Hétvégén megint egy nagy fesztivál szívja el Budapest lakosságának bulizó részét. A Balaton Soundra kitelepülőknek napfényes víkendjük lesz, akárcsak a fővárosban maradóknak – az ő szórakozásuknak mutatunk most irányt.

CsütörtökA tavaszt tartjuk a szerelem hírnökének, de senki nem mondta, hogy a többi évszakban tilos a zsongás. A nyár jóval több lehetőséget kínál egy közösen eltöltött naphoz, amihez most mi is megpróbálunk ötleteket adni olyan egyedi randitippekkel, amelyekkel talán újat mutathatsz a másik félnek.

Teljes csapattal látható július 7-én a Budapest Bár a Budapest Parkban – a zenekar mellett fellép Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Lovasi András, Mező Misi, Németh Juci, Rutkai Bori és Szűcs Krisztián.

A Firkin fellépett már a műfaj nagyságaival és a metal, punk, pop, rock és folk kiválóságaival. Mindig az újítás és a különleges, igényes zenei megoldások fémjelezték a zenekar útját, indulása óta – magyar zenekarként – az őszinte, vad életszeretetet közvetíti a világnak – csütörtökön a Barba Negrában.

Péntek
A szekszárdi születésű Peter Farago és a svéd Ingela Klemetz-Farago vizionárius kettősét a jelenkori divatfotózás legkreatívabb csapatai között tartják számon. A Chanel divatcéggel való egyedi együttműködés keretében a két fotós komplex divatban elmesélt sztorikat kreált, amelyekben Közép-Európa és Lengyelország legkeresettebb szupermodelljei szerepelnek. A kiállítás a LudwigMúzeumban látható július 8-tól.

A tavasszal harmadik nagylemezét megjelentető Grand MexicanWarlock egyetlen nyári budapesti koncertje pénteken az A38-on lesz. Koncertek után The New Division DJ set (US) x British Mood csinálja a hangulatot.Pezsgő dallamok, karcos ének és felfoghatóan mély üzenetek labdáznak a színpadon, amit a közönség fáradhatatlan tombolással dob vissza. Az Intim Torna Illegál a Kobucikertben lép fel július 8-án.

Rendhagyó partira invitál a Disqrate a nyári szezon közepén. A februári debütáló eseményen most az est két főszereplője, NigelSorter és Andras Garay veszi hatalmába a Corvin nagytermét pénteken.Szombat

A belváros kilépett a szendvicsek, szimpla tojásételek és túlcukrozott müzlik világából. A bisztrók, kis kávézók, kávéházak vagy kifejezetten reggelizésre specializálódott helyek felismerték a nap első étkezésének jelentőségét, és igyekeznek a legjobb alapanyagokból, legegyszerűbb vagy éppen legkülönlegesebb fogásokat elkészíteni. Két helyet mutatunk most be, ahol kiemelt szerepet kap a reggeli: a Libertében stílusos kávéházi környezetben früstükölhetünk, míg a Szimply egy hipszter, kozmopolita vonalat képvisel.

Melyiket választod szombat reggelre?

Mi lenne, ha világgá mennénk a Margitszigetrejúlius 9-én egy szombat reggeli piknikre? (Legalábbis a képzeletben).

Mindenki vihet magával annyi apró enni- és innivalót, amiből nem hal éhen.

A találkozás alkalmával A sárga ruhás lány mesél az elmúlt 8 hónapról, Indonéziáról, Borneóról, Kambodzsáról, Vietnamról, vagy amiről szeretnéd és minden kérdésre válaszol.

Japánban a lét múlékonyságát jelképező cseresznyevirágzás híres vibráló, ám tiszavirág életű szépségéről. A különleges természeti esemény a 2011-es japán földrengés és cunami, illetve az azt követő nukleáris katasztrófa óta további jelentéssel bővült – az élet megújulásának és feltámadásának reményét is szimbolizálja.

A japán származású művész, ChieYamayoshi a mesterségességet és a természetet rétegzi egymásra azáltal, hogy rekonstruálja a virágzást egy 7 csatornás vetítés keretében.

A nagy sikerű szeptemberi születésnapi koncert után szombaton a hiperkarma ismét visszatér a Budapest Parkba, és most sem egy egyszerű koncertet hoznak magukkal. Itt és ekkor hallhatjuk először élőben a nyár elején megjelenő EP dalait.

"Voulez-vous couchez avec moi, ce soir?!"Egy este erejéig a Tütübe varázsolják a világ mulatóinak etalonját, a párizsi Pigalle vörös malmát, a Moulin Rouge-t.

Kabaré, revütáncosok, csodás fejdíszek, ahogyan azt a francia nagyvilági élet megkívánja.VasárnapKétség nem fér hozzá, hogy a legideálisabb a hullámokat, sirályokat és strandolókat hallgatva napozni, de a dolgos mindennapok rohanása és a tenger hiánya miatt ezt még a szerencsések is csak évi egy-két hétig élvezhetik. Marad tehát a hiánypótlás, az erkélyen megjelenő napsávban való sütkérezés, a strand, már ha szeretjük az efféle elfoglaltságot, illetve szintén a kiváltságosoknak a saját kertjük.

Ha nem vagyunk annyira szégyellősek, akkor a városban is akadnak olyan zöld területek, napos pontok, ahol egy pokrócon, zenével a fülben szedhetjük magunkra a sötétebb tónust.

Ajánlunk pár helyet ehhez vasárnapra, amikor elvileg napozós időt ígérnek.Nemzetközi kórusgálát rendeznek a hétvégén a Müpában. Vasárnap a Die Primaner, a berlini Georg Friedrich Händel Gimnázium énekkara, a ONE Chamber Choir, Szingapúr egyik vezető énekkara és az East Rand Youth Choir, a Dél-Afrikai Köztársaság egyik legismertebb, legrangosabb ifjúsági kórusa látható-hallható.