A hétvégén várhatóan nagyon nagy hideg jön, ami az utcán élőket kihűléssel fenyegetheti. Mi is segíthetünk pár régi takaróval vagy néhány bögre teával, szendviccsel.

Mi is segíthetünk pár régi takaróval, pulóverrel vagy néhány bögre teával, szendvicskészítéssel a Food Truck udvarban. A Budapest Bike Maffia az élesztősökkel karöltve egy átmeneti „krízisközpontot” hozott létre a nagy hidegre való tekintettel. Az Élesztő nemrégiben megnyílt Food Truck udvarára ma és holnap este (6-án pénteken és 7-én szombaton) a várható nagy lehűlés idején vihetjük oda az alapanyagokat, és kenhetünk szendvicseket, készíthetünk meleg teát a rászorulóknak, de ki is vehetjük a részünket a szállításban. Itt tudjuk megnézni, mikor mire van éppen a legnagyobb szükség.

Egy furgon elviszi a rászorulóknak az Élesztő Food Truck udvaráról a segélycsomagokat. A szervezők a biciklik mellett krízisautóban ülnek majd, és igyekeznek a lehető legtöbb helyre szendvicseket, meleg teát, takarókat és meleg ruhát eljuttatni. Elindul a Bike Maffia és az Age Of Hope krízisjárata is, a Menhely Alapítvány autója mellett, hogy emberek ne fagyjanak meg az utcán, kiserdőkben. A szervezők továbbá felhívják a figyelmet arra is, hogy ebben a hideg időben fokozottan figyeljünk egymásra, ha pedig hajléktalan embert látunk az utcán feküdni, ülni – ráadásul nem meleg öltözékben és takaró nélkül –, menjünk oda, és kérdezzük meg, tudunk-e segíteni, ezt követően pedig hívjuk a Menhely Alapítvány diszpécserszolgálatát. (Menhely Diszpécser telefonszám:  06-1/338-4186) Bővebb információk az esemény Facebook-oldalán.

  • 18:00 - 21:45 Zsíros kenyér készítés és csomagolás
  • 18:00 - 21:45 Hozz takarót!

  • 18:00 - 21:45 Hozz kekszet, sósat (ropi, sós süti stb, amit a tea mellé lehet adni)
  • 18:00 - 21: 45 Teafőzés
  • 18:00 - 21: 45 Segíts be a munkába!

Az AdjMeleget! Program keretében pedig a MagNet Bank segít idén is a rászoruló hajléktalanokon. 4.500 db izolációs fóliából készült takarót vihet el bárki szabadon a bankfiókokból. Az ingyenesen elvihető izolációs fóliák a testhő akár 80-90 százalékát is megőrzik, így segítve a harcot az akár végzetesnek bizonyuló kihűléssel szemben.