Sokat nézegettük már a 9-es buszról, hogy mi lehet az a japán étterem a Bajcsyn, s most fény derült rá, hogy a Q Taro remekül illeszkedik a büféjelleg helyett inkább kifőzde stílusú nemzetiségi ételbárok közé, áraival, választékával és gyorsaságával. Alapvetően, ahogy a "kirakatból" is megfigyelhetjük, erősen grillhangsúlyos az étlap, de nekünk mégis a tradicionálisabb japán vonal tetszett jobban. Pálcára húzott grill csirkebőr és marhanyelv ide vagy oda, ramenezni és dumplingokért keresnénk fel újra a Q Tarót.

A Nyugati és az Arany János utca közötti szakaszon eddig csak kívülről ismerkedtünk az étteremmel, melyet aztán több ajánlásra mi is kipróbáltunk végre. Úgy képzeljük el az egész helyet, mint egy igényesebben berendezett kifőzdét. A plafonról lógó piros lampionerdő hangulatos, nekünk kifejezetten tetszettek a tányérok és az evőpálcák is. Apróságok ezek, de sokkal komfortosabbá teszik az ottlétet. A személyzet nagyrészt japánokból áll, a vendégek is többnyire itt élő ázsiaiak. Mivel semmiféle marketingtevékenységet nem folytatnak, nincs hangos Facebook-oldaluk, nem tartják a kapcsolatot a sajtóval, joggal gondolhatjuk, hogy tényleg a helyi japánok kedvéért üzemelnek. Ahogy például teszi ezt a Biwako is, a VI. kerületben.

Előételek, grillezett, nyárson érkező kis falatok, sushik, levesek, sőt teljes menü is elérhető náluk. Utóbbi 1300-1790 forintig egy nagy tál választott ételt takar, mint például grillezett oldalas, tintahal zöldséges szósszal vagy pirított udon tészta. Mindehhez pedig leves is jár. Ha már leves, muszáj volt megkóstolnunk a rament, mivel kevés igazán jó kapható a városban. A "Q Taro kedvenc ramenje" nevű fogás 1580 forint és nagyon tiszta ízű, friss és üde levet képzeljünk el, ress pak choy-jal, császárhússal, tésztával és tojással.

A kimchi (500 forint) egy csípős, roppanós koreai káposztasavanyúság, amit jól esik csipkedni bármely fogás mellé, rizshez, húsokhoz is. Berendeltünk egyet: tüzes kis kimchi volt, kellemes bukéval. Szeretjük a dumplingokat: a hússal töltött gőzölt és kicsit odakapatott tésztabatyuk (1200 forint) mellé szójaszósz érkezett, s őszintén szólva mi jobban el tudtunk volna képzelni hozzá egy kis ponzut, de így is ízletesnek bizonyultak a dumplingok.

Kicsit kalandoztunk a grillen készülő, fapálcára húzott különlegességek között. Ezeket hármasával lehet összeválogatni, de bármely fajtából. Fürjtojás, csirkeszív, csirkeporc, sima yakitori csirke, póréhagyma, tintahal csáp, garnéla, bárány gerinc, osztriga, Szent Jakab kagyló, haltofu – csak néhány példa. Mi csirkemájat kóstoltunk, továbbá a grillezett csirkebőrt, ami tulajdonképpen bármilyen perverzen hangzik, egy apró szemű, pálcára tűzött töpörtyű volt. A marhanyelv sajnos nem különösebben nyerte el a tetszésünket. Se ízre, se állagra nem volt az igazi. Így ez lett a leggyengébb étel, amit kóstoltunk.Egyszerű és szerethető konyhát találunk a Q Taróban és jó választás lehet azoknak, akik szeretik a japán ízeket, de nehezebben engedhetnek meg maguknak egy vacsorát a magasabbra pozicionált japán helyeken.

Q Taro Japanese Food
Facebook
Cím:

1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 35.
Nyitvatartás:

Hétfő - Vasárnap: 11:00 - 22:00