Bár alighanem a fővárosiak java része itt hagyja Budapestet a VOLT Fesztivál miatt, azért annak sem kell aggódnia programügyileg, aki hétvégén nem nagyon mozdul ki a megyéből.

Csütörtök
A budapestiek körében szinte kötelező nyári programmá váltak a rooftop bárok, ahol kellemes szabadtéri környezetben, frissítő italokat kortyolva élvezhetjük a nem mindennapi városi panorámát. A tetőteraszok szerencsére nemcsak népszerűek, a kínálat is elég változatos: a rooftop élmény a luxushotel tetejétől kezdve a bulizóna közepén magasodó teraszbárig számos helyen megtalálható, de van teljesen kötetlen alternatíva is, ami inkább hasonlít egy pénzes haver hatalmas teraszához, mint egy bárhoz, ahová akárki betérhet. Szerintünk ezeket a helyeket az idén mindenképp érdemes beiktatni akár már ma.

Június végén nagyszabású Modigliani életmű-kiállítás nyílik a Magyar NemzetiGalériában. Az észak-franciaországi Villeneuve d’Ascq Modern Művészeti Múzeuma (LaM) után második helyszínként Budapesten látható az olasz alkotó munkásságát bemutató tárlat.

A több mint nyolcvan alkotást – szobrokat, portrékat és aktokat – felvonultató kiállításra a világ több nagy múzeuma és magángyűjteménye kölcsönzött műveket.Két, Hammondra épülő, funkot, soult, bluest gyilkos táncparketteleggyé keverő, nyolctagú zenekar. A magyar Kéknyúl és a holland Beans&Fatback egyetlen monumentális bulival búcsúztatja az ezen a napon véget érő holland EU-elnökséget, a lehető leglazább módon.

A Petőfi Irodalmi Múzeum 2016-ban tizennegyedik alkalommal rendezi meg a PIM Nyári Fesztivált.

A fesztivál célja, hogy könnyed szórakoztatást nyújtson, ezért az irodalmat ezen a nyári rendezvénysorozaton tágabban értelmezik. Lesz koncert, színház, kabaré: vidám, de egyben tartalmas programok kavalkádja jellemzi ezt a három hetet a múzeumban.A Borjour legnépszerűbb nyári borfiesztájának 2. felvonása lesz a Clark Ádám téren csütörtöktől. 8 borászat, DJ, utcazenészek a város egyik legszebb terén, a Lánchíd budai oldalán, a 0 kilométerkő körül.

A belépő 0 Ft. Ha kóstolsz, csak arra kérnek, vásárold meg az 1000 Ft-os kóstolópoharat - cserébe reális áron kóstolhatod a rendezvény borait (0,5 dl, 1 dl vagy 1 palackos mennyiségben).PéntekAz Antifactory Vintage Shopban debütál HegedűsDóra és BokányiNóra kollaborációjából született M’azur strandszezonra készült kapszulakollekció. Július 1-én egy nyáresti strandolást idéző High Summer Partyn ismerhetitek meg a tervezőpáros 2016-os tavaszi-nyári szezonra tervezett darabjait.

A Hungarian Barbecue Allstars egy hamisíthatatlanul amerikai hangulatú gasztrofesztivál, ahol az ország legjobb barbecue, grill és hot-dog, valamint keleti-parti kézműves sör csapatai mellett mazsorettek,cheerleaderek és amerikai focisták vonulnak fel country, blues és rock ’n’ roll együttesek zenéire a budapesti Millenáris Parkban.

Július első hétvégéjén a 360 Bar ünnepélyesen kihívja a város legmenőbb rooftop bárjait, hogy eldönthessétek: ki, miben a legjobb.

A megmérettetés résztvevői: a kihívó 360 Bar, az underground Corvin Club, a változatos GozsduSky Terrace és az imádnivaló Liebling.

Hogyan szavazhatsz?

