Mind minőségben, mind mennyiségben kiemelkedő programokkal érkezik az április. Végigfutva a kínálaton, inkább azt lesz nehéz eldönteni, hogy melyiket hagyjuk ki a sok közül.

KoncertÁprilis 7-én egy újabb, igazi összművészeti élményt szolgáltat majd az Anna and the Barbies. Koncertjeiken a rock n' roll épp úgy főszerepben van, mint a különleges kosztümök és a szürreális látványvilág.A brazil minimal prog királynője, Devochka április 14-én visszatér Budapestre az Insomnia lemezjátszói mögé a Corvin Clubba, méghozzá a hazai TOP minimal lemezlovasokkal együtt.

Két évvel a telt házas budapesti bemutatkozását követően az A38 Hajó színpadára tér vissza a közel-keleti hangzások dívája, a libanoni születésű YasmineHamdan. Jim Jarmusch múzsája, a Soap Kills egykori énekesnője ezúttal új lemezét, az Al Jamílat dalait mutatja majd be a hazai közönségnek április 15-én.

Lassan már nem telik el év, hogy ne adna koncertet egyik kedvenc városában az ausztrál ParkwayDrive. Április 18-án újfent Budapesten, ezúttal a szabad ég alatt lépnek fel Winston McCallék, mégpedig a megújult Barba Negra Trackben, ráadásul a koncert az alapos csinosításon áteső szabadtéri helyszín 2017-es szezonjának megnyitója is lesz egyben.Péterfy Bori és a Love Band egyedi hangzásvilágával, energetikus dalaival és dallamos slágereivel jó ideje sikeresnek számít már, április 22-én a Kobuci Kert nyitóhétvégéjén lépnek fel.

2017-ben először a Budapest Parkban koncertezik a reggae, hiphop, rock és funk határait egymásba mosó Irie Maffia, és a 2017-es szezonban ez lesz az első koncert a Budapest Parkban április 27-én.A TEREM Budapestben az audió- és fénytechnika legfinomabb kibontakozására minden lehetőség adott. StephanBodzin új művészprojektjét elsőként Magyarországon, méghozzá a budapesti Vault-on mutatja be április 28-án.

Pályafutása egyik legnagyobb show-jára készül a Tankcsapda. Április 28-án a zenekart a Papp László Budapest Sportaréna küzdőterének közepére helyezett színpadon igazán közelről láthatja és hallhatja a közönség az év legütősebb rockkoncertjén.Buli

Április 13-án lesz egy NextLevelForever névre hallgató eseményen a Barba Negrában, ami lényegében egy nagyszabású basszus orientált rendezvény, melyen 4 külföldi és 4 magyar produkció, összesen 11 fellépő áll majd színpadra.Április 16-án ismét elhozzák nektek a város egyik legjobb hangulatú retro buliját. A BRKLYN DJ pultja mögött Gomes és Soulja áll majd.A Volkova Sisters több magyar filmhez is adott már dalokat, többek között a Mundruczó Kornél által rendezett Cannes-ban is nyert Fehér Istenhez. Április 22-én a LÄRM vendégei.

A Huntemann-hangzás és Corvin Club hangulata kéz a kézben járnak. Sötét, zegzugos, felkavaró, vad és minimalista. OliverHuntemannáprilis 28-án lesz a klub vendége.

A Neonhullám beveszi április 29-én a Toldit, felvonultatva a hazai synthwave krémjét. A '80-as évek hangulatát idéző, neonízekben úszó szintizenével megelevenedik a VHS korszak. Mindenki akcióhősnek érezheti magát, a Toldi előtt a bringák Deloreanekké és Testarossáká alakulnak, Sarah Connor és T-800 a tánc parketten, egy buli ahol bármikor betoppanhat Crockett és Tubbs.Fesztivál

Az ELTE Füvészkertben több éves hagyomány az évente megrendezett Sakuraünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában április 8-án.

A Nagymező utcában, Budapest Fotóutcájában április 21. és 23. között újra Fotóutca
Fesztivál: 31 kiállítás, 245 alkotó, 80 program, tárlatvezetések, workshopok, beszélgetések, gyerekprogramok, vetítések, jelmezes fényképezések, performanszok, szakmai előadások, dedikálások, Vírus Est, fotóvásár, koncertek.Új starthellyel és új városrészek érintésével rendezi meg a tavaszi nagy bringás felvonulást a Magyar Kerékpárosklub. Az I Bike Budapest április 22-én délután 4-kor a Szabadság térről indul, érinti a rakpartokat, a Móricz Zsigmond körteret, a Bartók Béla utat, majd az Alagút, a Lánchíd és az Andrássy út érintésével a városligeti Királydombon ér véget.

A Rákóczi hídtól az Árpád hídig majdnem 10 folyamkilométer a távolság. A kishajó a pesti oldalon 8, a budain 7 állomáson köt ki. Sétálva, villamossal vagy bringával mindkét partot végigjárni és közben a házakba is benézni – ez lesz idén a Budapest100 április 22-23-án.A TweedRun
Kerekező baráti társaság tizenhatodik alkalommal teker együtt és meghív április 29-én szombaton tartandó, versennyel egybekötött kosztümös kerékpáros felvonulására, ahol a korhűséget értékelik.GasztroÁprilis 8-án a Nánási Udvarban reggelivel várnak a Római Parti Liliomkert Piacon, ahová viheted a bögrédet, amit frissítő gyógyteával töltenek meg, mellé házi kenyérből készült, frissen sült ropogóst kínálnak majd.

