A Beauty Pest Brow olyan szolgáltatást kínál a belvárosban, ami itthon még egyedülálló és mások nem foglalkoznak vele. Nem szoktunk feltétlenül szépségápolásról cikkezni, de olyannyira megörültünk neki, hogy a külföldön már egyre népszerűbb szolgáltatás nálunk is elérhető, hogy úgy gondoltuk, hírt adunk róla. Egy ősi, Indiából érkező epilálási technikáról van szó, melyet leginkább arcon, azon belül is szemöldökök formázásához használnak. Nem kell hozzá egyéb, csak egy erős cérna és egy ügyes kéz.

A waxbárok, bevásárlóközpontokban lévő pedikűr és manikűr "szigetek" idejében azt hittük, már nincs új a nap alatt, ha beauty szolgáltatásokról beszélünk, de a YouTube-on és a többi videó- és képmegosztón nagyon sokat látni az indiai, cérnás szemöldökformáló praktikáról. Otthon kipróbálni nem érdemes, mert kellő szaktudás nélkül csak kellemetlen pillanatokat, piros bőrt és lehet, hogy egy elbaltázott szemöldököt kapunk. Jobb profikra bízni, jelen esetben a Beauty Pest Brow csapatára, akik a Raul Wallenberg utcában várják vendégeiket egy apró, ám exkluzív szalonban.Szolgáltatásaik között szerepelnek arckezelések az általunk is próbált Biologique Recherche termékekkel, testkezelések, szempillakezelések, smink, hagyományos gyantázás, manikűr és pedikűr is. Mi viszont a városban egyedülálló cérnás szemöldökstylingra voltunk kíváncsiak. Két szakemberük Oroszországból érkezett, ahol nagy tapasztalatra tettek szert a témában, illetve már át is adták tudásukat egy harmadik hölgynek. Bár megfigyelve egyszerűnek tűnik a procedúra, csak sok gyakorlás után lesz tökéletes és aprólékos a mozdulat. Források szerint ujjak helyett szájban tartva, vagy nyakon átvetett cérnával is dolgoznak, ám ez elég spártai módszernek tűnik, már ami a kezelőt illeti.

A szolgáltatást bejelentkezés alapján érhetjük el. Megérkezünk a csinos szalonba, kezelőnk felméri a szemöldökünket, hajszínünket, arckarakterünket, hogy milyen forma, vastagság, szín illik hozzánk. Szerencsére közösen beszéljük meg mindezt, meglepetés nem érhet. Sok problémásabb vendégük van, akiknek hónapok alatt sikerült a girbegurba, egyenetlen, felemás, túl vékony, rosszul szedett szemöldökükből szép íves, egyenletes és dús arckeretet formálni. Ahogy a mai divat és az általános szépérzék megkívánja, a fő a természetesség és a mű-érzet elkerülése.

Egy magas sminkszékben végzik a "cérnázást", ami nem tart tovább, mint 5-8 perc, csipeszes igazítással együtt. Gyakorlatilag egy csokornyakkendő-formát képeznek cérnából, melyen a mozgó csomó tépi ki a felesleges szőrszálakat. Nagyon precízen lehet dolgozni vele. Mindenkinek változó a fájdalomtűrő képessége, de szerintünk simán kibírható a kezelés, semmivel sem rosszabb, mint a csipeszes megoldás. Kicsit csiklandoz, némileg azért érezhető, a de a hangok erőteljesebbek, mint maga az érzés. A gyanta nyilván gyorsabb, de a cérnával tökéletesebb végeredményt kapunk. A véglegesítés után a styling magában foglal egy festést is, kíméletes és természetes festékkel.A szakemberek szerint 3-4 hetente érdemes megismételni a kezelést, gyakorlatilag ugyanúgy, mint a gyanta esetében. A festés eredménye nyilván kopik, de a forma szépen tart, heteken keresztül.

A Beauty Pest Brow szolgáltatásairól és árairól innen tájékozódhatunk.

Beauty Pest Brow

Facebook

Cím:

1136 Budapest, Raul Wallenberg utca 1-3.
Telefonszám:

+36 70-908-0800