A volt ipari, rozsdaövezeti terület helyén épülő, kis szójátékkal Millenáris Széllkapu névre keresztelt park a Széll Kálmán tér mellett készül el, előreláthatólag 2018 végére. A 2,5 hektáros zöldfelület jelentősen javítja majd a környék levegőjét, egyedülálló zöld növényfalával, őshonos, de stressztűrő növényzetével és nagy vízfelületével utat enged a friss dunai szélnek. Valamint az ötszáz férőhelyes mélygarázs és a Fény utcának a park zöldfelületeibe integrált lefedésével a környék felszíni autóforgalmát is csillapítanák.

A terület fejlesztése 2016-ban indult meg, kezdésnek a 70-es években épült, gigantikus volt Gazdasági Minisztérium épületét kellett lebontani, megnyitva ezzel az évtizedek óta blokkolt természetes szélcsatornát. A projektet vezénylő Millenáris Széllkapu Nonprofit Kft. részéről a tervező TSPC Mérnökiroda Kft. arra kapott megbízást, ahogy arról már többször is írtunk, hogy az elbontott épületek és parkolók helyére egy közösségi parkot és alatta egy ötszáz férőhelyes garázst tervezzen. 

Fontos szempont volt, hogy az új park a régi Millenáris Parkkal szerves egységet alkosson, valamint javítsa az ottani rendezvényközpont megközelíthetőségét több irányból is. A tervezők egyik fő inspirációját a Balaton-felvidék lankás tájai adták, a legújabb látványtervek szerint a park növényzete is burjánzó lesz, kaszálókra emlékeztető, cserjés domboldalakkal, illetve a tervek szerint a parknak lesz két igazi különlegessége is.

Az egyik tavasszal lesz igazán látványos, a virágzáskor egyedülálló látványt nyújtó díszcseresznyés ligetbe reméljük, majd járhatunk majd cseresznyevirágzást csodálni, illetve a  már ismert, a Mammut II. felé tervezett zöldfalas függőkert is egyedülálló lesz. Az üzemi és kiszolgáló épületek a park szélén, a Margit körút és a Kis Rókus utca felől határoló támfalaknál, illetve a térfelszín alatt, a Kitaibel Pál utcai passzázsnál kapnak helyet, mintegy “védve” is a parkot a külvilágtól.

Szintén újdonság a park látványos elemeinek tervezett, mintegy a természeti világ kontrasztjaként az űrhajószerű napelemes árnyékolók. Ezeknél még kevésbé látjuk, hogy mint árnyékolók, a fáknál mennyivel lennének hatásosabbak, de a rajtuk elhelyezkedő napelemek feltehetően a park fenntarthatóságát szolgálják majd, hiszen a megrendelő részéről követelmény volt a megújuló energiaforrások iránti elkötelezettség is.  

A parkosítás során a kertbe 328 előrenevelt fát ültetnek be, és tízezernél is több négyzetméternyi cserjét és évelő növényt telepítenek, melyeknek a kiválogatása és előnevelése már meg is indult.