Diósdról indul a Johnny's Bistro, mára pedig Veszprém és Budapest is kapott egyet belőle. A koncepció az amerikai dinerek stílusát követi, ízekben és hangulatban is. Először a Facebookon figyeltünk fel teljesen beteg shake-kreációikra, majd egy kicsit utánanéztünk történetüknek is, végül pedig ellátogatunk hozzájuk Budára, a Remíz fölé. A mexikói ihletésű gyorsételek ugyanúgy helyet kapnak az étlapon, mint a hot dogok és hamburgerek, de a tudatosabban étkezőknek sem kell reszelt répát rendelniük, hiszen fitt és gluténmentes megoldásokra is számíthatunk náluk. És persze shake-ekre. Durvákra.

A Johnny's története Diósdról indult – a Pest megyei településen élt maga a névadó, aki valóban Johnny és nem '90-es évek fiúzenekarainak mintájára keresztelték Jánosból amerikaivá. Ő indította el jenki stílusú éttermét, ami aztán később egy családra szállt és később ők léptek a terjeszkedés útjára. A jó öreg Johnny azóta már Hawaii-n főz a helyi hadseregnek – és ez nem csak városi legenda.

A budai egység a Szarvas Gábor úton kapott helyet – ott, ahol már jó pár étteremmel próbálkoztak, eddig sikertelenül. A diner egy hónapja várja a betérőket, de már számos törzsvendéget is magukénak tudhatnak. Ha azt gondolnánk, a lokáció szerencsétlen, nagyon tévedünk, hiszen egészen okosan pozicionálták az éttermet: közel számos amerikai iskola, nagykövetségek. Mikor náluk jártunk, egyik boxukban egy ázsiai társaság ebédelt, vagyis bőven eljut a hegyen mindenkihez a hír: nem csak a VII. kerületben lehet burgerezni.

A menüt tekintve, ahogy egy dinernél lenni szokott, a szűk étlapot felejtsük el, se szeri se száma a fogásoknak. Előételként mi marhahúsos nachos tálat ettünk, "M"-es méretben (1590 forint) ami összesütött nachost, jalapenót, sok-sok sajtot, salsát, babot, választott húst, guacamolét és tejfölt takar. Furcsa lehet elsőre, de aki járt már az USA-ban, vagy sűrűn néz street foodos főzőműsorokat, biztosan találkozott már a ropogós snackkel. Kár, hogy a moziba nem vonulhatunk be egy ilyen tállal. Természetesen nem a kulinária csimborasszója, de annyira jólesik ez a kicsit sem szofisztikált étel.

Hot dogok közül a lazacos (1490 forint) a legizgalmasabb, burgerek közül mi a chix-mex verziót próbáltuk, melybe mexikói csirkeragu, cheddar, jégsaláta, pico de gallo és ranch szósz került. A buci nem a fojtós, hanem inkább a háttérben meghúzódó fajta. Szimpatikusnak tűnt a BBQ bacon cheese burger is (1890 forint) és a szendvicsek közül is szívesen rápróbálnánk a San Francisco melt névre keresztelt sült hagymás, marhahúspogácsával támogatott, olvadó cheddarral érkező darabra. Fontos, hogy a burgerek és szendvicsek árai tartalmazzák a köretet, mely sült krumpli vagy coleslaw saláta lehet, esetleg a kettő kombinációja. Az adagok – amerikai ars poeticát követve – természetesen óriásiak. Jó hír a salátásoknak, hogy ha arra vágynának, ez is megoldható, a legkülönbözőbb feltétekkel (például: garnéla, grillsajt, tonhal).Bár desszertekben a brownie-sajttorta-palacsinta háromszögben gondolkodnak, mi mégis inkább a shake vonalat erőltettük, hiszen eleve azok csalogattak el hozzájuk. 28-félével készülnek, kezdve a Twix-Bounty-Oreo-Kit Kat őrülettől egészen a peanutbutter-jelly verzióig. Ezt meg is kóstoltuk és elég bizarrul festett a zöld vattacukorral díszítve, de teljesen meglepő módon csak a körítéstől kaptunk volna cukorsokkot.

Maga a shake nem volt olyan gejl, mint amire számítottunk, tehát igazi jó értelemben vett meglepetés. A kisebb shake-ek 800-950 forinttól indulnak, a nagyok pedig 1300-1550 forintig terjednek.A Johnny's Bistro nagyon nagy erénye maga a kiszolgálás. Régen találkoztunk ennyire szívélyes, mégsem tolakodó vendéglátással, tehát nem csoda, hogy már most sok a visszajáró vendég. Ha pedig minden marad a mostani szerint, hamar budai kedvenc lehet.