Parádés szereposztással készült el Szász János új filmje, Gryllus Dorkát, a kopaszra borotvált Hegedűs D. Gézát és a heges arcú, félszemű, Nagy Zsoltot is láthatjuk majd a moziban.

Szász János (Woyzeck, Witman fiúk, A nagy füzet) új filmjének európai premierje a 44. Genti Filmfesztiválon lesz, hozzánk pedig majd 2018. januárjában érkezik a mozikba, de már megnézhetjük a hivatalos előzetest.

A film forgatókönyvét Szász Bodzsár Márk (Isteni műszak) közreműködésével írta. A cselekmény fő helyszínei, a mészárszék, a húsüzem és a bordélyház egyedi látványát Valcz Gábor (Moszkva tér, Isteni műszak, Swing) tervezte. A kiskirályként élő jómódú hentes régi üzlettársa egy nővel menekül a falujába. Az idegen asszony jelenléte feltüzeli a mészárszék életunt tulajdonosát. Amikor a nőről kiderül, hogy Pesten prostituált volt, a hentes pénzzel próbálja megvenni szerelmét. A pár belemegy a játékba és veszélyes alkudozás veszi kezdetét: egyikük sem tudhatja, ki fog hátba szúrni kit, ha végül eljön az elszámolás ideje.

Rendező-forgatókönyvíró: Szász János
Szereplők: Gryllus Dorka, Hegedűs D. Géza, Nagy Zsolt, Székely B.Miklós, Börcsök Enikő, Andorai Péter, Bognár Gyöngyvér, Peter Wolf
Gyártó: Unio Film
Forgalmazó: Big Bang Media
Bemutató: 2018. január 25.