Válj igazi kritikussá és július 1-2-3-án keresd a Rooftop Challenge Weekend hivatalos szavazólapját a résztvevő tetőteraszokon, és cserébe rögtön megajándékoznak a résztvevők egy welcome drinkkel vagy falatkával. (X)Július 1-jén California rap és hiphop ritmusai veszik uralmuk alá a Tütüt. Egy újabb exkluzív albumbemutató party keretében elhozzák nektek korunk egyik legnagyobb rapperlegendájának, SnoopDoggnak régóta várt új lemezét, a Cool Aidet.

A maga nemében kategorizálhatatlan, már-már dekadensen sokszínű hangzás, dance, tech-house, elektro, csipetnyi hip-hop, deep és nu-disco, ami bárki másnál totális káoszt eredményezne, hamar Moonbooticáék védjegyévé vált. Pénteken a Corvin Clubban kiderül, így van-e.
SzombatA Pool & Beer következő buliján, most szombaton megint zene lesz reggeltől késő estig. No meg medence, termálvíz, szauna, street food, frissen csapolt sör, hideg fröccs, foci, P&B merch shop, gumikacsa, vagyis igazi endless summer.

A szemfülesek már pár hónapja kiszúrhatták, hogy a Szent István tér és a Sas utca sarkán valami készül. Örömmel jelentjük, hogy a hely végre megnyílt, és egy igen tekintélyes választékkal várja ezentúl azokat, akik valami jót és különlegeset szeretnének enni. A Japanika egyébként egy étteremlánc része, és a világ számos országában jelen van.

A kóstolás után bátran mondhatjuk: valószínűleg Budapesten is nagy sikerrel fog működni.

Szombaton olyan nagy törzsfők ütik a tamtamot totemeid előtt, mint: Sárgás Füst, Captain Knuckles, Vásott Kölykök Atyja, Dj Sobek,
Négymancsán Ötköröm, Monolit, valamint a pécsi dombok közt vágtató szelek hátán érkező DAIDAIozók. Ja, mindez a CityMatinén.A Korai Öröm műfaji besorolása nehéz: a zenekar szerint világzene, de gyakran sorolják a pszichedelikus és a progresszív rock kategóriákba.

A sajtó szerint:
ambient, városi népzene, pszichedelikus ethno, a kilencvenes évek folyamatzenéje, akció-zene. Szombaton a Kobuci Kertben lehet eldönteni a dolgot.Thor már több mint egy évtizede vezéralakja az izlandi techno szcénának, akinek szombati live szettjének felvezetéséről a Technodub Seance delegációja gondoskodik. A csapat élén a hazai dub techno szcéna legeredményesebb alakja, a művészneve nagy részétől időközben megváló Zol hasít majd szintén saját live produkciójával.
VasárnapKeith Jarrett korunk egyik legkreatívabb, megalkuvást nem ismerő jazzmuzsikusa, akit zongoristaként, improvizáló előadóként szerte a világon páratlan képességű művésznek tartanak. Az elmúlt több mint negyven évben maradandó élményt kínáló, rögtönzött szólózongora-koncertjei és lemezfelvételei új irányokat jelöltek ki a kortárs jazz területén. Vasárnap a MüPában lép fel.

A XVII. kerület végében, egészen közel Ecserhez és a repülőtérhez is, egy igazán különleges mikroklímával, állat- és növényvilággal bíró kirándulóhelyet találunk. A Merzse-mocsár fogalom a lokálpatrióták körében, a helyi iskolák diákjai sokszor járnak Budapest egyik legháborítatlanabb természetvédelmi területére. Bizton állíthatjuk, hogy megéri egy kirándulást tenni itt, és nagy esély van rá, hogy nemcsak a flórát, de a faunát is felfedezhetjük. Nemegyszer botlottunk rókákba és őzekbe a Merzsénél, amely minden évszakban szép arcát mutatja.

Mi most mint nyári kirándulóhelyet mutatjuk be.BradleyCooper és RobertDeNiro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író (Bradley Cooper) életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos intelligens gyógyszer. Segítségével teljes agykapacitását kihasználja és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben, melyet vasárnap a Napozóban lehet megnézni.