Egészen jól néz ki a Wesselényi utca dizájner hipszter csecsebecsék terén: a menő zoknis/cipős bolt, a főleg fa tárgyakkal operáló butik és kávézó és a magyar hiphop brand zászlóshajó üzlete mellé most egy újabb klassz üzlet csatlakozott. Ez a 10:10 (tízóra tízperc), ahol restaurált antik karórák keresik új gazdáikat. Kicsik, nagyok, egészen régiek és valamivel újabbak, automaták és manuálisan felhúzható darabok is.

Mint a legtöbb antik tárggyal kapcsolatos kereskedés, a 10:10 is "szerelemmel", gyűjtéssel kezdődött. Évek alatt komolyabb szakértelemig és addig jutott, hogy már nem csak saját részre szerették volna javítgatni és gyűjteni az órákat, hanem természetesen a srácok első körben interneten kínálták az antik portékát. Igény viszont volt és hely is akadt immár ahhoz, hogy gyakorlatilag egy showroomot csináljanak egy, már befutott budapesti butikon belül. Így született meg a 10:10, a ZUNStore-ral karöltve.

Jópofa, ahogy a Wesselényi utca ilyen tekintetben is fejlődik és nem csak kocsmák szintjén költözik új élet a VII. kerületi csomópontba. A srácok elmesélték, hogy bizony kis boltok tekintetében barátságok születtek és a konkurálás helyett jóban vannak és figyelik egymás munkásságát, termékeit. Alakulhatna ez másképp, "jó magyar szokás" szerint, de szerencsésebb a helyzet. A Cargomoda, a Vinyl & Wood és a BP Shop is mind más profillal megy – közös bennük a fiatalos hozzáállás, a stílus és az értékteremtés. Lássuk be, szívesen vásárolunk hozzáértőktől, akik személyiségüket is beleteszik a kereskedésbe, a szimpla profitorientáltságon kívül. Valami elindult a városban, ilyen tekintetben is. Megtudtuk, hogy a Wesselényi utca mesteremberei is nyitottak: a kárpitos, a cipész is örül annak, hogy ismét fontos pont lett az utca.

A ZUNStore-ban továbbra is KOMONO órák és napszemüvegek mellett Nixonok, Daniel Wellington órák is beszerezhetők, továbbá a bolt profiljába vágó magyar dizájner cuccok, mint például noteszek, telefontokok, pénztárcák, sőt még Pinetime ruhákat is találunk a fogasokon.

A 10:10 órái leginkább a '40-es évektől a '70-es évekig tehetőek és vegyes a felhozatal mind márkák, mind származási hely tekintetében. Sok modell érkezett felújításra, vagy "donorként" Németországból például, hiszen Magyarországon az érintett időkben nem feltétlenül voltak kelendők a márkásabb, patinásabb, komolyabb órák. Találunk náluk olyanúgy Doxát, Longines órát, mint gyönyörű Omegákat, vagy KANO modelleket. Több órással dolgoznak, van olyan darab, amivel több a munka, van, amivel nem kell annyira sokat foglalkozni, mert jó állapotban került hozzájuk. Az árukészlet gyorsan változik, ezt online is lehet követni. Persze sokkal személyesebb hosszan nézelődni a boltban és kérdezősködni a szépséges modellekről.

Vannak olyan darabok, melyek hátlapján régi kézi gravírozást találni, akár ciril betűkkel, sőt, olyan órájuk is volt már, amelyen üzenet állt egy másik órásnak. Nem feltétlenül üdvözlő üzenet, inkább kis csipkelődés. Minden darabnak története van, de a second – vagy jelen esetben ki tudja hányadkézből érkezett tárgyakkal ez a helyzet. Ez pedig erény és egy kapcsolódási pont a múlttal, történetekkel.

10:10 Antik óra
FacebookCím:
1077 Budapest, Wesselényi utca 19.
Nyitvatartás: Hétfő - Péntek 10:00 - 20:00 Szombat - Vasárnap 10:00 - 18:00