Cigarettafüsttel keveredő olcsóbb konyak és pezsgőgőzben ülő kétes múltú és jelenű köpcös férfiak, akik dobálják a pénzt a szomorú szemű tiniként testükből élő félrészeg, vonagló fiatal nőkre. A rendőrségre pedig óránként telefonálnak a ház lakói a hangzavar miatt. Fantáziánkban így élhet egy éjszakai sztriptízbár, ám a valóság másképp alakul. Legalábbis a Marilynben, ami a főváros legjobb hírű ilyesféle klubja. Törzsvendégekkel, maximális diszkrécióval, sok külföldivel, de a bűnöstől egészen messze álló hangulattal üzemel csaknem 25 éve, ugyanazzal a tulajdonossal.

Budapest nem az a hely, ahol megszámlálhatatlanok azok a vendéglátóhelyek, ahol hosszú idő óta ugyanaz a tulajdonos és ugyanazzal a profillal működnek. A természetes szelekció ugyanúgy kiszoríthatja a ringből a kifőzdéket, mint a diszkókat, klubokat. A fennmaradás nagyon sok tényezőtől függ, ám ha hiánypótló, amit csinál, azért kivitelezhető ez is. A table dance létező jelenség, a férfiak szeretnek csinos nőket lesni, ami sokuknál nem csak az utcai séta alatti lopott pillantásokról szól. Többet szeretnének. Eljutni egy olyan helyre, ahol érvényesül a mindent a szemnek elv, ahol például egy felelősségteljes munka után végre nem kell sem megfelelni, sem főnökként viselkedni, ahol pár óráig olyan illúziókat vásárolhatnak, amik titokban maradhatnak, kicsit vadabb vágyak teljesülhetnek, ám mégsem mennek túl egy bizonyos határon.

Katalin légiutaskísérő szeretett volna lenni a Malévnél, amiből végül egy rövidebb reptéri munka lett, majd hirtelen a vendéglátásban találta magát. Előbb a Rózsaszín Cicákban pultozott, majd a Pigalle lett a munkahelye.  A Pigalle varietés hely volt és nem szolid szülinapi bulijairól volt híres, mindenki ismerte, aki az éjszakát járta. Külföldi vendégek ugyanúgy megfordultak itt, és Katalin éppen egy sokat látott férfival beszélgetett a külföldi trendekről. Táncról, lányokról, megfizethető látványról, rossz arcok nélküli 18 éven felüli lazulásról. Így érkezett meg a Kálvin térre a Marilyn, 1993-ban.

Azóta ugyan számos átalakuláson túl vannak, de a tulajdonos és a koncepció ugyanaz maradt. 2016-ra a fővárosban nem maradt túl sok olyan profilú klub, mint a Marilyn, de egyértelműen, magyar és külföldi vendégek visszajelzése alapján is biztonságos, hangulatos és diszkrét sztriptízbárként tartják számon. Ide jár mindenki, aki virtuális helyett élő kukkolásra vágyik, legénybúcsúzik, efféle kikapcsolódást keres. Aligha tudnánk olyan budapesti férfit mondani, aki ne hallott volna róla, vagy esetleg ne ült volna egyik kanapéján.

Sok a törzsvendég, Katalin számos visszajáró férfit ismer névről, diszkréten kezeli sorsukat, ha rossz napjuk van, ha öröm éri őket. Tudja, melyik asztalnál szeretnek ülni, mi a kedvenc italuk és milyen típusú lányokkal szeretik az időt múlatni. Jöjjön a vendég Svédországból, a szomszédos kerületből, esetleg a Sziget Nagyszínpadáról. Mert természetesen ismert, sőt, világszinten elismert zenészek, művészemberek is sűrűn megfordulnak a Kálvin téri nightclubban. Az Aerosmith együttes rockerjei sem fekszenek le fellépés után a hotelszobában, a Black Eyed Peas tagjai sem elégszenek meg Fergie látványával és "Edward" is szereti a félhomályt, amikor nem csillog a bőre.

Rengeteg náluk a legénybúcsú, amihez egy sztriptízbár a legideálisabb helyszín lehet, külön műsorokkal készülnek ezekre az alkalmakra, vagyis a vőlegény könnyen reflektorfénybe kerülhet, barátai legnagyobb örömére. Nem egy alkalom volt, mikor egy erőszakos elrablást imitáltak a barátok és a bezsákozott fejű leendő férj stroke-közelben, de a Marilynben kötött ki és megkapta utolsó (és lehet, hogy első)  házasság előtti öltáncát. Volt példa arra is, hogy a fiú szerelembe esett a legénybúcsúján és kötötte az ebet a karóhoz, hogy sajnos rosszul választott és inkább a táncosnőt vezetné oltár elé. A kellemetlen szituáció persze leginkább az eltüntetett alkoholmennyiség miatt alakult ki.

A szerelmi sztorik persze kizárhatatlanok egy ilyen klub életéből. Mindegy, milyen végzettsége van az ide látogató férfinek, milyen családból érkezett és milyen értékeket képvisel, nappal hány ember felett diszponál. Meglátja a kihívó mosolyt, végignéz egy táncos műsort és elveszett. Azt gondolja, csak neki szólt a megkülönböztetett bánásmód... ez persze csak illúzió. Ettől függetlenül alakultak már szerelmek, fonódtak össze sorsok és íródtak tündérmesék is.

A Marilynbe bárki beléphet, nincs anyagi vonzata, de a portán fenntartják a face control jogát, vagyis ha úgy találják, hogy valaki nem való a privát klubba, nem kötelesek beengedni. Nem lehet és nem is lesz balhé. Ami ügy volt, azt Katalin intelligensen megoldotta. Csaknem 25 éve fogalom a nightclub az éjszakai életben, nem eshet csorba rajta. Idén ráadásul egy vad ötlettől vezérelve úgy döntöttek, nem csak a Sziget mehet hozzájuk, ők is kimennek a népszerű fesztiválra. Külön exkluzív sátorral, táncoslányokkal, VIP részleggel. A rendhagyó helyszínt a Magic Mirrorhoz közel kell majd keresni.

Csinos lányok, diszkréció és őrült legénybúcsúk színhelye tehát a Marilyn, már majdnem 25 éve. Katalin pedig folyamatosan előre gondolkodik, új ötletekkel áll elő és ügyesen tartja meg  a table dance bar presztízsét. Beszélgetésünk épp úgy ért véget, hogy a Marilyn épületének közös képviselője hívta őt telefonon, hogy mikor legyen a lakógyűlés, amit régóta a bárban tartanak. Természetesen nappal, pezsgő és rúdtánc nélkül.
Marilyn Table Dance BarCím: 1082 Budapest, Baross utca 4.
Facebook