A vasárnap ismét az Európa-bajnokság jegyében telik majd, de ha nem érint meg a futball, vagy csak nem köt le négy napig, számos alternatívát kínálunk: partiktól piknikekig, animációs filmfesztiváltól a koktélozós hajópartiig. Akiknek pedig ez sem lenne elég, azok megnézhetik Kuroszava Akira egyik klasszikusát, vagy annyi hamburgert ehetnek, amennyit csak bírnak.

Csütörtök
Egy fesztiválon járhatsz végig egy kalandparkot és egy vidámparkot, plusz a végén még egy hightech kiállításra is benézhetsz. Június 20–26. között Budapesten, a Hungexpo területén egy hatnapos parádé vár rád, ahol az összes típusú kalandozást kipróbálhatod. Ahogy a név is mutatja, a Gold Beer Festen különböző kézművessöröket is lehet majd kóstolni a hazai kínálat mellett, a zenei részről pedig többek között Tóth Gabi, a Unique, Soerii & Poolek, Copy Con, a Belga vagy a Magashegyi Undergorund gondoskodik.A berlini nyári olimpia és az Olimpíada Popular 80. évfordulója alkalmából a Blinken OSA Archívum bemutatja az Olimpia és politika – Berlin / Barcelona 1936 című kiállítást, amely azt vizsgálja, hogy ezek a nemzetközi sportesemények hogyan váltak az ideológiai harc terepévé a súlyosan átpolitizált 1930-as években, és hogy a kétfajta olimpia hogyan tett szert eltérő politikai jelentőségre.

Lipótváros egyik művészmozija, a Cirko-Gejzír idén nyáron filmfesztivált szervez. A Szánsájnon84 film majdnem egy teljes hónapon keresztül 1200 forintért lesz elérhető, kivéve keddenként, ilyenkor ugyanis kedvezményes 950 forintos jegyek válthatók a vetítésekre.

A felhozatalban a Cirko Film elmúlt években bemutatott filmjeit vetítik majd, így naponta három film kerül a termekbe az elmúlt évek nemzetközi és magyar filmjeinek javából. A repertoár igen széles: lesznek mediterrán vígjátékok, Cannes-ban díjazott filmek, skandináv romantikus komédiák, magyar alkotások, történelmi drámák, illetve dokumentumfilmek és animációk.

A zárófilm a 2015-ös Klán (argentin bűnügyi film) című darab lesz, ami a velencei filmfesztiválról elhozta az Ezüst Oroszlánt, és a Szánsájn nézői láthatják először hazánkban.2013-ban, ’14-ben és ’15-ben a Millenáris Parkban tartották az első, második és harmadik magyarországi Hamburger Days-t, az első hivatalos eseményt, ahol azonos körülmények között és szakmai zsűrivel keresték és díjazták a legjobb burgereket, evőversennyel és négynapos hamburgerdömpinggel egybekötve.

Idén is négy napig élvezhetitek a legjobb burgereket. Ráadásul ingyenesen!PéntekDivat! Horror! Csillogás! A Drive rendezője, Nicolas Winding Refn a Csak Isten bocsáthat meg után új filmmel tért vissza idén, amely a Los Angeles-i divatvilág legsötétebb bugyraiba kalauzolja a nézőt. Jesse (Elle Fanning), a feltörekvő modell Los Angelesbe költözik, hogy valóra váltsa az álmát. A divatvilág azonban nem várt módon szippantja be, ráadásul egy csoport varázslatos modell között nem várt konfliktusba keveredik. Mindannyian szenvedélyesen vágynak a kifutó sikerére, és ezért szemmel láthatóan bármit hajlandók lennének megtenni. Jesse-nek azonban a siker mellett meg kell küzdenie a fotósok fantáziajeleneteivel, a lakásába behatoló ismeretlenekkel és a mind furcsábban viselkedő kollégáival is. A filmet ráadásul premier előtt is megnézheted, péntek hajnalban, az Art+Cinemában.

A Fields Of Joy-bulik óta tudható, hogy a drum 'n' bassnél kevés ideálisabb stílus létezik, ha szabadtéri bulik aláfestő zenéjéről van szó. A Bladerunnaz DJ-i pedig a műfaj hazai nagykövetei, ha tehát összeadódnak ők, az A38 Hajó dunai panorámás orrterasza és a koktélakciók, ott garantált az emelkedett hangulat. A Friday pedig nem is okoz csalódást, péntekről péntekre szállítja nem csak az egyet fizet kettőt kap Mojitókat, de a legjobb liquideket is.

Délután öttől tízig, hogy legyen elég időd elengedni a mögötted álló hétköznapokat és áttáncolni magad az előtted álló hétvégébe.Hurrá Botellón!
Egy jó kis összejövetel a városban, szalmaszállal a szájban, szalmakalapban ezúttal a Nyugati pályaudvar melletti Eiffel téren! Szép időben elfoglalhatjátok a város egyik kellemes pontját, hogy beszélgessetek, mulassatok, vegyüljetek. A Botellón biztosítja a zenét, a poharakat és a szemeteseket, hogy te is vigyázz a környezetre!

Ti hozzatok magatoknak inni egy nagy üveg bort, vagy amit szeretnétek, de legfőképpen nyitottságot és jókedvet!

