Van, hogy egy szép, egyedi tervezésű ruha műalkotásnak is beillik. A Je Suis Belle 2017-es tavaszi-nyári kollekciójának gazdagon díszített darabjai álomszépek, és a tervezőpáros 11 éves közös munkája során most először kiállítási darabként funkcionálnak. A 3 nyúl, 26 nő, 32 szék című kiállítás nem mindennapi helyszíne a Bartók Béla úti – a világ vezető székmárkáira specializálódott – VITRIN showroom.

Ha végignézünk a gyöngyökkel, flitterekkel, apró hímzésekkel díszített ruhákon, látszik, hogy túl részletgazdagok ahhoz, hogy a kifutón messziről csodáljuk meg őket. A Je Suis Belle márka tervezői, Kiss Tibi és Dévényi Dalma célja eleve az volt, hogy olyan kollekciót hozzanak létre, ami túlmutat az egyszerű lookbook fotózáson, és találjanak neki egy olyan közeget, ahol közelről érzékelhető és tapintható a változatos anyaghasználat és az a rengeteg aprólékos kézimunka, amellyel létrehozták őket.

A tervezésnél nem volt közös vezérelv, inkább egyedi darabokat akartak létrehozni, minket azonban kicsit emlékeztettek a húszas évek divatjára, főleg az egyik, Poirot-filmek miliőjét idéző darab, amelyik az Agatha Dress fantázianevet kapta. Kiss Tibi szerint az elképzelésünknek van igazságalapja, mert a tunikaszerű darabokat egy 20-as évekbeli darab sziluettje ihlette.Az egyenként felvarrt flitterek, díszítések változatos motívumokat formáznak, halacska, kígyó, majom is felbukkan a selymeken, találtunk USA-dresst is az amerikai zászló színeiben. Az elegáns, több héten át készült kabátok egyike különös meglepetést rejtett a bélésében, ahonnan mackók fotói néztek vissza ránk.

A Je Suis Belle csapata régóta különböző karaktereken mutatja be ruháit, és ezt a kollekciót sem hagyományos módon, tökéletes modellekkel fotózták le a katalógushoz, hanem hétköznapi, mégis karizmatikus nőkre adva árnyalták a projektet. Gáldi Vinkó Andifotóművész a 26 WOMEN sorozatban 26 különböző, színésznő, fotós, fodrász, táncos és más szakmákat űző nőt (illetve egy férfit) fotózott le a ruhakölteményekben pózolva, és Farkas Franciska, Cinthya Dictator mellett Dalma nagymamáját is megörökítették egy portrén. Volt olyan nő, akit az utcán szólítottak le, lenne-e kedve modellt állni nekik.A Solinfo és a defo labor közös projektjeként született VITRIN ezzel a kiállítással kapcsolódott be a „Bartók Béla Boulevard adventi élményfolyamába”, ami a környék kulturális és közösségi életét hivatott felpezsdíteni. Az exkluzív szék showroom a dizájn élvonalából mutat be dán, német, amerikai és főleg olasz ülőalkalmatosságokat, köztük a „székek Chaneljeként” emlegetett Cappellini bútorokat.

A ruhákat január 6-ig lehet megnézni a Bartók Béla úti üzletben, az utcafrontról is remekül megcsodálható bemutatóterem különleges háttérként szolgál a ruhakollekciónak. A megnyitón Fliegauf Bence filmrendező mondott volna beszédet, aki inkább úgy gondolta, szavak helyett inkább forgat egy kisfilmet, amit kedvcsinálónak megmutatunk.

3 nyúl, 26 nő, 32 szék VITRIN Cím: 1111 Budapest, Bartók Béla út 20.


Nyitvatartás: 10:00-18:00