Ha szórakozásról és kikapcsolódásól van szó, akkor kevés olyan igény jöhet szóba, amit ez a város nem tud kielégíteni, sajnos azonban a vízpart ebbe a kategóriába esik. Erre szeretne megoldást találni Gerendai Károly új projektjével: egy bulinegyedhez hasonlót épít a Lupa-tó partján, ahol az ikonikus belvárosi helyek is benevezhetnek egy privát parti szakaszra. Még az építkezés közepén lehetőségünk volt megnézni a helyszínt, amely hamarosan egy egész szezonon át tartó fesztivállá változik.

A Budakalász és Budapest közt található Lupa-tó régóta népszerű fürdőhely a budapestiek körében, annak ellenére, hogy eddig tilos volt itt a vízbe menni. Ez azonban most megváltozik, a környék ugyanis nagy átalakuláson megy át éppen, hála a Sziget Fesztivál szellemi atyjának, Gerendai Károlynak, aki úgy döntött, hogy mindent a víz mellé telepít, ami Budapesten szerethető, hogy a városiak (legálisan is) élvezhessék a fürdést a nyári szezonban egy olyan környezetben, amely biciklivel vagy autóval jól megközelíthető, és messze túlmutat a strandok szolgáltatásain.

A közel száz hektáros, több mint fél kilométer hosszú vízfelület és annak partja valóban tökéletes a kikapcsolódásra, ami a területben rejlő rengeteg kiaknázatlan lehetőségnek, és a saját forrásokból táplálkozó ivóvíz minőségű víznek köszönhető, amit holnaptól birtokba is vehetnek a pihenni vagy csónakázni vágyók.

Egyelőre az idei szezonban csak próbaüzemben fog működni a stílusosan Lupa-tó névre keresztelt projekt, nagy változások a következő szezonban, illetve az azt követő évben várhatók. Ez a jelenlegi tervek szerint három további strand nyitását, illetve a közel fél kilométer hosszú földnyelvre telepített, különböző zenei igényeket kielégítő szórakozóhelyek létrehozását jelenti. Mivel a cél, hogy az egész a budapesti „bulinegyed” vízparti manifesztációja legyen, ezért az indulás két ismert hely, a Kiosk és a Budapest Park segítségével történik.

Gerendai Károly elmondta, hogy a jelen felállásban összesen 3600 ember tud majd egyszerre itt lazítani, a teljes árú felnőtt belépő 2000 Ft lesz, és 1000 Ft a kedvezményre jogosultaknak, de vehetünk családi jegyet is 5000 Ft-ért, illetve létezik egy olyan konstrukció is, amely a naplemente utáni órákra vonatkozik majd.

A tervek között szinte minden szerepel, amit egy vízparton el tudunk képzelni: lesz strandröplabda, több strandfocipálya, a vízen pedig lehet majd csónakázni, kajakozni, sőt, még egy wakeboardpálya is kiépítésre kerülhet, ha sikerül rá megfelelő partnert találni. A pecások is örülhetnek, ugyanis horgászni is lehet majd, a helyszínt a csapat a Szentendre felé eső szakaszra képzelte el, innen jön be ugyanis a friss víz a tóba, ami jó a halaknak. Amik viszont nem lesznek, azok a motoros eszközök (kivétel a vízimentők), ezeknél ugyanis fennáll a tó beszennyezésének a veszélye.

A nagy tervekből még érezhetően semmi sem biztos, annak kivételével, hogy a strand holnap megnyílik, a jövő pedig a vendégek igényeire és az útközben érkező lehetőségekre van bízva.