa Központban két hónapon keresztül nézhetünk meg fényképezőgéppel rögzített sorsokat, kapcsolatokat, emberséget. A kiállításról itt írtunk bővebben.Egy röpke nap óráiba sűrítve három nő megkapó története.
Három, egy regény: az egyik írja, a másik olvassa, a harmadik átéli. Az Órák című filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik a Bem Moziban.