Ez egy nonprofit, kötetlen találkozó, amelynek csupán a jó hangulat a célja!

Az újhullámos hip-hop és a kísérleti trap összeolvadásából született a Shell Sport nevű duó, amelynek egyik tagja (glxy) már ismerős lehet a budapesti éjszakából, de most a csapat másik fele is csatlakozik hozzá, egyenesen Texasból, hogy az A38 Hajó tetőteraszán debütáltassák közös projektjüket. Az általuk alapított amerikai és angol producereket tömörítő Keyworld squad több százezres Soundcloud streamelést tudhat magáénak, és olyan DJ-k játszották már a számaikat, mint például Baauer. Get down!SzombatSzeretnéd a napod a topon kezdeni?

Akkor jógázz egyet a 360 Bar tetején.

Szívd magadba a reggeli panorámát, érezd, ahogy a friss energiák és a modern lounge dallamok a fejed búbjáig megbizseregtetnek.

A gyakorlás végén pedig csak süppedj bele egy szimpatikus nyugágyba, szürcsölj el egy uborkás frissítőt, és élvezd a kilátást.A június 25-én tartott Photo Bazárra várnak minden hobbi-, félprofi vagy profi fotóst és érdeklődőt, aki szeretne fényképezőgépeket és tartozékokat vásárolni vagy eladni. A vásár mellett a résztvevők a portré- és aktfotózásról szóló, valamint videós workshopokon is részt vehetnek, a nosztalgikus lelkek pedig a boldog békeidők hangulatát idéző fotókat készíttethetnek magukról.

Ha eljössz szombaton a Toldi moziba, megtudhatod, hogyan törnek világuralomra a magyar animációsfilm-rendező lányok! Először látható idehaza a Superbia című film (Cannes, Kritikusok Hete), a Candide első epizódja is itt mutatkozik be, de itt az ideje újranézni vagy bepótolni A nyalintás nesze (Cannes, Cinefondation 3. helyezés, Annecy filmfesztivál), a LOVE (Berlinale, SXSW, LA Film Fest), illetve a Random Walks című munkákat is. (A filmeket angol felirattal vetítik.) A vetítés után Herczeg Zsófi (Dot & Line) beszélget a film rendezőivel.


Több mint 300 múzeum és kiállítóhely, csaknem 2000 program nyolc órán át – ez várja június 25-én a több százezer látogatót, csak hogy minél több kulturális élmény szülessen!

Az évről évre bővülő programkínálattal jelentkező Múzeumok Éjszakája szervezői az idei évben kiemelt figyelmet fordítanak a vidéki helyszínek és programok népszerűsítésére. Így nyolc település intézményei koncertekkel, divatbemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal, rendhagyó tárlatvezetésekkel várják az érdeklődőket.

A spanyol FACT és a CultUs közös szervezésében hozza a Corvin Club tető alá szombaton a Ryan Elliott nevével fémjelzett partit! A Detroitból induló Ryan Elliott az elmúlt években a kifinomult és átgondolt szettjeivel vált igazán híressé. A jéghideg minimál technótól kezdve a nyári house beatekig jártas a szelekcióban, ügyesen megtalálja az egyensúlyt a kemény és az elegáns megjelenések között. Több éven át dolgozott együtt Matthew Dearrel, és rezidensként is működött Detroit heti Untitled partijain, illetve a Detroit Osl klub is a nevéhez fűződik. Jelenleg az Ostgut Ton kiadó művészeként tevékenykedik, nemrég készítette el a londoni Fabric 88. mixsorozatát, illetve május 6-én jelent meg Neun című zenéje.VasárnapEgy ismétlődő rablótámadásoknak kitett falu gazdátlan szamurájokat (roninokat) fogad fel, hogy azok, mint a harc művészei, megvédjék a termésüket. Ez végül nem kis áldozat árán és a falusiak részvételével sikerül is. A rendkívül mozgalmas csatajelenetekben megjelenített harc ellenére A hét szamuráj nem egyszerű kosztümös kalandfilmet, hiszen Kuroszava itt is az embereket, az emberi kapcsolatokat helyezte a középpontba: a parasztoknak mindenekelőtt magukat, vagyis számító önzésüket, gyanakvásukat kell legyőzniük. Ez a nagy kritikai és közönségsikert aratott, filozofikus mélységűszamurájfilm szolgált egy hasonlóképpen közkedvelt amerikai western, A hét mesterlövész alapjául. Most pedig újra levetítik a Bem Moziban, ráadásul úgy, hogy utána még a kedvenc meccsnéző helyre is marad idő átérni.A hétvégén ismét Magyarország lesz az
Európa-bajnokság főszereplője: miután döntetlent játszottunk Portugáliával, vasárnap Belgiummal csapunk majd össze – immár a kieséses szakaszban. Ha te is egy szabadtéri helyen követnéd végig a meccset a többi szurkolóval és egy jéghideg sörrel, érdemes megnézned a témában írt cikkünket.

Az amerikai független színtér egyik legokosabb és legegyedibb hangú zenekara, a Jonathan Meiburg vezette Shearwater az év elején jelentette meg tizedik nagylemezét. A hatalmas kritikai sikert aratott Jet Plane and Oxbow turnéján az austini együttes Budapesten is fellép, az A38 Hajó tetőteraszán.