We Love Budapest: Hogyan találkoztatok, miként találtatok egymásra?

Tóth Melinda:Személyesen a Heinrich Alkotói Szinten találkoztunk először. Egy időben mindkettőnknek ott volt a műhelye. Jól ismertem Kinga ékszereit, és úgy éreztem, hogy nagyon passzolnak a ruháimhoz. Az első közös munkánk végül múlt évben készült el: Kinga a nepáli és tibeti textilek inspirálta Yalang-sorozathoz készített izgalmas, organikus formájú ékszereket, amelyekből egyébként nekem is van.

D. Nagy Kinga: Ezek valóban közönségkedvenc ékszerek lettek, és jelenleg is kaphatók.

WLB: Honnan ered a közös bolt nyitásának ötlete? Hogyan látjátok mi, köti össze a két márkát? 

Melinda: Tavaly találtam egy szuper lehetőséget üzlethelyiség bérlésére. Számomra egyértelmű volt, hogy Kingát kérdezem meg, lenne-e kedve közösen belevágni ebbe, így már a kezdetektől együtt alakítottuk az arculatot és a koncepciót.

Kinga: Elég komoly az átfedés a stílusunk, a vizuális preferenciáink között. Én a tervezés során nagyon figyelek arra, hogy az ékszereim sokféle hangulatú ruhával működjenek, de a DAIGE-dzsel valahogy különösen jól mutatnak.

Melinda: Azt gondolom, nemcsak a the Mama Kinre, hanem a DAIGE-re is jellemző a letisztultság, de nem unalmas, van benne játékosság, valami szokatlan, ugyanakkor könnyű beilleszteni a már meglévő ruhatárba. Én például minden szezonban készítek egy streetstyle lookbookot is, amelyben éppen azt mutatom meg, hogy milyen jól működik a DAIGE más ruhákkal együtt, és szerintem ez a könnyedség, spontaneitás a the Mama Kin-ékszerekre is legalább annyira jellemző.

WLB: Honnan jön a Repertory név?

Kinga: Abban már a kezdetektől biztosak voltunk, hogy nem egy fantázianevet keresünk, hanem egy olyan konkrét szót vagy kifejezést, amely határozottan kommunikálja az általunk megálmodott koncepciót.

Melinda: Igen, a név legyen egyértelmű metaforája annak, amit mi itt közösen csinálunk. Egy olyan szót kerestünk, amely egyfelől utal arra, hogy ez az üzlet a mi kollekcióink bázisa, de kifejezi azt is, hogy amit itt találsz, az egy nagyon személyes szelekció, ha úgy tetszik, gyűjtemény, válogatás. Több lehetőség is felmerült, tetszett a francia repertoir, de magát a szót és a franciás hangzást elhasználtnak érezzük, így inkább ennek az angol változatához nyúltunk.  Közben persze kiderült, hogy bár angol nyelvterületen értik, nem igazán használják, de ezzel nincs különösebb gondunk.

Különleges koncepció szerint tervezitek a bolt működését. Az alkotói jelenlét mellett egyfajta kurátori feladatot is vállaltok majd. Meséljetek erről!

Kinga: Úgy éreztük, hogy szeretnénk másokat is bevonni a márkáink által felrajzolt világba. Egyfelől alkotóként vagyunk jelen az üzletben, ugyanakkor olyan tehetségeket igyekszünk felkutatni és bemutatni, akiknek a munkáját közel érezzük magunkhoz. Sokszor még egészen ismeretlen alkotókat válogatunk össze, számunkra nem a márka ismertsége a lényeg, hanem a termék eredetisége.  Szeretnénk folyamatosan bővíteni a kínálatot.

Melinda: A tér fúziós üzletként funkcionál, mivel növényeket is árulunk a tárgyak mellett. Az volt a célunk, hogy aki ide belép, egy sajátos hangulatot, életérzést kapjon, amely csak ránk jellemző. Egy olyan oázisba érkezzen, ahol nemcsak ruhát és ékszert talál, de lakberendezési kiegészítőket, használati tárgyakat vagy éppen növényeket.

Kinga: Ez utóbbiakat mindketten nagyon szeretjük. Alapból sok növény van a környezetünkben, és ez ráerősít az oázis karakterre.

Mindketten újdonságokkal is készültetek a nyitásra. Mik ezek?

Kinga: Régóta terveztem lakáskiegészítők készítését, a boltnyitás remek apropó volt a megvalósításhoz. Ezek a filigrán, egy-két szál virág elhelyezésére való rézvázák a the Mama Kinre jellemző letisztult világot hozzák, emellett terveztem néhány térbe lógatható dekorelemet is.

Melinda: Itt debütál az új nyári kollekció, amelyet a kilencvenes évek ikonikus figuráit felvonultató, a boldogságkeresésről szóló filmek tinédzser hősei ihlettek. A sorozatban az ő virtuális, már felnőtt ruhatáruk jelenik meg, sok-sok utalással a deszkás szubkultúrára vagy éppen a amerikaifocista pólókra. A bomberdzsekik, lágyan omló ruhák, bő szárú nadrágok, azaz a márkára jellemző laza fazonok mellett idén is készült digitális print is, amelynek alapját a VHS-kazettákra jellemző szakadozott képkockák, képhibák adják.

Milyen tervezőkkel találkozhatunk még a boltban?

Melinda: Kizárólag olyanokat hívtunk meg, akiknek a munkái jól illenek az általunk képviselt esztétikához. Bőrkiegészítőkkel van jelen a NUEN, kaphatók Szakos Kriszta Eszka márkájának párnái és takarói, Farkas Tatjana drótból hajtogatott faldekorációi, portréi, kezei és szobrai. Saját felfedezés például Hérincs Reni és a kerámiái, valamint Kovács Zsolt faesztergályos, aki csodás tálakat készít, ezek máshol nem is kaphatóak, illetve van egy kistermelőnk is, a Bazsalikomos kert, amely bazsalikomos teakeverékeket készít nagyon szépen csomagolva.

Kinga: Folyamatosan nézelődünk, és új alkotók után kutatunk, és mivel annyira a sajátunknak érezzük ezt a kis boltot, nagyon személyes, hogy kibe miért szeretünk bele.

Milyen terveitek vannak?

Kinga: Az alkotás szerintem nem csupán tervezést jelent, de közös munkát is. A későbbiekben workshopokat is tervezünk. Bár még csak pár napja nyitottunk, már többen is érdeklődtek ilyen lehetőségek után.

Melinda: Fontosnak tartjuk, hogy hónapról hónapra mutassunk valami újat. Saját termékeinket is folyamatosan bővítjük a boltban az aktuális kollekciók mellett. Szeretnénk, hogy ez egy olyan hely legyen, ahova szívesen térnek vissza a vevők újra és újra.

Repertory

Cím: 1013 Budapest, Alagút utca 4.
Nyitva: H–P: 12:00–20:00; Szo: 11:00–18:00

Facebook

Címkék