Egészen ismerősen csenghetnek már az ELEVEN-események, melyek Újbuda kultutcája, a Bartók Béla út, avagy a mostanában használatos, divatos nevén Bartók Béla Boulevard (BBB), felpezsdítésének élharcosai. Ez azt jelenti, hogy tavasszal és ősszel több napon keresztül vehetünk részt itt izgalmas programokban, legyen az workshop, felolvasóest vagy valamilyen gasztronómiai megmozdulás. A mostani alkalommal közel 50 helyszín és csaknem 80 esemény közül válogathatunk, és viszonylag sok Lengyelországhoz kapcsolódó programpontba futhatunk majd bele. Ők lesznek ugyanis a díszvendégek.

Civilek, magánszemélyek, vállalkozók és kulturális intézmények összefogásáról és egy nemes célról beszélünk, ha az ELEVEN Tavaszt vagy Őszt emlegetjük. A környékbeliek ezen keresztül próbálják közösen visszahozni azt az újbudai pezsgést, amit még Karinthy vagy Kosztolányi tapasztalhatott.
Szeptember 16-18. között a főváros kultutcájának közel 50 helyszínén csatlakozhatunk be csaknem 80 eseménybe. Ráadásul a megújult Hadik is kinyitott, így minimum egy tiszteletbeli látogatást érdemes tenni a környéken. De miért ne kapcsolódnánk be rögtön a programokba?

Most is rengeteg galéria, kávézó, étterem, könyvesbolt és sok dizájner készül extra tevékenységgel, így például a Pagonykert, a Kelet, a Faur Zsófi Galéria, a Gross Arnold Műterem, a Gdansk Könyvesbolt és Büfé, a Tranzit Art Café vagy a Szkéné, hogy csak néhány helyszínt említsünk. Na és a programok terén is nagy a változatosság; kiállítás, felolvasóest, koncert, sütikóstolás, de még jóga is szerepel az opciók között.

Arra figyeljünk, hogy több esetben is regisztrálni kell.

A programokat böngészve hamar feltűnhet, hogy igen nagy a "lengyel" szó előfordulási aránya, ami annak köszönhető, hogy idén a polka hazája az esemény díszvendége. Lehet például helyi street foodot; Zapiekanki nevű melegszendvicset, Obwarzaneket, vagyis perecet és sütiket kóstolni, de lesz lengyel irodalmi est, piacolás, rajzfilmvetítés,házibuli,Sunday brunch, de kreatív műhely is.

Ha pedig már mindent tudunk lengyel barátainkról, érdemes szétnézni a többi program között is. Néhány pontban összegyűjtöttük a mi kedvenceinket:

Ha valaki szereti Újbudát vagy szeretné jobban megismerni, esetleg kíváncsi a lengyel kultúra értékeire, érdemes felkerekednie a 3 nap valamelyikén. Mindezt bátran lehet nagymamával, gyerekekkel, egy jó baráttal vagy akár egyedül is, hiszen a szervezők minden korosztályra gondoltak.