A hétközi hidegfront átírta a következő napok szabadtéri programjainak forgatókönyvét is, tehát érdemes úgy nekiindulni a hétvégének, hogy esernyőt, pulcsit, dzsekit viszünk magunkkal. Mutatjuk, hová érdemes menni.

Csütörtök
Július 12–18. között a margitszigeti Palatinusstrand területén rendezik

a 7. Strandkézilabda-világbajnokságot, amelyen összesen 24 csapat képviselteti magát: 12 együttes a női, és ugyancsak 12 a férfi mezőnyben indul, köztük a mieink.

Ben Spalding,

London egyik legizgalmasabb szakácsa Budapesten alkot. Ezúttal nincs foglalás, a Kőleves Kertben várnak minden éhes érdeklődőt.

Rendhagyó lesz a júliusi esemény, ugyanis az eddigi egyik legkomolyabb témához nyúlnak a szervezők a Cultivo történetében.

Ezen az estén az Y generáció nyelvére fordítják a társadalmi felelősségvállalás és az esélyegyenlőség fontosságát. Megmutatják, miként segít a digitális világ ezekben a témákban, és valódi, életszerű sztorikon keresztül mutatják be azt, amiről eddig csak világmegváltó beszélgetéseket folytattak.A születésnapod közeledtével mindig végiggondolod, hogy mi történt veled az elmúlt 365 napban. Mi változott, kik maradtak melletted, merre haladtál? Ennek megfelelően kalkulálod ki a születésnapi mulatság mértékét. Pont így tettek a Mazel Tovban, és háromnapos szülinapi bulit rendeznek.

A zseniális amerikai hardcore-punk legenda, a TheBronx lép fel a hajón ezen az estén a kiváló magyar Satelles és a nem kevésbé kitűnő Years Asleep nevű punk/alternatív formáció társaságában. Felszabadító erő, hatalmas lendület, kitörő öröm csütörtökön az A38-on.Péntek10 éves a magyar világzene egyik meghatározó albuma, a Pimasz. A KerekesBand ezzel robbant be a hazai és a nemzetközi köztudatba: Angliában top of the world album , itthon arany- és platinalemez, Fonogram-jelölés. Ünnepeld együtt az albumot, tíz év után először végigjátsszák az egész lemezt a Kobuciban.

Ködön átszűrődő napfény ‒ ezzel lehet a legjobban leírni Sun Glitters elszállós chillwave muzsikáját. A luxemburgi producer a Tycho és a Gold Panda nyomdokaiban járva varázsol finom ambientes elektronikát, amit az A38 dunai tetőteraszán ad elő.

Elsőre talán meghökkentőnek hangzik a sört a sajttal "keverni", hiszen alapesetben bor mellé szoktuk fogyasztani ezt a tejterméket. A József körút egyik újonnan nyílt egységében azonban szembe mennek a hagyományokkal, és a sörök mellé inkább sajtot kínálnak kísérőként.
A Sörsajtban érdemes megkóstolni a különleges sörkínálatot is.Archie Hamilton munkáit egyfajta hipnotikus utazáshoz lehetne hasonlítani a techno és a house határai között. Mély basszusokkal és gördülékeny groove-okkal támad – szombaton a Corvin Clubban.

Nem adnak esélyt a kiszámíthatatlan időjárásnak a szervezők Pete Tong fellépésén, legyen kánikula vagy éppen fagy, ha esik, ha fúj, az állandó, kellemes hőmérséklet, a kiváló hang és a látványos fénytechnika nyáron is garantált az Akvárium Klub
Nagyhalljában.
Szombat

Az ingyenes, kétnapos Red Bull Air Race-en a világbajnoki futam mellett idén is számos szórakoztató programmal várják a dunai rakpartokra látogatókat: az akrobatikus kosárlabda, wakeboard és freestyle foci bemutatókon kívül BesenyeiPéter légi parádéját, valamint a Cloud 9+, a MargaretIsland és a Wellhello koncertjeit is lehet látni.Idén is lesz 115 Official, az ingyenes nyílt nap és edzés a Kopaszi-gáton. A program megálmodója Deres Ádám, aki tavaly 150 embernek tartott itt edzést. Július 16-án is szeretné feldobni azoknak az embereknek a szombatját, akik ki is próbálnák magukat.Franciaország nemzeti ünnepe alkalmából utcabált rendeznek a Francia Intézet előtti téren.
A hagyományok szerint francia és magyar zenekarok, majd végül egy DJ tölti meg zenével a Palautcát.

Az eredeti francia ízekről a Café Dumas és a Le Gourmet de Bordeaux gondoskodik.

Mára a hazai elektronikus tánczenei életben a Bladerunnaz az egyik legnagyobb magyar zenei szervező, drum and bass-ben pedig a vezető promoter is. A sorozat ezúttal az Erzsébettéren. folytatódik. Az esti buli vendége a kanadai Rene LaVice!

Vasárnap
Július 17-én nem mindennapi helyszínre invitálják a sportolni vágyókat. Amire számíthatsz: jó hangulat, egy extrém helyszín, és rengeteg mozgás a Corvin Roof Terrace-on.

A Rooftop-élményt fokozza a minőségi hangtechnika, a kivételes magaslati helyszín és a szabad ég varázsa.

Az olasz konyha igazán közel áll a szívünkhöz, szinte nincs olyan ember, aki ne szeretné a pizzát vagy a tésztaételeket. Vannak azonban olyanok, akik, ha efféle ételre vágynak, alternatív megoldást kell találniuk a glutén miatt, és ezek legtöbbször csak ócskább imitációk lesznek. A Na'Pasta Bistro érthető konyhát visz, olasz alapanyagokkal, és a tésztás fogásaik rendelhetők gluténcsökkentett verzióban is – ezek az ételek is ízletesek, mind a "mindenevőknek", mind a glutént mellőzőknek. Fekete pizzát is rendelhetünk, a pestójuk pedig szintén megér egy kóstolást – akár vasárnap délben.Hazánk egyik legnépszerűbb pop-rock zenekara, a MagnaCumLaude koncertek százai nyomán jutott el oda, hogy mára a nagyszínpadok kiemelt attrakciója legyen. Hogy így van-e, arról vasárnap meggyőződhetsz a Barba Negra Trackben.