Egy tapasztalatokban gazdag béta tesztidőszak után a részeg pap, Tibi atya úgy döntött, hogy a körúton nyitja meg a Humbák Művek névre keresztelt végleges üzemét, ahol a tőle jól megszokott, sallangoktól mentes kocsmahangulattal és megosztó humorral találkozhatunk. A budapesti közönség jól láthatóan hisz a tiszteletes által terjesztett igében, ugyanis körülbelül 4 nappal előre kell már asztalt foglalni, ha valaki itt szeretne mulatni mondjuk péntek este.

Kezdetben csak főiskolásokat szórakoztatott vicces posztjaival, január 14-én viszont megnyitotta a Humbák Műveket az egyedi humoráról híres Tibi atya. Természetesen az Erzsébet körúti helyiségben nem az istentisztelethez szükséges gyertyákat öntik, és nem is a Bibliát tanulmányozzák az erre felesküdött szerzetesek, hanem italt mérnek, minőségit, főleg fröccsöt, jó árban, nagy mennyiségben – a kulturált alkoholfogyasztásban nem hisznek.

Az italozásra buzdítás ellenére persze nem kell mindjárt felháborodni: Tibi atya nem más, mint egy fiktív, lecsúszott humbákföldi pap (kizárólag a Facebookon létező személy), aki szuper görbe tükör a társadalomnak. A mögötte álló csapat célja egyébként kizárólag a szórakoztatás, amit sikerrel véghez is visznek – erről a Facebook-csoport közel egymillió lájkja is tanúskodik.

A hely ahhoz képest, hogy kocsma, meglepően nagy, össze sem lehet hasonlítani azokkal a falusi egységekkel, amelyekről a misebort vedelő pap történetei szólnak, de mégsem merül fel az emberben, hogy az öreg bort iszik, és vizet prédikál. Itt szerencsére nem hisznek a kannás borban és a nevenincs szeszesitalokban, a fröccsök termelőiborból készülnek, és a többi itallal is az igényes alkoholfogyasztás felé szeretnék irányítani az embereket. Szerencsére emiatt nem lesz minden drágább, mint amit a körúttól megszoktunk: egy kisfröccs 190 Ft, egy hosszúlépés 200 Ft, egy viceházmester 390 Ft, egy kancsó 5-5 arányú fröccs pedig 950 Ft. A sörök sem sokkal drágábbak: egy korsó Arany Ászok 350 Ft-ba kerül.

Hogy a hely még izgalmasabb legyen, rendszeresen szerveznek fröccsivóversenyeket, de tematikus bulikban is gondolkodnak. A brand mögött álló Tóth Máté elmondta, hogy Zámbó Jimmy-bulit is szeretnének szervezni, de nagy valószínűséggel ezen kívül még sok hasonló programötlet jut majd eszükbe.

A jövőbeli tervek között a szomszédos New York Palota megvásárlásán és kocsmává alakításán túl az ételek bevezetése szerepel. A tervek szerint hamarosan olyan – alkohol mellé remekül passzoló – “fogások” kerülnek fel az étlapra, mint a zsíros kenyér hagymával, a libatepertő, a velős pirítós és a lángos. Ezek az ételek a hely szellemiségéhez mérten az egyszerű, magyaros vonalat képviselik, emellett viszont ezen a fronton is szeretnék hozni a minőséget. “Nem szeretném, ha az este folyamán a szomszéd gíroszoshoz kellene átmenni enni, amitől aztán meg rosszul lesz az ember. Inkább egyen itt valami igazán jót.” – mondja a brand egyik szellemi atyja.

Humbák MűvekCím:

1073 Budapest, Erzsébet krt. 12.

Nyitva tartás: mindennap 12:00-04:00
Facebook