A Kiskertpiac és tavaszi gasztrovasárnap a városi kertészek, növény, gasztronómia és természetes dizájn rajongók piaca, közösségi tere. Április 9-én az Anker't-ben növény- és virágárusok, fűszernövények, virágdekor, különleges gasztronómiai termékek, természetes anyagokból, növényekből készült természet közeli alkotások garmadájával lehet találkozni.

A négy napon át tartó 3. Corvin Szezonnyitó Sörfesztiválon a magyar kézműves sörök mellett kiemelt szerepet kapnak az importkisüzemi sörök. A rendezvényen megközelítőleg 25 kiállító, több mint 100 típusú csapolt és üveges sörrel vár.Április 20-án harmadik alkalommal rendezik meg a Beer, Burger, Barbecue Fesztivált. Barbecue ételekkel, hamburgerekkel, és a legjobban csúszó kézműves sörökkel készülnek a Millenárison.KiállításA háborús fotózás egyik legkiemelkedőbb alakja, a magyar származású Robert Capa a XX. század közepén ért pályája csúcsára. Az ő munkáit felvonultató retrospektív kiállításhoz kapcsolódva Capa munkássága előtti és utáni, azaz XX. és XXI. század eleji, magyar fotográfusok által készített háborús fotográfiákon keresztül kutatják a Capa Központban, vajon mennyit változott a fegyveres konfliktusok megörökítésének eszköztára az elmúlt egy évszázadban.

Április 1-től az egyik legismertebb és legkeresettebb kortárs német képzőművész, GeorgBaselitz műveiből látható kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában. A budapesti Goethe Intézet közreműködésével létrejövő kiállítás több mint 80 műalkotást mutat be nemzetközi és hazai köz-, illetve magángyűjteményekből. Nyolc kevésbé ismert nagy méretű festmény és egy szobor közvetlenül a művész műterméből érkezik.

Harmincötödször kerültek falra az előző év legjobb magyar sajtófotói, vagyis kezdődik a fotóriporterek és a fotográfia ünnepe. A Capa Központban két hónapon keresztül nézhetünk meg fényképezőgéppel rögzített sorsokat, kapcsolatokat, emberséget. A kiállításról itt írtunk bővebben.A 12. madeinhungary + 5. MeeD-en cseh, dán, észt, finn, lengyel, lett, litván, magyar, norvég, szlovák és svéd dizájnerek munkáiból rendezett kiállításon sorozatgyártott termékek, kisszériás darabok és műfaji határmezsgyén egyensúlyozó egyedi alkotások is láthatók lesznek. A kurátorok kifejezett szándéka, hogy megmutassák a dizájn sokszínűségét, üdítő frissességét, ezért az aktuális trendek figyelembevételével megalkotott tárgyak mellett egyéni látásmódot tükröző, olykor igencsak progresszív egyedi darabok is helyet kapnak.MoziA Banff idei műsorán április 4. és 6. között 8 új, a kalandsportok széles palettáját felvonultató film szerepel: egy izlandi szörfözés szimfóniája, két inspiráló sziklamászó történet, kötéltánc a Verdon-kanyon felett, extrém sízés az Alpok hegymászó útvonalain, hegyi futás a Himalájában, vadvízi evezés Pápua Új-Guinea esőerdejében és az Atlanti-óceán átszelése egy vitorlással.

Budapest a filmek szerelmeseinek központjává válik a nyolc napon át zajló Titanic Nemzetközi Filmfesztivál alatt. Idén harmincnál is több friss, izgalmas és kihagyhatatlan alkotás érkezik a szemlére a föld minden szegletéből április 6-13. között.Leon, magányos New York-i bérgyilkos. A szomszédjában lakó család áldozatául esik Stansfield nyomozó kegyetlenségének, az egyetlen túlélő, a 12 éves Mathilda Leonhoz menekül. Idővel a szenvtelen bérgyilkos úgy gondoskodik Mathildáról, mintha a saját lánya lenne. Luc Besson filmklasszikusa, Jean Reno, Natalie Portman és Gary Oldman főszereplésével április 11-én a BÉKA Filmklubban.

Az emberi életek és tettek kihatással vannak egymásra. Rajtuk keresztül kapcsolódik össze múlt, jelen és jövő, végső soron minden mindennel összefügg. A lelkek téren és időn keresztül vándorolnak, akár az égbolton a felhők. De vajon mi magunk irányítjuk sorsunkat, vagy valamilyen külső erő hatására történik mindez? Hat történet bontakozik ki 1849 és 2321 között a Felhőatlaszban április 14-én a Bem Moziban.SzínházA 4. Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozó lehetőséget kínál arra, hogy más kultúrák, nemzetek vérfrissítő hatással legyenek a hazai színházi szakmára, valamint a külföldi szakemberek megismerkedjenek hazai előadásokkal, művészekkel. 14 ország 22 előadása 4 színpadon április 12. és 30. között.

Dollár Papáék rég dédelgetett álma valósul meg: egy jó kis Csehov. Vagy nem is egy? A stúdiót kinőtték, irány a nagyterem április végén a Trafóban.